اعتبار بخشی واحدهای درمانی دانشگاه آزاد
لاریجانی افزود: قراردادی هم با بیمارستان میلاد منعقد کرده ایم و در شورای تامین اجتماعی هم مورد تایید قرار گرفت که بیمارستان میلاد در آموزش فوق تخصصی با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری کند و به دانشکده ها این اجازه را داده ایم که با دانشگاه های مختلف وارد مذاکره شوند تا با همکاری هم این واحدها را سامان دهند.
قائم مقام رییس دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه علوم پزشکی در نشست مدیران و معاونان حوزه علوم پزشکی، گفت: باید به اعتبار بخشی واحدهای درمانی دانشگاه آزاد اسلامی جدی تر پرداخته شود.
به گزارش عصر خبر، دکتر باقر لاریجانی قائم مقام حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست با بیان این که باید اعتبار بخشی در واحدهای درمانی جدی تر نگاه شود، اظهار داشت: سند توسعه علوم پزشکی که چندی پیش به تصویب رسید بیشتر بر توسعه کیفی تاکید دارد.
لاریجانی افزود: شرط دستیابی به توسعه کیفی ایجاد هم افزایی کاری میان بخش های مختلف حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی است.
وی به سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری درحوزه سلامت اشاره کرد و گفت: این سیاست ها پشتوانه نقشه توسعه نظام سلامت کشور و دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود.
لاریجانی با اشاره به برنامه های حوزه علوم پزشکی، گفت: توجه به بهداشت فردی، سلامت معنوی و ایجاد شرکت های دانش بنیان از جمله موارد است که در سند توسعه به آن اشاره شده است.
دکتر باقر لاریجانی در نشست مدیران حوزه علوم پزشکی و روسای دانشکده های پزشکی عنوان کرد:
ایجاد شبکه بیمارستانی زنجیره ای در دانشگاه آزاد اسلامی
دکتر باقر لاریجانی با اشاره به موضوع ارتقای کیفی و اعتبار بخشی، گفت: در حال پیگیری دو مبحث عمده هستیم، یکی ارتقاء بحث اعتبار بخشی دانشگاه هاست، به گونه ای که واحدهایی که تجربه بیشتر دارند یا ارتقاء بیشتری پیدا کرده اند، واحدهای دیگر را مورد ارزیابی قرار دهند و راه های ارتقایی به آن ها توصیه کنند.
وی افزود: ما در پی انعقاد قراردادهایی در حوزه های مختلف در دنیا هستیم که بحث اعتبار بخشی را انجام می دهند. هدف این است که واحدها هم در سیستم درونی و داخل کشور و هم در عرصه های بین المللی وارد شوند و پیشرفت کنند.
دکتر لاریجانی به موضوع راهکارهای اعتبار بخشی بیمارستان ها اشاره کرد و اظهار داشت: تلاش می کنیم در سال جاری، در تمام واحدهایی که آموزش پزشکی ارائه می کنند، بیمارستان هایشان را تکمیل کنیم یا برای تاسیس بیمارستان برنامه ریزی کنیم.
قائم مقام رییس دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه علوم پزشکی آموزش پزشکی در ادامه این نشست با اشاره به اینکه بخش بالینی ارتباط زیادی با واحدهای درمانی دارد، تصریح کرد: تلاش ما این است که بتوانیم یک بسته از خدمات پیشرفته تر در اختیار واحدهای آموزشی و درمانی قرار دهیم که بتوانند مسیر پیشرفت را طی کنند.
دکتر باقر لاریجانی همچنین با اشاره به سیاست های کلی ارتقای حوزه سلامت، افزود: در عرصه پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی، حوزه های پژوهشی رشد چندانی نداشته اند، بنابراین ایجاد مراکز تحقیقاتی جدید در حوزه پزشکی، مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان از اولویت های دانشگاه آزاد است، اما با ساختاری که متناسب با شرایط دانشگاه آزاد باشد.
وی در ادامه افزود: در مورد وضعیت بیمارستان فرهیختگان، باید گفت پیشرفت فیزیکی این بیمارستان بالاست، اما نقایصی دارد که در حال برطرف شدن است. امیدواریم در سال جاری، بخش اعظمی از بیمارستان تجهیز شود.
دکتر لاریجانی گفت: به دنبال این هستیم که زنجیره ای از بیمارستان ها را در کشور ساماندهی کنیم که هم به لحاظ اصول و کارایی با هم مرتبط باشند و هم بتوانند برخی از خدمات را به صورت مرتبط ارایه کنند و در بعضی خدمات بتوانند از خدمات یکدیگر کمک بگیرند.
وی همچنین اظهار امیدواری کرد که بیمارستان فرهیختگان بتواند به عنوان یک مرکز به این زنجیره شکل کامل تری بدهد و خدمات رادیولوژی و تخصصی آزمایشگاهی و… را در اختیار واحدها قرار دهد.
لاریجانی با اشاره به تفاهم های ایجاد شده میان دانشگاه آزاد اسلامی و معاونت آموزشی وزارت بهداشت، گفت: سعی داریم با همکاری دانشگاه هایی که اجازه آموزش تخصصی و فوق تخصصی را دارند در این مسیر پیش برویم.
لاریجانی افزود: قراردادی هم با بیمارستان میلاد منعقد کرده ایم و در شورای تامین اجتماعی هم مورد تایید قرار گرفت که بیمارستان میلاد در آموزش فوق تخصصی با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری کند و به دانشکده ها این اجازه را داده ایم که با دانشگاه های مختلف وارد مذاکره شوند تا با همکاری هم این واحدها را سامان دهند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: برای کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد هم بستری فراهم می شود که بتوانند در حوزه سلامت از خدمات بهتری بهرمند شوند و در صدد هستیم برنامه ای جامع برای گسترش آموزش های پزشکی در سطح دانشگاه در نظر گرفته شود.