راهکارهای کاهش پرداخت از جیب مردم در حوزه درمان
رئیس هیئت مدیره سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه در این میان رسالت اصلی سازمانهای بیمه اجتماعی حفاظت مردم در مقابل ریسک مالی ناشی از بیماری است، اظهار کرد: گسترش پوشش بیمه سلامت برای آحاد ایرانیان و همچنین کاهش پرداخت از جیب مردم از جمله اهداف راهبردی سازمان بیمه سلامت ایران هستند.
عصر خبر: رئیس هئیت مدیره سازمان بیمه سلامت ایران تاکید کرد: متاسفانه در شرایطی هستیم که بیشترین بار پرداخت هزینههای سلامت بر دوش مردم است و باید این میزان پرداختی را به حداقل برسانیم که این مهم جز از طریق استقرار بیمه همگانی با مدیریت بهینه منابع در بیمهها میسر نمیشود.
به گزارش ایسنا، دکترعلی حسنزاده در«همایش پوشش فراگیر بیمه همگانی، برخورداری عادلانه مردم از خدمات سلامت» به تبیین اولویتها و انتظارات هیئت مدیره سازمان بیمه سلامت ایران پرداخت و اظهار کرد: در سطح جهانی 84 درصد از فقرا، 92 درصد از بار جهانی بیماریها را به دوش میکشند. این درحالی است که تنها 11 درصد از مصارف جهانی سلامت نصیب کشورهای کم درآمد و یا با درآمد متوسط میشود.
وی در ادامه به هزینههای سلامت خانوار در ایران بر اساس آخرین مطالعات در سال 87 اشاره کرد و گفت: از کل هزینههای سلامت 51 درصد را خانوارها میپردازند و دانشگاههای علوم پزشکی، سازمان تامین اجتماعی، سازمان بیمه خدمات درمانی و وزارت بهداشت به ترتیب 14، 11، هفت و سه درصد تامین مالی هزینههای سلامت را برعهده داشتهاند.
رئیس هیئت مدیره سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه از کل هزینههای خدمات درمانی، خانوارها با 59 درصد بیشترین سهم و سپس دانشگاههای علوم پزشکی، سازمان تامین اجتماعی، سازمان بیمه خدمات درمانی و وزارت بهداشت به ترتیب با 15، 12، هفت و دو درصد قرار دارند.
حسنزاده با بیان اینکه در میان فراهم کنندگان خدمات سلامت، بیمارستانها 41 درصد از کل هزینههای سلامت را مصرف کردهاند، گفت: پس از آن فراهم کنندگان خدمات سرپایی، داروخانهها و فراهم کنندگان خدمات وابسته به سلامت به ترتیب با 28، 15 و پنج درصد قرار دارند.
وی ادامه داد: فقر مهمترین عامل مرگ، بیماری و ناتوانی قابل پیشگیری است. متاسفانه کودکی که در خانواده فقیر متولد میشود دو برابر بیشتر از کودکی که در طبقات برخوردار جامعه متولد میشود، شانس زنده ماندن تا قبل از رسیدن به سن پنج سالگی را دارد.
رئیس هیئت مدیره سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه در کشورهای کمتر توسعه یافته افراد دارا بیشتر از یارانهها سود میبرند، اظهارکرد: این در حالی است که افراد فقیر بار بیماریها را بیشتر بر دوش میکشند و گرفتاری بیشتری دارند؛ اما سهم کمتری از سلامت میبرند. یک علت اصرار دولت برای انصراف از یارانهها، این است که اقشار محروم به میزان بیشتری از منابع بهرهمند شوند.
وی در ادامه به ضرورت استقرار مراقبت درمانی موثر برای بیماران تاکید و اظهار کرد: یک مراقبت درمانی موثر برای فردی که مبتلا به بیماری شدید و جدی است، قدری با ارزش است که نمیتوان برای آن قیمتی تعیین کرد، اما باید این نکته را در نظر داشت که نه هر کسی که به پزشک مراجعه میکند به شدت بیمار است و نه اینکه همه مراقبتهای سلامت موثر هستند. امروز مراقبتهای سلامتی به طور متوسط یک دهم تولید ناخالص داخلی کشورهای ثروتمند را میبلعد و مقایسههای بین المللی نشان میدهد رابطه شفافی میان منابع صرف شده برای مراقبتهای سلامتی و افزایش امید به زندگی وجود ندارد.
وی افزود: مراقبتهای پزشکی فقط عامل یک پنجم از افزایش امید به زندگی در آمریکا و بریتانیا در قرن بیستم هستند و چهار پنجم افزایش امید به زندگی ناشی از بهبود تغذیه، بهداشت عمومی و زندگی در خانوادههای سالم است.
حسن زاده در ادامه تاکید کرد: تغییر در ساختار نظام مراقبتهای سلامتی باید به گونهای انجام شود که آنها را به سمت کارا و مفید بودن هدایت کند. قدرت خرید اران را تقویت کرده و رقابت را در تامین خدمات پزشکی افزایش دهد.
رئیس هیئت مدیره سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه در این میان رسالت اصلی سازمانهای بیمه اجتماعی حفاظت مردم در مقابل ریسک مالی ناشی از بیماری است، اظهار کرد: گسترش پوشش بیمه سلامت برای آحاد ایرانیان و همچنین کاهش پرداخت از جیب مردم از جمله اهداف راهبردی سازمان بیمه سلامت ایران هستند.
حسن زاده افزود: متاسفانه در شرایطی هستیم که بیشترین بار پرداخت هزینههای سلامت بر دوش مردم است و باید این میزان پرداختی را به حداقل برسانیم که این مهم جز از طریق استقرار بیمه همگانی با مدیریت بهینه منابع در بیمهها میسر نمیشود.