هاشمي: بعضی ها ابایی ندارند جلوی قاطبه مردم بایستند
ایشان بازنشسته كردن استادان دانشگاه را مصداق روشنی از خانهنشینی شخصیتهای مؤثر دانست وگفت: دور كردن شخصیتهای علمی و دانشگاهی از فضاهای علمی، توانایی لشكر عقل را در جامعه كم می نماید كه تقویت آن سفارش ائمه معصوم، به خصوص امام موسی كاظم (ع) به شاگردانشان بود.
عصر خبر: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت:دنیا فهمید كه ایران لنگر ثبات منطقه است و اراده عقلای جهانی بر حل مسایل است و نباید بگذاریم تندروهای داخلی و خارجی، عقل سیاسی و منطق دیپلماتیك را فدای هیاهو كنند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی صبح امروز در دیدارهای جداگانه وزیر كشور، اعضا مجمع استانداران ادوار و جمعی از نمایندگان سابق مجلس شورای اسلامی و جمعی از روزنامهنگاران با ابراز امیدواری از اصلاح تدریجی مشكلات كشور، گفت: در سیاست خارجی شرایطی داشتیم كه هر روز به سوی گسترده شدن تحریمها، پیش میرفتیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح هدفمندی یارانهها را از ضرورتهای اصلاح اقتصادی هر كشوری دانست و گفت: فرصتی كه قوانین مجلس برای كشور ایجاد كرده بود، در اجرا تبدیل به تهدید شد و تمام طرح به دادن مبلغی به مردم خلاصه شد كه در مقابل عوارض تورمی آن، بسیار ناچیز بود.
وی صفا و صمیمیت مردم و مسؤولان را سرمایه ارزشمند برای گذر از مقاطع حساس تاریخ انقلاب اسلامی دانست وگفت: در سال های اخیر شاهد افزایش نزاع های بیهوده و توهین و تهمت به شخصیت های رسمی و از طریق تریبون های رسمی به یكدیگر بودیم.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با ابراز تأسف از چنین اوضاعی گفت: در اخلاق اسلامی كه مبتنی بر فرهنگ قرآنی است، دروغ، توهین، تهمت و تجاوز به حقوق دیگران جایگاهی ندارد و باید صداقت و راستی را آیینه رفتاری و گفتاری مردم كنیم و برای نهادینه شدن آن بكوشیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به مذاكرات ایران با كشورهای 1+5 گفت: دنیا فهمید كه ایران لنگر ثبات منطقه است و اراده عقلای جهانی بر حل مسایل است و نباید بگذاریم تندروهای داخلی و خارجی، عقل سیاسی و منطق دیپلماتیك را فدای هیاهو كنند.
وی با یادآوری فداكاری های مردم در 8 سال دفاع مقدس و فرهنگی كه ایثارگری ها را در فضای جامعه خلق كرد، گفت: بعضی ها كه منافع باندی دارند، می خواهند میراث ملی را مصادره كنند و در این راه ابایی ندارند كه جلوی قاطبه مردم بایستند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی، در پاسخ به اظهارات برخی حاضران در خصوص نحوه حل مشكلات اقتصادی در دولت یازدهم گفت: مشكلات پیش روی دولت جدّی ولی اراده حل مشكلات با كمك مردم قوی است و ما از گذشته تجربه های ارزشمندی داریم كه ویرانی های 5 استان و خرابی های زیرساخت های سراسر كشور را درست كردیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، استفاده از نیروهای باتجربه را راهكاری جهانی برای ساختن كشورها دانست وگفت: اگر چه سرمایه های انسانی را خانه نشین كرده بودند، ولی مردم مسیری را رفتند كه به اعتدال رسیدند و در این فضا، انتظار مردم جبران آن كارهای افراطی و حركت در مسیر اعتدالی است.
ایشان بازنشسته كردن استادان دانشگاه را مصداق روشنی از خانهنشینی شخصیتهای مؤثر دانست وگفت: دور كردن شخصیتهای علمی و دانشگاهی از فضاهای علمی، توانایی لشكر عقل را در جامعه كم می نماید كه تقویت آن سفارش ائمه معصوم، به خصوص امام موسی كاظم (ع) به شاگردانشان بود.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با تأكید بر اهمیت فرهنگ در ثبات جامعه، گفت: فرهنگ جوهره اخلاقی ملته است و در جوامع اسلامی نیز توجه به بایدها و نبایدهای اخلاقی، مجموعه فرهنگ را تشكیل میدهد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام قرآن كریم را بهترین راهنمای فرهنگی برای مردم ایران اسلامی دانست و گفت: مردمی كه دروغ نمی گویند، غیبت نمی كنند، تهمت نمی زنند و سیئات اخلاقی ندارند، می توانند پرچمدار فرهنگ باشند و شرط آن عبور از سطحی نگری و توجه به عمق مسایل است.
در دیدار وزیر كشور مسایل كلی كشور، مخصوصاً ماجرای كامل مرزبانان از اسارت تا آزادی و ابهامات وضعیت گروهبان جمشید داناییفر مطرح و بحث و بررسی شد.
در دیدار مجمع استانداران ادواری، میرلوحی، وزیر حقوقی و پارلمانی سابق وزیر كشور ـ مهندس كشاورزیان، استاندار اسبق مازندران ـ بهزادیان، معاون اسبق وزیر كشورـ عابدی، استاندار اسبق لرستان ـ عبدالوند، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی ـ محمودیان، استاندار اسبق قزوین و بروجردی، معاون اجتماعی سابق وزیر كشور، با بیان دغدغه ها و نگرانی های خویش برای جبران عقب ماندگی های سال های گذشته و ارائه راهكارها، دیدگاه های خویش در خصوص مسایل مختلف، از جمله سیاسی، اقتصادی و بخش خصوصی را مطرح كردند.
در دیدار روزنامه نگاران نیزغلامحسین كرباسچی و محمد قوچانی به شیوه سؤال و جواب مسایلی را مطرح كردند و خواستار توجه بیشتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به مشكلات روزنامه نگاران شدند.