انتقاد‌طلایی‌از‌بودجه‌اندک‌فرهنگی‌شهرداری

نائب رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه کمتر از یک درصد از بودجه فرهنگی و هنری شهرداری به حوزه برنامه ریزی‌های فرهنگی اختصاص دارد گفت: در این چند سال تنها برای هزینه‌های جاری سازمان فرهنگی هنری شهرداری اعتبار در نظر گرفته شده و بودجه برنامه‌های فرهنگی بسیار ناچیز بوده است.

عصرخبر به نقل از مهر: مرتضی طلایی با بیان اینکه در مباحث فرهنگی واجتماعی با وجود تمامی تاکیداتی که در این زمینه صورت گرفته کمتر از یک درصد بودجه کل شهرداری برای فعالیتهای فرهنگی لحاظ شده است گفت: متاسفانه اتفاقی که رخ داده آن است که بودجه سرانه های فضاهای فرهنگی نیز در سبد بودجه فرهنگی قرار گرفته است اما این بودجه، بودجه فرهنگی نیست بلکه بودجه ساخت و ساز و نگهداشت است. باید بپذیریم که کار فرهنگی نیاز به اعتبار وبودجه دارد.وی با تاکید بر این که کارفرهنگی نیاز به فعالیتهای اجرایی دارد و این نیست که دراین رابطه تنها حرف بزنیم تصریح کرد: متاسفانه فرهنگ در جامعه ما مظلوم و غریب است وما آنقدر که دغدغه مسائل عمرانی، ترافیکی و حمل ونقل داریم دغدغه مسائل فرهنگی نداریم.
انتظار تحول در بخش فرهنگ نداشته باشیم
نائب رییس شورای شهر در پاسخ به این پرسش که بی توجهی به بودجه فرهنگی از جانب شهرداری است یاشورا گفت: این مشکل هم به شورا هم به شهرداری برمی گردد و نهایتا شورا است که باید در این زمینه تصمیم گیری کند. 11 درصد از کل بودجه شهرداری به مباحث فرهنگی اختصاص یافته وقتی به جزئیات آن نگاه می کنیم می بینیم 1.5 درصد آن مربوط به حقوق نیروها، 9 درصد به توسعه سرانه های فضاهای فرهنگی و نگهداشت است و زیر یک درصد به فعالیتهای فرهنگی اختصاص یافته است بنابراین ما هیچ انتظاری نباید داشته باشیم که تحول فرهنگی در شهر تهران رخ دهد.
بودجه سازمان فرهنگی تنها کفاف حقوق کارمندانش را می دهد
طلایی با اشاره به بودجه سازمان فرهنگی هنری طی سالیان گذشته گفت: با کمال تاسف این بودجه در این سالها به اندازه ای به تصویب رسیده که تنها می توان حقوق کارمندان را داد و فضاهایی که دراختیار این سازمان است را نگهداری کرد. تقریبا بودجه برای فعالیتهای فرهنگی بسیار ناچیز بوده است. بحث بودجه باید در حوزه فرهنگ حل شود.
تمام مسئولیتهای فرهنگی به سازمان فرهنگی هنری شهرداری سپرده شود
نائیب رئیس شوری شهرتهران با انتقاد از تداخل و موازی کاریهای نهادهای فرهنگی گفت: به اعتقاد من تمام فعالیتهای فرهنگی باید در سازمان فرهنگی هنری شهرداری متمرکز شود و معاونت اجتماعی نیز سامان دهنده مسائل اجتماعی، ورزشی و سلامت باشد.
برنامه های فرهنگی مناسبت محور نباشد
طلایی با بیان اینکه دریک نگاه فرایندی در حوزه فرهنگی حرکت رو به جلو داشته ایم گفت: انتظار ما این است که فعالیتهای فرهنگی مناسبت محور نباشد و برروی چند موضوع فرهنگی برای آنکه به نتیجه مطلوب برسد تمرکز شود ما نباید اقیانوسی از موضوعات درست کنیم و به عمق یک سانتی متر فعالیت انجام دهیم باید به محتوای فعالیتهای فرهنگی اجتماعی توجه کرد.
محور فعالیتهای فرهنگی شریعت و ارزش های دینی باشد
طلایی با تاکید بر اینکه مبنای فعالیتهای فرهنگی باید مبتنی بر شریعت، نماز، قران، عترت، مسجد و … باشد گفت: وقتی راهبردها و جهت گیری ها را مشخص کنیم و این راهبردها حول محور مسائل ارزشی دینی و اخلاقی انقلابی و ملی باشد می توان به نقطه ای برسیم که مطالبات مقام معظم رهبر را نیز محقق کنیم.
تاکید بر حضور افراد متخصص در مدیریتهای فرهنگی
طلایی در ادامه به حضور افراد متخصص در پست های فرهنگی اجتماعی اشاره کرد و گفت: کارکنانی که در حوزه فرهنگ و هنر به کار گماشته می شوند باید دانش تخصص و مهارت حرفه ای در این زمینه داشته باشند و کار فرهنگ به اهلش سپرده شود در این صورت است که می توانیم چشم انداز روشنی برای مسائل فرهنگی پیش بینی کنیم.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک