دلایل مخالفت مدير عامل تامين اجتماعي با ادغام منابع درمان صندوقهای بیمهای
در لایحه دولت این طرح دیده نشده است و در قانون برنامه پنجم توسعه نیز وجود ندارد/ اجرای طرح با اصول حرفهای بیمهای مغایرت دارد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ضمن تشریح دلایل مخالفت سازمان تامین اجتماعی با طرح ادغام منابع درمانی صندوقهای بیمهای از جلسه صبح فردایش با اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خبر داد.
به گزارش عصر خبر ، دکتر سیدمحمدتقی نوربخش در نشست خبری که بعدازظهر امروز به منظور اعلام موضع سازمان تامین اجتماعی در خصوص طرح ادغام منابع درمانی صندوقهای بیمهای در محل بیمارستان میلاد تهران برگزار شد گفت: ادغام منابع درمانی، صندوقهای بیمهای را به سه دلیل دچار اشکال میکند؛ یکی از این دلایل، متفاوت بودن درصد کسورات حق بیمه در صندوقهاست.
وی افزود: در سازمان تأمین اجتماعی نه بیستم منابعی که کسر میشود از حدود 9 درصد حقوقها و دستمزدها تأمین شده است که این رقم برای درمان بیمهشدگان مصرف میشود.
وی با بیان اینکه در سایر صندوقها از جمله سازمان بیمه سلامت نیز این رقم معادل شش تا هفت درصد پیشبینی شده است اظهار کرد: در سایر صندوقها نیز این رقم به تبع متفاوت است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با تأکید بر اینکه منابع درمان تأمین اجتماعی به دلیل متفاوت بودن حق بیمه، تفاوت در مأخذ دریافت حق بیمه و تفاوت در مکانیزمهای صندوقهای بیمهای قابل ادغام با سایر صندوقها نیست تصریح کرد: در لایحه دولت نیز این طرح دیده نشده است و در قانون برنامه پنجم توسعه نیز وجود ندارد.
نوربخش با اشاره به تبصره ماده 38 قانون برنامه پنجم توسعه خاطرنشان کرد: در این تبصره پیشبینیهایی برای سازمان تأمین اجتماعی شده بود که این ادغام نیز در آن دیده شده بود.
وی با تأکید بر اینکه اجرای طرح با اصول حرفهای بیمهای مغایرت دارد و ما مخالف این ادغام هستیم، از نمایندگان مجلس خواست به این طرح رأی مثبت ندهند.
نوربخش با اشاره به رایزنیها و دیدارهایی که با کمیسیون برنامه و بودجه مجلس انجام شده، اظهار کرد: فردا صبح نیز پیش از مطرح شدن این طرح در صحن با اعضای کمیسیون جلسه خواهیم داشت و موضعمان را در مجلس فردا اعلام خواهیم کرد.
نوربخش با بیان اینکه منابع سازمان تأمین اجتماعی حقالناس است و سایر منابع، بیتالمال محسوب میشود خاطرنشان کرد: دغدغه نمایندگان یکسان کردن خدمات درمانی است تا تمامی بیمهشدگان از یک خدمت یکسان استفاده کنند.
وی ادامه داد: دغدغه دوم نمایندگان مجلس یکسان کردن دفترچههای بیمه است که بر اساس تدابیر سازمان تأمین اجتماعی و دبیرخانه شورای بیمه، کارت هوشمند درمان به صورت یکسان برای بیمهشدگان در نظر گرفته شده است.
وی با تأکید بر مخالفت سازمان با این طرح و غیرقابل اجرا بودن آن اظهار کرد: بنده به عنوان رئیس سازمانی که 39 میلیون 800 هزار نفر تحت پوشش آن قرار دارند باید از منابع صندوق حمایت کنم.
وی با بیان اینکه جامعه کارگری و کارفرمایی هم از مخالفان این ادغام هستند گفت: بر اساس اصول بیمهای و مکانیزم صندوقها اجرای این طرح، صندوقها را با چالش مواجه میکند.
دکتر نوربخش همچنین درباره استانداردهای خدمات درمانی در تأمین اجتماعی و مزیت خدمات درمانی اظهار کرد: این موضوع را باید از مردم بپرسید. با اجرای طرح تحول میزان فرانشیز نیز به صفر رسیده و از این جهت بیمارستانهای تأمین اجتماعی و علوم پزشکی در حال نزدیک شدن به هم هستند که امیدواریم این رقابتها در مجموع به نفع بیمارستانها و بیماران تمام شود.