تصمیم جدید دمشق درباره واشنگتن و ریاض
سوریه سفارتخانههای خود در آمریکا، عربستان و کویت را به دلیل تداوم فشارها بر هیأتهای دیپلماتیکش در این کشورها میبندد.
عصرخبر به نقل از فارس: منابع آگاه به روزنامه لبنانی «الاخبار»، اعلام کردند که دمشق به دلیل تداوم فشارها بر هیئتهای دیپلماتیکش در کشورهای آمریکا، عربستان و کویت، تصمیم گرفته است که سفارتخانههایش را در واشنگتن، ریاض و کویت ببندد.
از سوی دیگر، پایگاه خبری سوری «دامپرس» نیز در خبری فوری نوشت: وزارت خارجه سوریه قصد دارد سفارتخانه خود در عربستان را ببندد.این در حالی است که پیش از این سفارتخانههای سوریه در کویت و آمریکا بسته شدهاند.
بر اساس این گزارش، دمشق این سفارتخانهها را بدون هیچ هشدار یا مقدمات دیپلماتیک بسته است.اما منابع دیپلماتیک سوری به الاخبار اعلام کردهاند که این تصمیم دارای بعد سیاسی نیست بلکه دمشق به این دلیل که نمایندگان سیاسیاش در این کشورها از نظر تمدید مدت اقامت، جابهجایی و مسافرت، صدور ویزا برای دیپلماتهای جدید اعزامی و محدودیتهای اعمالی هنگام ورود و خروج آنها به کشورهای مقصد با محدودیت شدیدی روبرو بودند، این تصمیم را گرفته است.
این منابع تاکید کردند که این تصمیم دمشق به هیچ وجه به معنای بسته شدن سفارتخانههای سوریه در این کشور نیست بلکه تنها تمامی کارمندان این سفارتخانهها به سوریه فراخوانده شدهاند و دمشق به دلیل مشکلات موجود هنوز جایگزینی برای آنها انتخاب نکرده است.
دولت آمریکا چند روز پیش اعلام کرد نمایندگان سوریه، ایران و کره شمالی در سازمان ملل حق ندارند از شعاع 40 کیلومتری شهر نیویورک خارج شوند.
آمریکا به «بشار الجعفری» نماینده سوریه در سازمان ملل ابلاغ کرده است که حق ندارد شهر نیویورک را ترک کند یا از شعاع 40 کیلومتری این شهر دور شود.
بر اساس این گزارش، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که نماینده سوریه در سازمان ملل همانند نمایندگان ایران و کره شمالی در این سازمان با محدودیتهایی مواجه هستند.
«جن ساکی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اینباره گفت: ما به نماینده دایم سوریه در سازمان ملل طی یک نامه دیپلماتیک اعلام کردیم که تنها اجازه دارد تا شعاع 40 کیلومتر از شهر نیویورک دور شود. نمایندگان برخی کشورهای دیگر در سازمان ملل نیز باید به اخطارهایی که به آنها دادهایم توجه و برای خروج از شعاع 40 کیلومتری نیویورک باید مجوز دریافت کنند.
وی اظهار داشت که این نامه در اواخر فوریه گذشته به بشار الجعفری داده شده است. نمایندگان برخی کشورهای دیگر از جمله ایران و کره شمالی نیز این اخطار را دریافت کردهاند.
جن ساکی اظهار داشت: این اقدام دولت آمریکا درباره نمایندگان دولتهایی که تحت تحریم هستند یا با آمریکا روابط دیپلماتیک ندارند، بی سابقه بوده است.
وی در ادامه جعفری را به دلیل دیدارهای علنی که در آمریکا با برخی طرفها انجام میدهد به تلاش برای برانگیختن جنجال طائفهای میان سوریها متهم کرد.