افزايش فرار دختران در عربستان
دراين خصوص، رياست كل مركز پژوهش و مطالعات وابسته به هيات امر به معروف و نهي از منكر عربستان اخيرا كتابي را با موضوع «فرار دختران و علل و پيامدها و راه هاي حل این معضل» منتشر كرده است.
درپی شدت گرفتن آسیب ها و مشکلات اجتماعی در عربستان، پدیده دختران فراری در این کشور وارد مرحله تازه ای شده و بر تعداد آنها افزوده می شود.
به گزارش روز دوشنبه جام جم آنلاين به نقل از شبكه العالم، مشكل فرار دختران از مهمترين مشكلات و مسايلي است كه جامعه عربستان گرفتار آن شده است.
نهادهای ذیربط و دستگاه های امنیتی عربستان موارد زیادی از فرار دختران را به ثبت رسانده اند.
پژوهشگران اجتماعي علت وجود پدیده دختران فراری را به سخت گيري هاي خانواده و كمبود عاطفي بويژه در سنين نوجواني نسبت مي دهند.
دراين خصوص، رياست كل مركز پژوهش و مطالعات وابسته به هيات امر به معروف و نهي از منكر عربستان اخيرا كتابي را با موضوع «فرار دختران و علل و پيامدها و راه هاي حل این معضل» منتشر كرده است.
همچنين كتاب ديگري براي بررسي علل فرار دختران از خانه ها در عربستان منتشر شده است.
هيات امر به معروف و نهي از منكر عربستان در پژوهش خود، تاريخ بروز اين مشكل و ديدگاه هاي مختلف و ميزان گستردگي آن و نيز جنبه ساختاري و اجرايي در حل این مشکل را بررسي كرده است.
شيخ «بسام بن سليمان» مديركل مركز پژوهش ها و مطالعات هيات امر به معروف و نهي ازمنكر عربستان با اذعان به وجود پدیده دختران فراری در این کشور، افزود: افزايش بروز پدیده دختران فراری هيات امر به معروف و نهی از منکر را به تحقيق و بررسي و يافتن راه حل هايي فوري واداشت زیرا اين مساله يك مشكل اجتماعي به شمار می رود كه نياز به بررسی و تامل دارد.
«عبدالله يوسف» عضو هيات مدرسان دانشگاه محمد بن سعود نيز گفت: صرف فكر كردن دختران به فرار از خانه نياز به بررسي و تحقيق دارد زيرا نشان دهنده وجود مشكل است و وجود این پدیده ناشي از برخورد شديد و خشن با دختران و عدم درك و آگاهی خانواده ها از مراحل نوجواني است.
دكتر «عوض ردادي» پژوهشگر اجتماعي با اشاره به اينكه بيشترين موارد فرار دختران در مناطق رياض و مكه مكرمه ثبت شده است، گفت: علت این امر به جمعيت زیاد دو منطقه و سکونت افراد دارای تابعیت های غیر سعودی در آنجا بازمی گردد.
وي اضافه كرد: در شهرهای رياض، احسا، مكه مکرمه و ابها، چهار مركز براي پناه دادن به دختران فراري وجود دارد.
«ردادي» خاطرنشان كرد: از مهمترين علل شیوع پدیده دختران فراری در عربستان، عدم درك نيازهاي عاطفي دختران توسط خانواده ها و بي توجهي خانواده ها به آينده دختران خود است.
اين پژوهشگر اجتماعي افزود: بسياري از خانواده ها با سختگيري مانع از ازدواج دختران خود مي شوند كه اين امر باعث مي شود تا دختران به فرار از خانه بيانديشند.
علل اصلي و بنيادي فرار دختران در عربستان
«سعاد فضلي» كارشناس و پژوهشگر اجتماعي گفت: علل اصلی و مهمی برای فرار برخي دختران از خانه هاي خود وجود دارد که از مهمترين آنها، عدم وجود ارتباط ميان افراد خانواده و سختگيري هاي والدين مانند توبيخ و تنبيه بدني، كمبودهاي عاطفي و وادار كردن دختران به ازدواج هاي اجباري است كه اين امر نه فقط موجب فرار دختران بلكه ممكن است به خودكشي آنها بينجامد.
دكتر علي حناكي مديركل امور اجتماعي در مكه مكرمه درباره مساله فرار دختران هشدار داد و گفت: اگر اين مساله حل و فصل نشود، پديده فرار دختران در جامعه عربستان گسترش خواهد یافت و روز به روز بزرگتر خواهد شد.