ضرورت انتشار روزنامه در تامين اجتماعي

با توجه به حاكم شدن تفكرات اعتدال گرايانه در فضاي جامعه و اهميت يافتن موضوع برخورداري آحاد جامعه از رفاه نسبي ضرورت انتشار روزنامه اي مستقل و بدور از سياست زدگي براي تبيين برنامه ها و سياست هاي مورد نظر متوليان حوزه رفاه و تأمين اجتماعي ضرورتي است

عزيز آذرخرداد – يكي از مهمترين وظايف سازمانها يي مانند تأمين اجتماعي كه با جمعيت انبوهي از مخاطبان در ارتباط و تعامل هستند  هدايت و  اقناع افكار عمومي  است . در دنياي امروز  كمتر سازماني را مي توان يافت كه بدون افكار سنجي  اهداف و برنامه هاي مورد نظر خود را  به مرحله اجرا درآورد .  براي سازمان تأمين اجتماعي نيز استفاده از شيوه ها و ابزارهاي نوين هدايت افكار عمومي از جمله الزاماتي است كه در تدوين سياست ها وبرنامه هاي جديد به طور  قطع و يقين  مورد توجه كارشناسان و  تصميم سازان ارشد اين سازمان قرار گرفته است.

به گزارش عصر خبر، بدون ترديد رسانه ها در نظم بخشي و هدايت افكار عمومي در رتبه اول اهميت قرار مي گيرند ، سازماني كه به اهميت و جايگاه رسانه در تبيين و اقناع مخاطبانش اهميت ندهد سرنوشتي تيره و تار را براي خود و مخاطبانش رقم خواهد زد.  مثال عيني اين موضوع حال و روز سازمان تأمين اجتماعي  در وضعيت فعلي است.

 اواخر سال 1387 كه ذبيحي دستور توقف انتشار روزنامه خورشيد و بدنبال آن دستور توقف فعاليت موسسه فرهنگي هنري آتيه و موسسه عالي پژوهش تأمين اجتماعي  را صادر كرد  هيچگاه گمان نمي شد كه نبود  رسانه هاي مستقل كه در حكم چشم بيناي مديران و زبان گوياي مخاطبان اين سازمان بودند منجر به چه نتايج اسفباري خواهد شد . البته بسياري از كارشناسان  آگاه و فرهيخته وضعيت امروز اين سازمان را پيش بيني كردند و بارها در يادداشت ها و نوشته هايشان  مخاطرات حذف رسانه هاي سازماني و  توقف فعاليت مراكز توليد فكر و انديشه را گوشزد كردند.

-روزنامه خورشيد چرا بايد منتشر شود ؟

در طول چند سال گذشته توقف انتشار نشريات سازماني مانند روزنامه خورشيد ، هفته نامه آتيه و نشريه داخلي سازمان (تأمين )  در عمل سازمان تأمين اجتماعي را به سازماني بدون زبان و چشم بدل كرد . اين نشريات كه در گذشته وظيفه ايجاد تعامل دوسويه را براي مخاطبان و كاركنان اين سازمان بيمه گر اجتماعي ايجاد مي كردند در عمل با ايجاد فضاي مطلوب براي بيان اظهار نظر در مورد تصميمات مديران ارشد سازماني ضمن بيان نقاط قوت برنامه ها و سياست هاي اتخاذ شده با ذكر  ضعف ها و ايرادات موجود در برنامه ها زمينه اصلاح و به روز رساني اين برنامه ها و سياست ها را فراهم مي كردند و با هم افزايي در نهايت به وفاق و همدلي و دريك كلام به ادامه حيات سازمان كمك شاياني مي شد.

سازمان تأمين اجتماعي به واسطه نوع جمعيت انبوه مخاطبانش و همچنين به منظور اقناع و افزايش منابع و درآمدهايش نيازمند بهره مندي از مزاياي رسانه هاي مختلف و به ويژه روزنامه است.

با توجه به حاكم شدن تفكرات اعتدال گرايانه در فضاي جامعه و اهميت يافتن موضوع برخورداري آحاد جامعه از رفاه نسبي ضرورت انتشار روزنامه اي مستقل و بدور از سياست زدگي براي تبيين برنامه ها و سياست هاي مورد نظر متوليان حوزه رفاه و تأمين اجتماعي ضرورتي است كه برخي از كارشناسان اين حوزه برخورداري از آن را از نان شب براي سازمان تامين اجتماعي مهمتر دانسته اند.

توجه به اين نكته كه در حال حاضر 38 ميليون نفر از جمعيت كشور تحت پوشش خدمات متنوع تأمين اجتماعي هستند و اين سازمان دومين توليد كنند درمان در سطح كشور است و از طرف ديگر مجموعه بزرگ اقتصاديي چون شركت سرمايه گذاري تأمين اجتماعي (شستا) كه دهها هزار نفر از نيروي اشتغال كشور در زير مجموعه هاي آن مشغول كار هستند در قيوميت اين سازمان است واز همه مهمتر اينكه حداقل معاش 5/2 ميليون نفر از مستمري بگيران اصلي كشور كه با احتساب افراد تبعي  تعداد آنها به 4 ميليون نفر مي رسد ضرورت برخورداري رسانه هاي مختلف  و انتشار روزنامه را براي سازمان تأمين اجتماعي تبيين مي كند .

از سوي ديگر نگاهي به اهميت جايگاه وزارت تعاون ،كار و رفاه اجتماعي در دولت تدبير و اميد نيز اين ضرورت را براي اين سازمان دو چندان كرده است .در حالي كه به واسطه عملكردهاي مخرب متوليان منصوب دولت قبل سازمان تأمين اجتماعي از اهداف بيمه اي خود دور شده و در ساختار آن كاركرد هاي حمايتي جانشين محاسبات بيمه اي گرديده است به منظور اصلاح و بازسازي  ساختارهاي عقلايي گذشته استفاده از رسانه اي چون روزنامه ضرورتي انكار ناپذير است.

البته توجه به حوزه وسيع عملكردي وزارت تعاون ، كار و رفاه اجتماعي و انبوه سازمانها و نهادهاي فعال در زير مجموعه اين وزارتخانه نيز ضرورت بهره مندي از رسانه هاي نوشتاري را دو چندان مي كند . با توجه به اين كه در وضعيت فعلي كشور با بحران اقتصادي و ركود و تورم لجام گسيخته روبرو است به نظر مي رسد يكي از مهمترين وزارتخانه هايي كه نقش تعيين كننده در ساماندهي وضعيت اقتصادي و توسعه رفاه و عدالت اجتماعي را ايفا مي كند وزارت تعاون ، كار و رفاه اجتماعي است .به گزارش عصر خبر البته اگر به مهمترين برنامه هاي دولت دكتر روحاني نظر بيتندازيد خواهيد ديد كه پس از هدايت و ساماندهي سياست خارجي مهمترين برنامه دولت يازدهم معطوف به اجراي صحيح طرح هدفمندي يارانه ها به منظور اصلاح وضعيت اقتصادي ، كاهش تورم و بيكاري و افزايش و توسعه عدالت اجتماعي است . با عنايت به اهميت برنامه ها و سياست هايي كه بايد در حوزه رفاه و تأمين اجتماعي به ثمر بنشيند انتشاريك روزنامه براي اطلاع رساني و ايجاد همدلي و وفاق در بين جمعيت تحت پوشش سازمانها و نهادهاي حوزه رفاه و تأمين اجتماعي نه تنها زياد نيست بلكه بهره مندي از ساير رسانه هاي جديد ضروري به نظر مي رسد . براي اثبات اين موضوع خوب است به حوادث و اتفاقات رسانه ايي كه در جريان توزيع سبد كالا  شاهد آن بوديم توجه كنيم .

در حالي كه قريب به اتفاق رسانه هاي ديداري شنيداري و حتي نوشتاري در دست جناح مقابل دولت تدبير و اميد است و با توجه به سياست  رسانه هاي جناح مخالف دولت يازدهم كه اين روزها بدنبال بزرگ نمايي اندك لغزشهاي دولت دكتر روحاني نيست ديديم كه در نبود رسانه هاي حامي دولت و به ويژه حامي وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي جناح تندروي  مقابل دولت با حداكثر استفاده از ضعف رسانه اي دولت  موجب تشويش اذهان جامعه هدف وزارت رفاه شد و با تهييج افكار عمومي تلاش كرد عملكرد دولت روحاني را به چالش بكشد .

بنابراين در حالي كه مهمترين برنامه هاي اقتصادي دولت ارتباط تنگاتنگي با نوع عملكرد وزارتخانه دكتر ريبعي دارد آيا شايسته نيست با حمايت و پشتيباني روزنامه خورشيد ، هفته نامه تأمين و سايت هاي خبري حوزه رفاه و تأمين اجتماعي به اجرايي شدن برنامه ها و سياست هاي مورد نظر دولت منتخب كمك كنيم . به راستي بدون داشتن رسانه هاي حامي چگونه انتظار داريد بار سنگين  توسعه رفاه و عدالت اجتماعي به سر منزل مقصود برسد.

-ايجاد رضايتمندي نيازمند رسانه است

سازمان تأمين اجتماعي نيمي از جمعيت كشور را تحت پوشش خدمات خود دارد و براي بخش از مخاطبان هميشه اين سئوال مطرح شده كه انتشار روزنامه تا چه اندازه به صلاح و مصلحت اين سازمان است ؟ به اعتقاد كارشناسان حوزه رسانه گرچه در نگاه اول انتشار يا فعال شدن رسانه ها در سازمانها متضمن هزينه است اما كاركرد رسانه ها را بايد با موضوعي مانند آموزش و پرورش مقايسه كرد.

رسانه ها گرچه در آغاز  هزينه بر هستند امكا به مرور با هدايت افكار عمومي و اقناع مخاطبان نه تنها  باعث كاهش هزينه هاي يك سازمان مي شوند بلكه منابع و درآمدهاي آن را نيز افزايش مي دهند . در سازمان تأمين اجتماعي اين تجربه در گذشته و زمان انتشار هفته نامه آتيه اثبات شده است . در حقيقت انتشار روزنامه خورشيد به شرط آنكه هدفمند و حرفه اي عمل كند در عمل موجب اقناع مخاطبان مي شود كه اين اقناع در مخاطبان باعث افزايش رضايتمندي مي گردد . بديهي است كه رضايتمندي موجب كاهش هزينه ها و افزايش درآمدهاي اين سازمان مي شود . مخاطبان و تشكل هاي كارگري و كارفرمايي خوب به ياد دارند كه هفته نامه آتيه در گذشته بارها با  انتشار يك سلسله گزارش و هدايت افكار عمومي  ، با اطلاع رساني مطلوب و اقناع مراكز تصميم ساز و تصميم گير مانند هيأت دولت و مجلس شوراي اسلامي تا چه اندازه از تصويب قوانين و مصوبه هايي كه منابع تأمين اجتماعي را به خطر مي انداخت جلوگيري  كرد .

حال با توجه به مطالب پيش گفت و با نظر به سوابق وزير كارر و رفاه اجتماعي كه زماني در كسوت روزنامه نگار مسئوليت هدايت روزنامه كارو كارگر را را برعهده داشته است و با عنايت به اينكه دكتر ربيعي عضو هيأت موسس انجمن صنفي روزنامه نگاران ايران بوده و هم اكنون نيز به همراه وزير ارشاد  تلاش زيادي براي بازگشايي اين انجمن صرف مي كنند و با توجه به اينكه اجراي طرح هدفمند كردن يارانه ها  به عنوان مهمترين مأموريت دولت يازدهم  كه از آن به بزرگترين جراحي اقتصادي كشور ياد مي شود بر دوش وزير تعاون كار و رفاه اجتماعي گذارده شده است و  وزارتخانه تحت مسئووليت دكتر ربيعي در صدد انجام بزرگترين تحولات اقتصادي و اجتماعي در كشور است بهره مندي از ظرفيت هاي نهفته در روزنامه خورشيد موضوعي است كه بايد به آن اهميت داد و به حرف و حديث هاي معدود افراد مغرض كه هنوز در توهم توطئه هستند گوش فرا نداد.

-مخاطبان تأمين اجتماعي نيازمند دانايي
 
در عصر ارتباطات سخن از اينكه مخاطبان ميليوني سازماني چون تأمين اجتماعي به رسانه احتياج ندارند  گزافه اي بيش نيست . به راستي در حالي كه متوليان اين سازمان چاره اي جز استفاده از سيستم هاي مكانيزه براي تسهيل ارائه خدمات به بيمه شدگان ندارند نبود رسانه براي اطلاع رساني به اين مخاطبان چه توجيهي خواهد داشت.

به اعتقاد بسياري از كارشناسان كدام بيمه شده اي پيدا مي شود كه از اختصاص روزانه 20 ريال از حق بيمه پرداختي اش  به منظور برخورداري از دانايي ناراحت و نگران شود . بديهي است  كه با توجه به جمعيت نزديك به 40 ميليون نفره تحت پوشش سازمان تأمين اجتماعي انتشار روزنامه حقي است كه از سوي مخاطبان و صاحبان اصلي اين سازمان مطالبه مي شود .

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک