توكلي و رياست مركز پژوهش ها
در حالي كه خبرگزاريها و سايت هاي خبري از چند گزينه براي رياست مركز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي نام مي برند، اما احمد توكلي تاكيد دارد كه آماده ادامه خدمت در اين مركز است.
به گزارش روز يكشنبه خبرنگار جام جم آنلاين ، طي روزهاي گذشته نام افرادي همچون كاظم جلالي نماينده شاهرود، محمد سلیمانی و غلامرضا مصباحیمقدم نمايندگان تهران، اسدالله بادامچیان نماينده تهران در مجلس هشتم براي رياست مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي مطرح شده است، اما خبرنگار ما اطلاع يافت كه احمد توكلي رئيس فعلي اين مركز همچنان در اين مركز مشغول خدمت است و از پذيرش اين مسئوليت در دوره مجلس نهم انصراف نداده است.
در همين زمينه يكي از نمايندگان به خبرنگار ما گفت كه اگر توكلي از سوي هيئت رئيسه مجلس نهم براي رياست مركز پژوهش هاي مجلس مجددا انتخاب شود، او آمادگي دارد در اين جايگاه به خدمتش ادامه دهد.
حكم رياست مركز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي از سوي رئيس مجلس يعني علي لاريجاني صادر خواهد شد.
طبق آئين نامه داخلي مجلس گزينه هاي رياست مركز پژوهش هاي مجلس، در هيئت رئيسه مطرح و سپس با حكم رئيس مجلس كار خود را آغاز مي كند.
هماکنون احمد توکلی نماینده تهران و چهره شاخص فراكسيون اصولگرایان با حكم لاريجاني ریاست مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی را بر عهده دارد.
اين مرکز نهادی وابسته به مجلس شورای اسلامی ایران است که پژوهشهای علمی لازم را جهت استفاده در برنامهریزیها و تصمیمات انجام میدهد.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی از مراکز تحقیقاتی حساس ایران است که اسناد و مدارک و اطلاعات محرمانه سایر ارگانهای دولتی در آن قابل دسترسی است و تصمیمات، مذاکرات و اسناد حکومتی دیگر ارگانهای جمهوری اسلامی نیز در آن یافت میشود.
این مرکز به اطلاعات و تصمیمات مراکز حساسی چون سازمان انرژی اتمی، وزارت اطلاعات و وزارت امور خارجه ایران دسترسی دارد.
مجلس شورای اسلامی از نخستین دوره، برای کارشناسی طرحها و لوایح، از مشورت موردی کارشناسان استفاده میکرد. در عین حال، اساس کار بر فهم شخصی و توان علمی خود نمایندگان متکی بود؛ لکن از اواخر سال ۱۳۷۱ به دستور هیأت رئیسه مجلس، نهادی مستقل، دائمی و سازمان یافته به نام «مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی» برای ارائه خدمات مستمر کارشناسی و مطالعاتی در کنار مجلس قرار گرفت. مراحل قانونی تأسیس این مرکز در پاییز سال ۱۳۷۴ به انجام رسید.