ممنوعیت این نوشیدنی برای خانم های باردار
طي مطالعهاي که در مرکز مطالعات کايسر در آمريکا انجام شده، مشخص شده مصرف بيش از 200 ميلي گرمکافئيندر روز، در ماههاي اول بارداري، مي تواند احتمال سقط جنين را افزايش دهد.
خبرنگاران: اين روزها مطالعات زيادي در موردفوايدو زيانهاي احتمالي قهوه و نوشيدنيهاي کافئيندار انجام مي شود که به نظر مي رسدبا توجه به شيوع اخير مصرف اين نوع نوشيدنيها، لازم است مردم کشور ما هم به نتايج آنها توجه داشته باشند.يکي از تازهترين اين مطالعات در مورد نقش کافئين در بالا بردن احتمال سقط جنين است.
طي مطالعهاي که در مرکز مطالعات کايسر در آمريکا انجام شده، مشخص شده مصرف بيش از 200 ميلي گرمکافئيندر روز، در ماههاي اول بارداري، مي تواند احتمال سقط جنين را افزايش دهد.
اين مطالعه تنها به نقشقهوهاشاره ندارد، بلکه ميزان کافئين مصرفي روزانه را مورد بررسي قرار داده است. کافئين مي تواند در نوشيدنيهاي مختلف وجود داشته باشد، از جمله در چاي، نوشابههاي کولادار ، نوشابههاي موسوم به ” نوشابه هاي انرژي زا” و همچنين شکلات.
بنابراين نتايج اين بررسي، بايد در مورد همه اين نوشيدنيها و خوراکيها، تعميم داده شود. هم اکنون مراکز ارائه استانداردهاي غذايي، مانند اداره استاندارد تغذيهاي انگلستان، ميزان کافئين مجاز مصرفي براي زنان باردار را، 300 ميلي گرم اعلام کردهاند و تصريح شده که مقادير کمتر از اين براي زنان باردار هيچگونه خطري ندارد. اين ميزان کافئين تقريباً معادل 4 فنجان متوسط قهوه معمولي است.
از آنجا که احتمالسقطجنين، به خصوص در ماههاي اول، بسيار زياد است، به همه زنان باردار توصيه مي شود در اين دوره تا آنجا که ممکن است از مصرف نوشيدنيهاي کافئين دار اجتناب کنند.
در مطالعه جديد مقادير کمتر هم خطرناک توصيف شده، چنانکه مجريان آن مي گويند مطالعاتشان نشان داده احتمال سقط جنين در بين زناني که تا هفته بيستم بارداري، 200 ميلي گرم کافئين دريافت مي کردند، 15 درصد بود، در حالي که اين رقم در بين سايرين، 12 درصد بود و با افزايش ميزان کافئين دريافتي، احتمال سقط جنين نيز تا 25 درصد بيشتر مي شد.
بر اساس مطالعات گوناگوني که پيش از اين انجام شده بود، مشخص شده کهکافئيناز جفت عبور مي کند و به جنين مي رسد. با اين حال اثر آن در کاهش رشد جنين هنوز اثبات نشده و حتي در برخي مطالعات رد شده بود، به عنوان مثال، مطالعهاي که سال 2003 در مؤسسه تحقيقاتي کارولينسکاي سوئد و با همکاري دانشگاه “اوپسالا” انجام شده بود، تأثير کافئين و قهوه را بر کاهش رشد جنين رد کرده بود.
با وجود دقت و جامعيت اين مطالعه خاص، باز هم اداره استانداردهاي تغذيهاي انگلستان اعلام کرده که قصد ندارد در محدوده مجاز مصرف کافئين براي زنان باردار تجديد نظر کند. به گفته کارشناسان اين اداره، براي تعيين استانداردهاي تغذيهاي، بايد مطالعات متعدد صورت بگيرد تا فايده محدوديتهاي بيشتر، روشنتر شود.
اما همانطور که اشاره شد، اين مطالعه جديد، که در آخرين شماره نشريه “بيماريهاي زنان و زايمان آمريکا” منتشر شده، هشدارهاي جدي مي دهد.
به گفته اين محققان، از آنجا که احتمال سقط جنين، به خصوص در ماههاي اول، بسيار زياد است، به همه زنان باردار توصيه مي شود در اين دوره تا آنجا که ممکن است از مصرف نوشيدنيهاي کافئين دار اجتناب کنند.