قصد دولت براي اجباری شدن آزمایشات ژنتیک
در بخش ایزوله این آسایشگاه جمعی از کودکان کم توان ذهنی نگهداری میشوند که یا به «سی پی» یا فلج مغزی مبتلا بوده و یا از بدو تولد به دیگر معلولیتهای ذهنی دچار شدهاند.
عصر خبر: به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت قصد دارد تا به منظور جلوگیری از تولد فرزندان معلول آزمایشات ژنتیک پیش از ازدواج را اجباری کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «علی ربیعی» با اعلام این مطلب در حاشیه بازدید خود از «مرکز خیریه آموزش معلولین جسمی و ذهنی عمل»، به خبرنگاران گفت: تصمیم گیری در خصوص این موضوع مهم برعهده شورای عالی بیمه است.
وی بابیان اینکه برخلاف دولت گذشته در دولت یازدهم، شورای عالی بیمه به جای یکبار درسال حداقل تاکنون هشت نوبت تشکیل جلسه داده است، تاکید کرد: اقدامات قانونی دولت برای پیشگیری از استمرار تولد فرزندان معلول هیچ تعارضی با سیاستهای توسعه جمعیتی ایران ندارد.
وزیر رفاه بابیان اینکه سیاستهای توسعه جمعیتی کشور برمبنای مطالعات علمی پایه ریزی شده است، افزود: در چارچوب این سیاستها مبارزه با هرگونه تهدیدی که بصورت بیماری سلامتی جسمی و روانی جمعیت کشور را هدف قرار میدهد در دستور کار دولت است.
وی بابیان اینکه امیدواریم با اجباری شدن آزمایشات ژنتیک دیگر کودک معلولی به دنیا نیاید، افزود: هم اکنون نیازمند افزایش جمعیت هستیم اما این نیاز باید به همراه جمیعت سالم و با کیفیت باشد و دولت تمام تلاش خود را بر روی ارتقا کیفیت جمعیت میگذارد.
وی در تشریح اهمیت نقش آزمایشات ژنتیک در پیشگیری از تولد فرزندان معلول گفت: تنها به گفته مسئولان موسسه خیریه عمل تنها در این مرکز سه فرزند معلول از یک خانواده نگه داری میشوند و این درحالی است که به گفته مسئولان این مرکز مادر این کودکان هم اکنون فرزند چهارم را هم باردار است.
ربیعی افزود: آزمایشات ژنتیک هرچند پرهزینه است اما با توجه به اینکه نگهداری یک فرد معلول پرهزینهتر است باید به گونهای برنامه ریزی کنیم که حتی اقشار کم درآمد هم بتوانند در صورت مشکوک بودن به ژن معلول، پیش از ازدواج آزمایش ژنتیک بدهند.
وی گفت: باید تلاش کنیم نظیراین مرکز که از کودکان معلول خانوادههای کارگری مراقبت میکند را افزایش دهیم تا بتوان بخشی از رنج خانوادههایی که دارای فرزند معلول هستند را کاست.
وزیر رفاه بابیان اینکه هم اکنون حدود ۲۳۰هزار مددجو هستند که در نوبت حمایت سازمان بهزیستی قرار دارند، تاکید کرد: باید تلاش شود که دیگری هیچ مددجویی در پشت درهای بهزیستی برای دریافت خدمات معطل نشود.
وی با اشاره به اینکه این کودکان علاوه بر مراقبت فیزیکی نیاز به مهر و محبت خانواده هم دارند تصریح کرد: باید به گونهای برنامه ریزی کرد که این کودکان حداقل ۲ روز در هفته بتوانند در کنار خانوادههای خود باشند و از آغوش گرم پدر و مادر بهرهمند شوند.
وی در همین رابطه به موضوع بررسی لایحه حمایت از معلولان در کمیسیون اجتماعی دولت اشاره کرد و گفت: بزودی پس از تصویب در کمیسیون دولت لایحه، به مجلس فرستاده خواهد شد و بر اساس مفاد آن قرار است که ارائه خدمات دولت به معلولان افزایش یابد.
به گفته وزیر کار، دولت به تنهایی نمیتواند بدون کمک و همیاری مردم تلاشهایی را از این دست انجام دهد. دولت و مردم در کمک به اقشار آسیب پذیر باید در کنار یکدیگر باشند.
وزیر رفاه همچنین سال جاری را سال مهمی در جهت تغییرات اساسی در بهزیستی خواند و گفت: امیدواریم تا سه سال آینده دولت گامهای ارزشمندی در جهت کمک به مددجویان بردارد.
مرکز خیریه آموزش معلولین جسمی و ذهنی عمل که در منطقه زعفرانیه تهران قرار دارد در سال ۷۵ فعالیت خود را شروع کرده و در این ۱۸سال در بخشهای ایزوله، توانبخشی، پزشکی و کارگاهی به مراقبت و نگهداری از معلولان کم توان ذهنی دختر و پسر پرداخته است.
در بخش ایزوله این آسایشگاه جمعی از کودکان کم توان ذهنی نگهداری میشوند که یا به «سی پی» یا فلج مغزی مبتلا بوده و یا از بدو تولد به دیگر معلولیتهای ذهنی دچار شدهاند.
«پریوش شیرویه» مسئول بخش ایزوله و یکی از خیرین آسایشگاه عمل در خصوص چگونگی فعالیت این بخش گفت: هر شیفت چهار مادریار به همراه یک مسئول بخش از کودکان در بخش ایزوله نگهداری میکنند.
وی افزود: کودکان در بخش ایزوله همچون فرزندان خودمان محسوب میشوند و همگی مسئولان در این بخش نهایت تلاش خود را برای نگهداری از آنان صرف میکنند.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه این کودکان هیچگاه نمیتواننند شکایتی به لحاظ کلامی داشته باشند بنابراین مادر یاران باید مراقب باشند که آب و غذا را به موقع به آنان بدهند.