سیف: قیمت ارز کاهش مییابد
رییس کل بانک مرکزی گفت: متاسفانه موانعی در پرداخت معوقات بانکی ایجاد شده است که مشکلاتی را برای نظام بانکی به وجود آورده و بانکها باید در این زمینه پاسخگو باشند.
عصرخبر به نقل از ایسنا: والله سیف -رییس کل بانک مرکزی – در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در مورد وضعیت نرخ سود تسهیلات بانکی توضیح داد: نرخ سود تسهیلات مربوط به شورای پول و اعتبار است.
وی با بیان این توضیح که تسهیلات نظام بانکی در جمهوری اسلامی ایران بر دو نوع است افزود: در یک نوع آن که مبتنی بر مشارکت مدنی است نمیتوانیم سقفی برای آن تعیین کنیم منتها شورای پول و اعتبار روی مسائلی همچون حداقلهای نرخ تسهیلات تصمیم میگیرند و بر این اساس کار میکند.
سیف با اشاره به مشکلات موجود در کشور در مقولهی اشتغال اظهار کرد: دولت در سال 93 به موضوع اشتغال خواهد پرداخت و طبیعی است که نظام بانکی هم در این رابطه نقش تاثیرگذاری دارد.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که در رابطه با گذشتهی نظام بانکی در جلسهی امروز هیات دولت مطرح شد این بود که نظام بانکی در زمان فعلی باید به عنوان یکی از بازوهای حمایتی دولت از فعالیتهای بخش خصوصی حمایت و در این راستا فعالیت خود را منسجم کند.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به این که در گذشته بانکها به دلیل تکالیف متعددی که بر عهده داشتند امکان حمایت از فعالیتهای بخش اقتصادی برایشان وجود نداشت تصریح کرد: بخش خصوصی در این رابطه انتقادات زیادی را مطرح میکند و دولت مصمم است فضای جدیدی را برای فعالیت و حمایت نظام بانکی از بخش خصوصی فراهم کند و درجهت حمایت از فعالیتهای تولیدی و مثبت اقتصادی بخشهای خصوصی وارد عمل شود. این موضوع در ایجاد اشتغال و روند مثبت اقتصادی کشور تاثیر گذار خواهد بود.
وی گفت: ما امیدواریم نظام بانکی بتواند در سال 93 بر حمایت از فعالیتهای تولیدی نقش تاثیرگذاری داشته باشد.
رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به سوالی در مورد کاهش نرخ ارز از 3 هزار و 300 تومان گفت: اثری که دربارهی ثبات در قیمت نرخ ارز وجود دارد به صورت تدریجی شکل میگیرد و در حال حاضر بازار ارز از ثبات رو به پایین برخوردار است و در یک دوره زمانی ان شاء الله ثبات، به بازار ارز بر میگردد. پس با توجه به التهابات بازار وضعیت طبیعی طی خواهد شد.
سیف با اشاره به وجود عرضه و تقاضا در بازار ارز تصریح کرد: فکر میکنم به زودی کاهش با ثباتی در قیمت ارز در بازار ایجاد شود.
رییس کل بانک مرکزی همچنین در رابطه با مشکلات ارائه تسهیلات به مردم در بانکها گفت: بانکها نمیتوانندوقتی منابعی در اختیار دارند و سپرده گذار برای آن هزینه میکند برای آنها مانعی ایجاد کنند. زیرا سپرده گذار انتظار دارد بیشترین بازدهی را از سپرده خود کسب کند. چون نمیتواند سپرده خود را بلااستفاده در بانکها گذارد. پس این روند سبب میشود که بازدهی برای بانک و سپرده گذار متوقف شود.لذامحدودیت منابع در نظام بانکی در این راستا باید رفع شود.
وی اضافه کرد: یکی از مباحثی که بر نظام بانکی وجود دارد این است که در نظام بانکی به دنبال نرخ مطلوب یا دسترسی به منابع برای تامین نیازهایمان هستیم گفت: من فکر میکنم باید به سمتی برویم و شرایطی ایجاد کنیم تا منابع مورد نیاز به درستی در نظام بانکی تجهیز شود که در خدمت مردم قرار گیرد و به برطرف شدن مشکلات کمک کند.
وی افزود: در حال حاضر بخشی از مشکلات ما در نظام بانکی که انتقادات بسیاری مربوط به این است که محدودیت منابع قرضالحسنه برای نظامهای بانکی وجود دارد حجم بسیاری از تقاضا را در مقابله با منابع محدود قرضالحسنه ایجاد کرده است و این موضوع سبب میشود بانکها نتوانند وظایف خود دراین حیطه را به درستی انجام دهند.
رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: ما باید این واقعیت را درک کنیم که اگر بانک منابعی را در اختیار داشته باشد باید در قبال سپرده گذار احساس وظیفه کند و بانک مرکزی هم وظیفه دارد اگر بانکی در قبال سپرده گذار قصوری داشت، با آن بانک برخورد کند.
وی بااشاره به اینکه نظام بانکی علاقمنداست نقش تاثیرگذاری در فعالیتهای اقتصادی کشور داشته باشد افزود: نظام بانکی باید به محدودیت سرمایه و حجم بالای مطالبات از دولت توجه کند و تکالیفی که دولت به نظام بانکی واگذارکرده است را مد نظر داشته باشد.
سیف همچنین در جواب سوالی در مورد اعلام نظر دیوان محاسبات مبنی بر برداشت 4 میلیارد و صد هزار دلاری دولت از صندوق توسعهی ملی گفت: به هیچ وجه این موضوع صحت ندارد و ما از صندوق توسعه ملی برداشت نکردهایم و حتی 20 درصد مبلغ موجود را به حساب صندوق توسعه ملی واریز کردهایم پس اگر سوء تفاهمی دراین باره وجود داشته باشد آن را پیگیری میکنیم و اطلاع رسانی خواهیم کرد.