جنجال بر سر گفتگوی خصوصی اوباما و مدودوف
ريیس جمهور روسیه پیشتر هشدار داده بود که در صورت پافشاری ایالات متحده بر اجرای طرح دفاع موشکی، ممکن است کشورش از پیمان خلع سلاح هستهای -استارت- خارج شود و جنگ سرد جدیدی بین دو قدرت درگیرد.
درز گفتوگوی خصوصی باراک اوباما و دیميتری مدودف در جریان نشست امنیت هستهای در سئول توجه رسانه ها را به خود جلب کرده است. سخنان خبرساز اوباما در گفتوگو با مدودف، توسط یک میکروفن ضبط شده و سپس، شبکه ای.بی.سی به انتشار متن آن پرداخته است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رييس جمهور آمريكا به همتای روس خود گفت، حاضر است بعد از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، در زمینه موضوعات مورد اختلاف دو طرف همچون سپر دفاع موشکی انعطاف بیشتری به خرج دهد.
به گزارش بي.بي.سي دفاع موشکی، طرحی است که ناتو و آمریکا با اجرای آن قصد دارند در اروپا، به مقابله با آنچه تهدیدات موشکی کشورهایی چون ایران و کره شمالی عنوان می کنند، بپردازند. با اين حال روسیه این طرح را تهدیدی علیه امنیت خود دانسته است.
ريیس جمهور روسیه پیشتر هشدار داده بود که در صورت پافشاری ایالات متحده بر اجرای طرح دفاع موشکی، ممکن است کشورش از پیمان خلع سلاح هستهای -استارت- خارج شود و جنگ سرد جدیدی بین دو قدرت درگیرد.
مدودف در پاسخ به اظهارات اوباما گفت که پیام وی را به ولادیمیر پوتین که به تازگی در انتخابات ریاست جمهوری روسیه پیروز شده است، خواهد رساند.
كاخ سفيد در واکنش به انتشار مکالمه غیرعلنی باراک اوباما و دیميتری مدودف با صدور بیانیهای این مکالمه را کم اهمیت دانست. “بن رودز”، معاون مشاور امنیت ملی اوباما، در همین ارتباط گفت، با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا و انتقال قدرت در روسیه، واضح است که سال ۲۰۱۲ زمان مناسبی برای دستیابی به توافق میان دو کشور نیست.
عدهای از ناظران معتقدند که برخی اظهارات عمومی ريیس جمهور آمریکا در زمینه موضوعات امنیتی در ماههای اخیر، ممکن است تحت تاثیر شدت گرفتن مبارزات انتخاباتی باشد که در آن، جمهوریخواهان، دولت دموکرات را به برخورد ضعیف با چالش های امنیتی پیش روی ایالات متحده متهم کردهاند.
اوباما برای شرکت در نشستي به سئول رفته است که هدف از برگزاری آن، کاهش تهدید تروریسم هستهای اعلام شده و نمایندگان بیش از ۵۰ کشور در آن حضور دارند. ريیسجمهوري آمریکا در دیداری که با “هو جینتائو”، ريیسجمهور چین، داشت، گفت که برنامههای هستهای ایران و کره شمالی برای هر دو کشور آمریکا و چین دارای اهمیت است.
كاخ سفيد در پی این دیدار اعلام کرد، رهبران چین و آمریکا توافق کردهاند که نسبت به هرگونه “تحریک بالقوه” از سوی کره شمالی و پی گیری طرح پرتاب موشک از سوی آن کشور واکنش نشان دهند. کره شمالی پیشتر اعلام کرده بود که قرار است موشکی را به منظور فرستادن یک ماهواره به مدار زمین پرتاب کند. این در حالی است که آمریکا میگوید که پرتاب این موشک ناقض مقررات سازمان ملل بوده و هدف کره شمالی از آن، آزمایش موشکی نظامی است.