اعتصاب کارگران واگن پارس
وی با اشاره به عقد قراردادی با هتل امیرکبیر در راستای استفاده پرسنل به همراه خانواده از رستوران این هتل گفت: براساس این قرارداد 4000 نفر پرسنل اصلی و اقماری این شرکت میتوانند از این مزایا استفاده کنند.
عصر خبر: مشکلات مالی که با بروز برخی مشکلات اقتصادی و تحریمها، عدیده شده مدتهاست بزرگترین واحد تولید واگن کشور را دچار چالش کرده است.
به گزارش ایسنا، واگن پارس اراک با حدود 900 نفر پرسنل، قدمتی حدود 40 سال و مساحتی حدود 33 هکتار به عنوان یک شرکت مادر در حوزه صنعت ریلی شناخته شده و معدن منابع و ذخایر استاندارد علمی و تجربیات کارآمد در حوزه صنعت ریلی است که از بیستودوم تا سیام مردادماه توسط مدیرعامل تعطیل اعلام شد و از اول شهریورماه تاکنون نیز کارگران و کارکنان کارخانه اعتصاب کردهاند و خواستار توجه به مطالبات خود شدهاند که در این میان مدیرعامل این کارخانه وعده داده قراردادی در حال انعقاد است که با انجام آن تحولی بزرگ در کارخانه ایجاد خواهد شد.
این شرکت در عمر 40 ساله خود مانند دیگر واحدهای صنعتی و تولیدی فراز و نشیبهای بسیاری را طی کرده و البته پروژههای ارزشمندی را به انجام رسانده است اما چندی است که مشکلات، بیش از پیش خودنمایی میکنند تا جایی که برخی کارگران اعتصاب را برای بهبود شرایط انتخاب کردهاند.
یکی از کارکنان این کارخانه در گفتوگو با ایسنا با اشاره اعتصاب کارکنان واگن پارس درباره علت این اعتصاب اظهار کرد: اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و مزایای کارکنان، عدم مدیریت صحیح و نامنظم بودن پرداخت حقوق از جمله دلایلی است که کارگران را مجبور به اعتصاب کرده است. در حال حاضر 30 درصد حقوق تیر ماه و همچنین 100 درصد حقوق مرداد ماه هنوز پرداخت نشده است.
وی با تأکید بر اینکه دریافتی کارگران بین 800 تا یک میلیون و 100 هزار تومان است، افزود: با پرداخت 30 درصد این حقوق عملا گذران زندگی در چنین شرایط اقتصادی ممکن نیست.
وی تصریح کرد: مدیرعامل کارخانه در روز اول کاری امسال در جلسهای که با کارگران و کارکنان شرکت داشت با اشاره به تعدد پروژهها، خواستار تلاش و فعالیت بیش از پیش کارکنان شد و کارگران نیز با مشکلات خود را سازگار کردند اما در شرایط کنونی ادامه فعالیت غیرممکن شده و خواستار توجه به حقوق و مزایای خود هستیم.
وزارت صنعت در مشکلات واگن پارس مقصر است
این کارگر کارخانه با تأکید بر اینکه کارگران سرمایه و توان اصلی کارخانه هستند اما نیازهای آنها مورد توجه قرار نمیگیرد، افزود: با توجه به این همه توانایی چرا این شرکت باید با مشکلات مالی روبرو باشد؟ از طرفی وزارت صنعت نیز با آزاد کردن واردات واگن، به نوعی تولید واگن را کم کرده و در نهایت موجب بیکاری و عدم بکارگیری تمامی ظرفیت تولید میشود، پس این وزارتخانه نیز در عدیده شدن مشکلات مقصر است.
وی یکی از عمده مشکلات این کارخانه را تغییر مدیرعامل در بازه زمانی کوتاه دانست و گفت: مدیرعامل برای بهبود شرایط و یافتن راه چاره نیازمند زمان است اما قبل از درک اوضاع و انجام اقدامی خاص در شرکت، تغییر میکند و سهامدار نیز خود را در مشکلات کارخانه دخالت نمیدهد.
او افزود: ما کارکنان شرکت واگنپارس به علت بدقولی شرکت به بانکها و مؤسسات مالی نه میتوانیم ضامن شویم و نه میتوانیم وام دریافت کنیم و در کنار این موضوع از امکانات رفاهی نیز برخوردار نیستیم.
فقط 30 درصد کارخانه فعال است
وی انجام تمامی این پروژهها و تأمین قطعه، تولید و تحویل به موقع به مشتری را نیازمند منابع مالی عنوان و اظهار کرد: این شرکت توانایی تولید واگنهای مترو را با تولید 77 دستگاه کامل و 203 دستگاه استراکچر بدنه واگن مترو اثبات کرده است و علیرغم اینکه فرهنگ استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی در جامعه جا افتاده است و اکثر کلانشهرها زمینه و زیرساخت خطوط مترو را دارند اما اکثرا برای تأمین سود و منفعت واردکنندگان، واگنهای مترو وارد میشوند در صورتی که چند شرکت واگنساز میتوانند در تولید واگن مترو با یکدیگر همسو شوند و در نهایت نیاز کشور را برطرف کنند.
این کارگر کارخانه اضافه کرد: در حال حاضر برخی شرکتهای حمل و نقل ریلی به جای اینکه به اقتصاد تولید کشور رونق ببخشد واگنهای دست دوم از کار افتاده را وارد میکنند و با کمی تغییرات و زیباسازی جهت استفاده به خطوط ریلی سرازیر میکنند در حالی که شأن و منزلت مردم کشور بالاتر از این است که از واردات دست دوم و واگنهای ناایمن استفاده کنند.
وی با بیان اینکه واگنپارس تنها شرکتی است که از بدو شروع تولید واگن تا تحویل آن را خود، طراحی، اجرا، بازرسی و از مونتاژ چرخ و محور تا بهرهبرداری یک واگن را انجام میدهد، عنوان کرد: شرکتهای اقماری نیز در مجموعهی واگن پارس مشغول فعالیت هستند.
این کارگر خواستار توجه بیشتر به پرسنل و رفع مشکلات به صورت عمقی و کامل شد و افزود: رسیدگی مقطعی به مشکلات کارساز نخواهد بود.
واگنپارس تنها 20 درصد معوقه دارد
خبرنگار ایسنا برای اطلاع از چند و چون ماجرا سراغ مدیر عامل شرکت واگنپارس اراک رفت و موضوع را با وی مطرح کرد.
محمد محمدی در خصوص شرایط کنونی کارخانه و اعتصاب کارگران گفت: از آغاز مدیریت من در کارخانه که از پنجم اسفند سال گذشته صورت گرفت تلاش اصلی معطوف بر پرداخت معوقات کارگران و کارکنان این شرکت بوده است.
وی با اشاره به اینکه در ابتدای مدیریت من کارگران دو ماه حقوق معوقه داشتند، افزود: در اسفند 1392 کلیه حقوق معوقه کارکنان به همراه حقوق اسفندماه به صورت کامل پرداخت شد.
محمدی با اشاره به اجرای طرح طبقهبندی مشاغل که امروز مورد اعتراض کارگران قرار گرفته است، گفت: این طرح در کارخانه از آذرماه 92 در حال انجام بود و کارگران بابت اجرای آن حدود 50 هزار تومان دریافت میکردند که مجددا بازنگری و اصلاح شد چراکه اجرای آن با مشکلاتی همراه بود و براساس آن کیفیت خدمات در کارخانه افزایش داشت و همچنین معوقات و حقالزحمهها نیز پرداخت شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها 20 درصد حقوق کارگران و کارکنان شرکت پرداخت نشده است، گفت: در بیست و پنجم مردادماه یکی از روزنامههای محلی استان خبری را با تیتر درشت مبنی بر اعتصاب کارگران شرکت واگن پارس منتشر کرد در صورتی که در آن زمان کارخانه در تعطیلات تابستانی به سر میبرد و این امر باعث شد که کارگران بعد از پایان تعطیلات با حضور در کارخانه دست به اعتصاب بزنند و این اقدام روزنامه عملا شرایط را بغرنج کرد.
تحولی بزرگ برای واگنپارس در راه است
مدیرعامل شرکت واگن پارس اراک تصریح کرد: در حال حاضر بخشی از کارگران به کار بازگشتهاند اما مشکل اینجاست که نمایندهای از جانب کارگران مراجعه نکرده است تا مسائل بررسی شود. ما در جلسات خود با معاونان و شورای اسلامی کار کارخانه شرایط را بررسی کردهایم و اگر این اعتصاب صرفا به دلیل پرداخت حقوق و رفاهیات باشد وجاهت ندارد چون حقالزحمه و خدمات رفاهی نیز برای کارگران و کارکنان در نظر گرفته شده است و از ابتدای سال تاکنون برای هر کارگر 500 هزار تومان پاداش شامل کارت هدیه سال نو، هدیه روز کارگر، روز مرد، روز زن و جشن 40 سالگی واگن پارس پرداخت شده است و در کنار آن مشکل بیمهای که دچار عقبافتادگی شده بود با جلساتی که بیمهگذاران داشتهایم کاملا رفع شده است.
وی با اشاره به عقد قراردادی با هتل امیرکبیر در راستای استفاده پرسنل به همراه خانواده از رستوران این هتل گفت: براساس این قرارداد 4000 نفر پرسنل اصلی و اقماری این شرکت میتوانند از این مزایا استفاده کنند.
محمدی با اشاره به مشکلات اقتصادی، وضعیت تحریم و چالشهایی که در بحث تولید وجود دارد، اضافه کرد: همه کارگران شرکتها مطالباتی دارند و ما همواره در جهت برآورده کردن خواستههای آنها تلاش داشتهایم و قراردادی نیز در حال انعقاد است که با انجام آن تحولی بزرگ در کارخانه ایجاد خواهد شد.
با این اوصاف به نظر میرسد واگنپارس در شرایط موجود نیازمند حمایت بیش از پیش برای رفع مشکلات موجود به ویژه در حوزه فعالسازی تمامی ظرفیتی است که در آن موجود است تا هم کارکنان بزرگترین واحد تولیدی صنعت ریلی کشور نگران تأمین معیشت نباشند و هم مدیران بتوانند شأن کارکنان را در ارائهی خدمات و پرداختها حفظ کنند.