پشت پرده سقوط پهپادصهیونیستها درایران
اسرائیل میخواست این پیام را به گوش ایرانیها برساند که "ما هستیم"، اما واکنش ایرانیها به فارسی روان و با موشکهای ضد هوایی داده شد که "اگر شما هستید، ما هم هستیم."
عصرخبر به نقل از تسنیم: پایگاه خبری المیادین در گزارشی به ساقط شدن یک پهپاد جاسوسی رژیم صهیونیستی در ایران به دست نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اشاره کرده و نوشت که این اقدام بویژه در شرایط حساس کنونی که درگیریهای ایران و اسرائیل تمام منطقه را در گرفته، پیامهای خاصی دارد.
این گزارش در تشریح ابعاد و پیامدهای این عملیات تاکید کرد که آسمان ایران محل امنی برای نفوذ نیست، این را مجموعهای از تلاشها از جمله در زمینه فرود آوردن پهپادهای فوق پیشرفته RQ170 و اسکان ایگل ثابت می کند. خبر ساقط کردن یک هواپیمای بدون سرنشین اسرائیل در نزدیکی تاسیسات هستهای نطنز نیز تنها یکی از حلقههای این زنجیره است که احتمالا پایانی نیز نخواهد داشت.
روابط عمومی کل سپاه دیروز در اطلاعیهای اعلام کرد یک فروند هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین رژیم صهیونیستی پس از رهگیری توسط پدافند نیروی هوا فضای سپاه مورد اصابت موشک قرار گرفت و سرنگون شد.
بر اساس این اطلاعیه هواپیمای منهدم شده از نوع پنهانکار و رادار گریزبوده و قصد نفوذ به حریم منطقه هستهای نطنز را داشت که با هوشیاری و اقدام به موقع شبکه پدافندی، قبل از ورود به منطقه مورد اصابت موشک زمین به هوا قرار گرفت.
المیادین این عملیات را جنگی با پوشش های متعدد تکنولوژیکی و جاسوسی خواند و تصریح کرد که در بسیاری از موارد عامل دیگری به نام جنگ برای اثبات وجود نیز به آن اضافه می شود. اسرائیل می خواست این پیام را با صدای بلند به گوش ایرانیها برساند که “ما هستیم” اما واکنش ایرانیها به این پیام به فارسی روان و با موشکهای ضد هوایی داده شد که “اگر شما هستید، ما هم هستیم.”
تهران به خوبی می داند که نفوذ اسرائیل به حریم هوایی خود در این زمان غیر مرتبط با جنگ غزه نیست، بویژه اینکه تلآویو نیز به خوبی با این واقعیت آشناست که موشک های مقاومت که امروزه از آسمان سرزمین های اشغالی عبور کرده و در شهرک های صهیونیستی فرود می آیند، ردپایی ایرانی دارند، این موشک ها یا در ایران تولید شده و یا ایران هزینه تولید آنها را داده است. اگر دو احتمال قبل هم نباشد، می توان گفت که اینها حاصل تلاش گروههای فلسطینی است که با تکنولوژی که جمهوری اسلامی ایران سالها به نخبههای فلسطینی آموخته است، تولید شده اند.
البته درگیری موجود بین ایران و اسرائیل منصر به موشکهای شلیک شده از غزه یا درگیری در مرزهای لبنان یا فلسطین و یا حتی سوریه نمیشود، بلکه برنامه هستهای ایران به خودی خود یکی از مهمترین محورهای این درگیری است. تاسیسات هسته ای نظنر که این هواپیمای اسرائیلی در نزدیکی آن سقوط کرد، یکی از مهم ترین تاسیسات هسته ای ایران است که اسرائیل از سالها قبل سعی کرده نگرانی جامعه جهانی و کشورهای غربی در مورد آن را بر انگیزد.
حال این سوال مطرح است که آیا اسرائیل به دنبال فرار به جلو است؟ بویژه اینکه از خطرات ارسال پهپاد به منطقهای با این حساسیت و پیامدهای آن آگاه است. سوال دیگری که در این راستا مد نظر است، اینکه مسیری که این پهپاد قبل از رسیدن به تاسیسات نظنز طی کرده، کجا بوده؟ آیا این پهپاد از فرودگاه های اسرائیل برخاسته یا اینکه نیاز به پیمودن این راه طولانی نداشته است؟ این ها سوالاتی است که احتمالا روزهای آینده پاسخ آنها روشن خواهد شد.