نظارت شورای نظارت بر صدا و سیما ضمانت ندارد
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: نظارت شورای نظارت بر صدا و سیما در حد نظارت استطلاعی است و تصمیمات این شورا تنها به اطلاع رئیس سازمان صدا و سیما میرسد و وی مختار است به نظرات شورای نظارت پاسخ دهد یا ندهد.
علی مطهری در گفت وگو با خبرگزاری خانه ملت، گفت: باید پذیرفت نظارت شورای نظارت بر عملکرد صدا وسیما ضمانت اجرایی ندارد و چندان تاثیرگذار نیست، البته گاهی که این شورا از ابزار رسانهها استفاده کرده تأثیرگذاری بیشتری داشته است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: در حال حاضر نظارت شورای نظارت بر عملکرد صدا و سیما در حد نظارت استطلاعی است و تصمیمات این شورا تنها به اطلاع رئیس سازمان صدا و سیما میرسد و وی مختار است به نظرات شورای نظارت پاسخ دهد یا ندهد.
این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد: طرح خط مشی، اداره و نظارت بر سازمان صدا و سیما در کمیسیون فرهنگی مجلس تصویب و به زودی در صحن علنی مجلس مطرح میشود، در این طرح نظارت شورای نظارت بر صدا و سیما تقویت شده است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: باید پذیرفت که این طرح نیز کارآمدی مطلوب را ندارد چون برداشت برخی از اصل 175 قانون اساسی این است که صدا و سیما زیر نظر مقام رهبری است و کسی حق دخالت در آن را ندارد، در حالی که خود رهبر معظم انقلاب چند بار فرمودهاند که من فقط رئیس این سازمان را تعیین میکنم و دخالتی در مدیریت آن ندارم، به هرحال این اختلاف برداشت درباره اصل 175 قانون اساسی باید برطرف شود.
گفتنی است در اصل 175 قانون اساسی آمده است: در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، آزادی بیان و نشر افکار با رعایت موازین اسلامی و مصالح کشور باید تأمین گردد. نصب و عزل رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با مقام رهبری است و شورایی مرکب از نمایندگان رییس جمهور و رییس قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی (هر کدام دو نفر) نظارت بر این سازمان خواهند داشت. خط مشی و ترتیب اداره سازمان و نظارت بر آن را قانون معین میکند.