اعزام 100 هزار نیروی کار به خارج از کشور

ربیعی اظهار کرد: امروزه عرصه صدور خدمات فنی و مهندسی نقش قابل توجهی در مبادلات کشورها و تحکیم روابط اقتصادی پیدا کرده است که می تواند به عنوان بخشی از فرایندهای توسعه سرمایه‌گذاری کشورها به شمار رود.

عصر خبر: وزیر تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی از اعزام 100 هزار نیروی کار ایرانی به خارج از کشور تا نیمه نخست سال آینده خبر داد و گفت: در صدد هستیم نیروهای اعزامی از افراد متخصص و ماهر باشند.

به گزارش ایسنا، علی ربیعی امروز – شنبه – در حاشیه همایش صدور خدمات فنی و مهندسی و کسب فرصت‌های اشتغال در بازارهای کار بین المللی در جمع خبرنگاران گفت:‌ دولت تدبیر و امید عزم و اراده جدی برای حمایت از ایرانیان شاغل در خارج از کشور و برنامه ریزی برای اعزام تحصیل‌کردگان داخل به خارج دارد.

وی افزود:‌ بر همین اساس هدف‌گذاری کردیم تا نیمه نخست سال 1394 نیز 100 هزار نفر را به خارج اعزام کنیم و تلاش می کنیم این تعداد افزایش یابد.

وزیر تعاون ،‌کار و رفاه اجتماعی از ارائه آموزش های فنی و حرفه ای در بخش نانو خبر داد.

وی همچنین از اعزام 3000 نفر با شغل معین به خارج از کشور طی یک سال گذشته خبر داد و گفت: ‌4800 نفر نیز نتوانسته‌اند امکان اعزام پیدا کنند.

ربیعی اظهار کرد: امروزه عرصه صدور خدمات فنی و مهندسی نقش قابل توجهی در مبادلات کشورها و تحکیم روابط اقتصادی پیدا کرده است که می تواند به عنوان بخشی از فرایندهای توسعه سرمایه‌گذاری کشورها به شمار رود.

وی افزود: برای فائق آمدن به مساله اشتغال نیاز به اجماع همگانی داریم، چراکه اشتغال مختص یک وزارتخانه نیست بلکه فرابخشی و فراقوه‌ای است از این رو در بحث توسعه اشتغال از یک سو به حمایت‌کننده‌های مناسب و امنیت سرمایه‌گذاری و از سوی دیگر بودجه ریزی، برنامه ریزی و تدبیر نیاز داریم.

وزیر تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: در زمینه منابع انسانی ماهر، متخصص و تحصیل‌کرده در کشورمان کارنامه قابل توجهی داریم و ظرفیت ایجاد شده منابع انسانی آماده برای کار قابل توجه بوده است.

به گفته ربیعی، ترکیب جمعیت ایران در حال حاضر آماده انفجار رشد و توسعه است و اگر نتوانیم از این مزیت بزرگ استفاده کنیم سال‌های طلایی را برای رشد و توسعه از دست داده‌ایم.

وی تحریم‌ها، ناهماهنگی‌ها و نبود برنامه و ذهنیت مناسب را در عدم استفاده شایسته از ظرفیت تحصیل‌کردگان برای اعزام به خارج موثر دانست و تاکید کرد: امروز وجه مهم اعزام نیروی کار به خارج کسب درآمد نیست بلکه باید ساماندهی مناسبی از نیروهای ایرانی تحصیل کرده در خارج صورت دهیم.

وزیر تعاون،‌کار و رفاه اجتماعی در توضیح دستاوردهای ساماندهی تحصیل‌کردگان ایرانی اعزامی به خارج گفت: اگرچه این عده دانش خود را به کشورهای مهاجرپذیر می برند ولی طبعا در اشتغال و نحوه کار آن‌ها به ویژه هنگام بازگشت به کشور موثر است.

ربیعی ایجاد فضای مناسب برای تعاملات بین المللی، ارتقای جایگاه ایران در فضای بین المللی وهمچنین افزایش وجهه ممتاز اشتغال ایرانی در سیاست‌های دولت از آثار مثبت اعزام نیروی کار ایرانی به خارج کشور برشمرد و گفت: اعزام نیروی کار به خارج محتاج آینده نگری ، برنامه ریزی و نیازسنجی است و باید انتقال دانش به داخل کشور را تضمین می کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود 137 هزار بنگاه کاریابی در جهان گفت: این تعداد کاریابی 230 هزار شعبه و 624 هزار کارمند دارند.

وزیر تعاون،‌کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: دولت تدبیر و امید با توجه به سند چشم انداز 20 ساله، قانون برنامه پنجم توسعه و سند کار شایسته در پی تقویت ساختار بنیادهای اجرایی بخش خصوصی برای مسوولیت پذیری بیشتر در عرصه کار واشتغال بر آمده است و به کارگیری بخش خصوصی در عرصه کاریابی‌ها و روابط کار مدنظر دولت است.

ربیعی در خصوص اعزام هدفمند نیروی کار ایرانی به خارج گفت: در حال حاضر سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با موضوع دیپلماسی مهارتی نوعی از فعالیت را در این زمینه آغاز کرده است و آموزش مربیان کشورهای همسایه، منطقه و آفریقایی را به جهت تبادل تجارب فنی و حرفه‌ای در دستور کار قرار داده است که در کنار اعزام نیروی کار زمینه شناخت و آشنایی کشورها از نیروی انسانی را فراهم می کند.

وی تاکید کرد:‌ادارات کاریابی کشور باید با ادارات کاریابی بین المللی و خارجی همسو و هماهنگ شوند تا از محل بانک اطلاعاتی ایجاد شده بتوان نیروهای آماده به کار و ظرفیت فنی و حرفه‌ای برای ارتقای دانش و مهارت آن‌ها را در صورت اعزام فراهم کرد.

وزیر تعاون،‌کار و رفاه اجتماعی با اشاره به مذاکرات صورت گرفته با وزارت امور خارجه اظهار کرد: پس از فرآیند شناسنامه دار کردن نیروهای کار در خارج بنا داریم که برای هر ایرانی شاغل در خارج امکان بیمه تامین اجتماعی را فراهم و امنیت اجتماعی زندگی او در ایران را تضمین کنیم تا به نوعی از مزایای درمان تامین اجتماعی و بیمه بازنشستگی برخوردار شود.

ربیعی با اشاره به امضای تفاهم نامه اعزام نیروی کار با دولت قطر گفت: این تفاهم نامه اخیرا به امضا رسیده و امیدواریم که مجموعه تلاش‌های ما در کنار تلاش‌های کاریابی‌های خارجی و بین المللی به ویژه در سطح تفاهم نامه‌های منعقده به ثمر بنشیند.

وی در پایان با تاکید بر گسترش و تقویت کاریابی‌های خصوصی اظهار کرد: اگر بتوانیم سالانه صد هزار نیرو به خارج اعزام کنیم کمک بزرگی به اقتصاد کشور کرده‌ایم.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک