آمادگی استانداری مركزي برای همکاری با دانشگاه آزاد
قاسم عزیزی نماینده شازند نیز در این دیدار گفت: دانشگاه آزاد اسلامی بار علمی زیادی را از روی دوش دولت برداشت در استان مرکزی متوسط جمعیت دانشجویی نسبت به کشور نرخ دانشگاه آزاد بالاتر از دولتی هاست که نشان دهنده رشد کمی و کیفی دانشگاه است، لازم است که به کارهای آموزشی و ساختمان های واحد شازند کمک و به مشکلات مرکز آستانه هم رسیدگی شود.
نمایندگان استان مرکزی در مجلس شورای اسلامی بر رشد کیفی و گسترش تحصیلات تمکیلی و رفع مشکلات آموزشی و عمرانی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در این استان تاکید کردند.
به گزارش عصر خبر، نماینده خمین در مجلس در دیدار نمایندگان استان مرکزی با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در واحد خمین با توجه به رشد خوب دانشگاه آزاد اسلامی در کشور بر ارتقای کیفیت آموزش در این دانشگاه تاکید کرد و گفت: ارتقای کیفیت و خروجی دانشگاه با نیروهای کارآمد و کارایی بالا مورد انتظار و توقع امروز ماست چنانچه بازار کار نسبت به فارغ التحصیلان دانشگاه حسن ظن داشته باشد و این دانش آموخته ها در حد کارشناس و کارشناس ارشد باشند.
ابراهیم رضایی با بیان اینکه واحد خمین از مدیران خوبی برخوردار است، اظهار کرد: دانشگاه باید در موضوع کمبود هیات علمی و تصویب رشته های بیشتر و کاربردی این واحد را یاری کند و به دانشجو و استاد فرصت داده شود تا قابلیت خود را نشان دهند و به حوزه تحصیل کاربردی تر نگاه شود.
دانشگاه آزاد درخصوص طرح ها و پروژه های کشاورزی درآمدزا پیشگام شود
نماینده مردم اراک هم در این جلسه با تاکید بر اینکه درخصوص ترکیب دانشجو و استاد در مقطع کارشناسی ارشد باید کار شود، گفت: وقتی به دانشگاه آزاد اسلامی نگاه می کنیم، می بینیم که اگر این دانشگاه نبود امروز چه می شد، اکنون دانشگاه آزاد از دانشگاه های معتبر است.
عباس رجایی با تاکید بر اینکه باید مجموعه آزمایشگاه ها و تجهیزات دانشگاه بروز بوده و سرمایه گذاری بیشتری در این خصوص انجام شود، افزود: ابعاد فرهنگی مختلف دانشگاه مورد توجه قرار گیرد و حضور فرهنگی دانشگاه در داخل شهرها جدی شود و در برنامه های فرهنگی نقش آفرین باشد و برگزاری کرسی اقتصاد مقاومتی طراحی شده تا ابعاد آن در دانشگاه دنبال شود.
وی با توجه به کاهش دانشجو و بالا رفتن هزینه ها اظهار کرد: دانشگاه باید تدابیر لازم مانند رشته های درآمدزا، حرکت به سمت تجاری سازی را در دستور کار داشته باشد و برخی محصولات را جایگزین کند و درآمدهای اختصاصی دانشگاه را افزایش داده تا این مشکل حل شود.
رجایی با بیان اینکه انتظار داریم درهیات امنا، نمایندگان مجلس هم حضور داشته باشند، افزود: انتظار دیگر از مجموعه مراکز جمعیتی این است که در پرداخت هزینه ها کمک کنند در استان مرکزی دانشکده پزشکی در اراک راه اندازی شود تا بخشی از مسائل بخصوص بهداشت و درمان مردم حل شود و ما هم کمک می کنیم.
این نماینده مجلس پیشنهاد کرد که دانشگاه در هزینه های اجتماعی مانند فوتبال و جشن ها کمک کند یا با ایجاد فرهنگسرا در شهرها از سوی دانشگاه به رشد فرهنگی کمک شود، حوزه کشاورزی نیز باید دانش محور شود و دانشگاه آزاد این دانشکده ها را تقویت کند و سرمایه گذاری جدی انجام شده و آموزش، تجهیزات و امکانات بروز و افزایش یابد.
رجایی با توجه به تصویب دو ماده در مجلس در این راستا یادآور شد: ماده اول ایجاد رشته های کشاورزی مناسب و انجام نیازسنجی و دوم اینکه در دانشگاه ها کار عملیاتی انجام شود و دانشجویان کارورزی کنند که دانشگاه آزاد باید این دو ماده را اجرایی کند و درخصوص طرح ها و پروژه های کشاورزی درآمدزا پیشگام شود.
دانشگاه آزاد اسلامی یکی از مراکز فرهنگی و ارزشی جامعه است
نماینده مردم تفرش و فراهان هم دانشگاه آزاد اسلامی را یکی از مراکز فرهنگی و ارزشی جامعه دانست و گفت: دانشگاه آزاد در مسیر انقلاب حرکت کند و پاسخگوی مطالبات دانشجویان باشد، کارهای پژوهشی کم انجام می شود و کرسی های نظریه پردازی در دانشگاه کم است.
صلاحی با توجه به افت دانشجو خواستار حمایت دانشگاه از شهرهای کوچک شد و اظهار کرد: رشته های متناسب با بافت هر منطقه در نظر گرفته شود در حوزه ارتباط دانشگاه و صنعت گام های خوبی برداشته نشده که باید توجه شود، رشته های کارشناسی ارشد در تفرش و فراهان کم است و بتازگی دو رشته ارشد به تصویب رسیده و برای رشته های دیگر زیرساخت ها آماده است و در رشته پرستاری هم آمادگی داریم، چنانچه دانشگاه آزاد فراهان و آشتیان هم در مقطع کارشناسی ارشد پتانسیل لازم وجود دارد.
دانشگاه آزاد اسلامی در استان مرکزی پژوهشگاه سنگ و گل ایجاد کند
نماینده محلات نیز در این نشست گفت: دانشگاه آزاد اسلامی نقش پررنگی در ارتقای سطح علمی کشور داشته و اگر این دانشگاه نبود بچه های ما برای گرفتن مدرک به این کشور و آن کشور می رفتند و تبعات اخلاقی و امنیتی دامن ما را می گرفت که دغدغه زیادی را ایجاد می کند، دانشگاه در استان مرکزی هم خوش درخشیده است در اکثر شهرها فعال و پویاست و در نراق دانشگاه خوبی داریم با 8 هزار دانشجو که از واحدهای قدیمی و تاثیر گذاراست.
حجت الاسلام سلیمی با توجه به کاهش جمعیت دانشجو اظهار کرد: اکثر واحدها با مشکل دانشجو مواجهند و روند توسعه تحصیلات تکمیلی روند سختی شده است که بخشی به دانشگاه برمی گردد و روند آن در سازمان مرکزی کند است با توجه به نوع تقاضا روند سهل تر شود علاوه بر اینکه در نسبت دانشجو به استاد برخی واحدها مشکل دارند و روند جذب هیات علمی کند شده که باید این روند اصلاح شود.
سلیمی با توجه به پتانسیل موجود در استان مرکزی پیشنهاد داد که دانشگاه آزاد اسلامی در استان پژوهشگاه سنگ و گل ایجاد کند و افزود: نکته مهم اینکه 3 واحد علوم تحقیقات داریم با توجه به گسترش دانشگاه در این زمینه در این بخش سرمایه گذاری شود وهمراه با نگاه ویژه با توجه به اینکه زیرساخت ها وجود دارد، رشته های علوم تحقیقات گسترش داده شود.
قاسم عزیزی نماینده شازند نیز در این دیدار گفت: دانشگاه آزاد اسلامی بار علمی زیادی را از روی دوش دولت برداشت در استان مرکزی متوسط جمعیت دانشجویی نسبت به کشور نرخ دانشگاه آزاد بالاتر از دولتی هاست که نشان دهنده رشد کمی و کیفی دانشگاه است، لازم است که به کارهای آموزشی و ساختمان های واحد شازند کمک و به مشکلات مرکز آستانه هم رسیدگی شود.
مقیمی استاندار مرکزی هم در سخنانی کوتاه علاوه بر آمادگی استانداری برای هر نوع کمک و همکاری با دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد با 55 هزار دانشجو، نقش مهمی در مسائل فرهنگی و اقتصادی کشور و منطقه دارد و در همه شهرها فعال است ، استان مرکزی چون استانی صنعتی است باید ارتباط دانشگاه با صنعت بیشتر شود.