نوبخت:به نتیجه مذاکرت دل نبسته ایم
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی گفت: محتاطانه ،متوازن و بدون کسری بودن بودجه از شاخص های لایحه بودجه 94 و مطابق توضیح رئیس جمهور است.
عصرخبر به نقل از باشگاه خبرنگاران: محمدباقر نوبخت در برنامه گفتگوی ویژه خبری با اشاره به بررسی لایحه بودجه سال 94 اظهار داشت: در خصوص محتاطانه،بدون کسری و متوازن بودن بودجه باید گفت؛در تصویب لایحه بودجه 94 ضمن آن که بخش های مختلفی از بودجه توسط رئیس جمهور تشریح شد سه واژه فوق به عنوان ویژگی های بارز بودجه 94 بیان شد. سخنگوی دولت بیان داشت: بودجه که طبق قانون محاسبات عمومی به عنوان پیش بینی منابع و مصارف کشور است،خیلی نباید دور از واقع باشد.
معاون رئیس جمهور به عنوان منابع درآمدی دولت به سه منبع فروش نفت،درآمدها اعم از مالیات،حقوق گمرکی و بخش ناشی از واگذاری دارایی های مالی مثل اوراق مشارکت اشاره کرد.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با بیان این که در بودجه 94 تلاش بر این است که روی هر سه منبع درآمدی گونه مانور دهیم که این ارقام تحقق پیدا کند،گفت: مصارف نیز به همین ترتیب است؛بخش اول مصارف جاری یا هزینه ها و بخش دوم شامل بخش عمرانی ، تملک دارایی های سرمایه ایی. وی ادامه داد: این منابع عمومی باید به گونه ای توزیع شود که هم به مسائل جاری بپردازیم و هم قدرت خرید کارمندان را در حد تورم حفظ کنیم و از طرف دیگر به اهداف اصلی خود یعنی توسعه و پیشرفت کشور ،پرداختن به طرح های عمرانی و بهره برداری از این طرح ها بپردازیم که در خروج از رکود و مهار تورم سهم موثری دارند،پس به دلایل ذکر شده بودجه کشور متوازن تقسیم شده است.
نوبخت با اشاره به این که کسری بودجه یا عدم تحقق منابع متفاوت است تصریح کرد: با توجه به سیاستهای سنجیده اقتصاد مقاومتی سبب می شود تا اقتصاد به فاکتورهای خارجی وابسته نباشد؛ضمن این که ما با همه حیله ها و بدخواهی های دشمنان در بودجه 94 مواجه بودیم و به این سبب بودجه 94 در یک شرایط ویژه در حال بررسی است که امیدوارم خداوند در این مسیر ما را یاری کند. سخنگوی دولت در خصوص این که بودجه طراحی شده کدام یک از اهداف و نیازهای دولت را مرتفع می کند،تصریح کرد: طبق ماده یک قانون محاسبات عمومی، بودجه یک برنامه یک ساله است که منابع و مصارف مورد نیاز در طول یک سال را مشخص می کند و مطابق قانون مشخص می شود که این منابع و مصارف در راستای کدام اهداف باشد،این اهداف از قانون برنامه پنجم گرفته شده است و سال 94 سال پایانی برنامه پنجم است،پس تمامی اهدافی که در برنامه پنجم مطابق ماده 234 به آن اشاره شد باید در 4 سال گذشته تحقق پیدا می کرد و بقیه در سال 94 که سال پایانی بود محقق می شد. معاون رئیس جمهور با بیان عملکرد دولت در سال های پیش تصریح کرد: در سه سال اول رشد اقتصادی 3 درصد سال بعد منفی 6.8 درصد سال بعد از آن منفی 1.9 درصد و تازه سال 93 رشد اقتصادی مثبت شد و هیچ رشد 8 درصد حاصل نشد.
ما مدعی هستیم ،مشکلات قابل حل کردن است
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور ادامه داد: در سال 94 باید این برنامه جمع شود و اهداف تحقق نیافته باید در این سال محقق شود به همین جهت سال 94 سال ویژه ای در مورد بودجه است؛زیرا منابعی که در اختیار دولت است محدود شده است و ما نیازمند تخصیص بهینه منابع هستیم و موظفیم از منابع به نحو شایسته استفاده کنیم. وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که ما مدعی هستیم ،مشکلات قابل حل کردن هستند اظهار داشت: مشکلات حل شدنی هستند اما نیاز به زمان دارد و توقع مردم از دولت به عنوان خدمتگذارشان باید متناسب با واقعیت باشد ،ما روزهایی را سپری نمی کنیم که 700، 800 میلیارد دلار به اقتصاد ایران وارد شده، ما در حال حاضر باید کشور را با 24 میلیارد دلار اداره کنیم ،پس از مردم می خواهم از ما به همین میزان انتظار داشته باشند. نوبخت در ادامه صحبت هایش دولت را توصیف به پدری کرد که با وجود حقوق کم می خواهد همه خواسته های فرزندانش را فراهم کند و اظهار داشت: دو سال قبل ما محدودیت خروج نفت از طریق صادرات را داشتیم و امروز محدودیت های دیگری نیز اضافه شده است و کشورهای منطقه و جهان با محدودیت هایی که ایجاد می کنند و توان ما را در جهتی که به سمت توسعه می رویم با وجود محدودیت منابع علی رغم مهار تورم ،رشد اقتصادی مثبت داشته باشیم .این به معنی توانمند عمل کردن کشور است و این در حالی است که حتی ما برای وضعیت بدتر هم برنامه ریزی داریم. خود را برای روزهای سخت تر از این نیز آماده کرده ایم
سخنگوی دولت خطاب به مجری برنامه این طور گفت که اجازه دهید آن چه که در دل دارم به مردم بگویم من امیدوارم زمانی برسد و با شما اینجا مشغول به گفتگو باشم و شما بگویید با توجه به فضای جدیدی که صورت گرفته و مردان مذاکره تحریم را از مردم ایران دور کرده اند این اتفاق چه تاثیری در بودجه کشور وسوق دادن کشور در مسیر توسعه دارد، ضمن این که برای حل مشکلات مالی و بودجه به مذاکرات دل نبسته ایم و خود را برای روزهای سخت تر از این نیز آماده کرده ایم. معاون رئیس جمهور در خصوص این که قیمت نفت در بودجه 72 دلار در نظر گرفته شده است اظهار داشت: در حال حاضر ما کمتر از یک سوم بودجه را بر اساس نفت بسته ایم. معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور دلیل انتخاب قیمت 72 دلار برای هر بشکه نفت را با توجه به نوسانات بازار این طور بیان کرد: آن چه که ما الان در ارتباط با قیمت نفت داریم مبلغ ثابتی نیست ،درست است که سال گذشته در همین زمان قیمت نفت 108 دلار بود و ما در بودجه آن را 100 دلار در نظر گرفتیم، چه کسی فکر می کرد نفت 108 دلار پارسال امروز به 68 دلار برسد پس همان طور که می بینید هیچ میزان ثابتی برای تعیین قیمت وجود ندارد. قیمت نفت هیچ زمان قابل پیش بینی نیست
وی با اشاره به این که اقتصاد کشور ما سال ها با نفت زندگی کرده است تصریح کرد: بنده 16 سال در مجلس با اعداد مختلف بودجه مواجه بودم ،در شرایطی که قیمت نفت 8 دلار بود و ما با نفت بشکه ای 8 و 10 دلار کشور را اداره کردیم چه کسی فکر می کرد قیمت نفت به بشکه ای 100 دلار برسد،قیمت نفت هیچ زمان قابل پیش بینی نیست. نوبخت با بیان این که ما باید یک بودجه محوری برای نفت داشته باشیم و خود را برای بیشتر یا کمتر از آن آماده کنیم تصریح کرد: برای سال آینده مطابق پیش بینی کارشناسان قیمت نفت از بشکه ای 70 دلار پایین تر نمی آیند و برخی از کارشناسان معتقدند این قیمت به بالای 80 دلار نیز می رسد.
سخنگوی دولت تاکید کرد: ما درحال حاضر به راحتی کشور را اداره می کنیم و تخفیف های کلی از 64 درصد به پروژه عمرانی کشور بیشتر اختصاص پیدا کرده است.
معاون رئیس جمهور افزود: پروژه های عمرانی استانی را صددرصد پرداخت کردیم و کشور با مدیریت تخصیص اداره می شود.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه رئیس جمهور با 5 جلد کتاب به مجلس برای ارائه بودجه رفت،اظهار داشت: به غیر از این 5 جلد 3 جلد آن مربوط به گزارش عملکرد برنامه بود و غیر از آن یک جلد برنامه مربوط به اقتصاد مقاومتی بود که ما در آن در ابتدا برنامه سال 94 را طراحی کردیم و مبانی اقتصادی و فرهنگی را مطرح کردیم این کتاب بیش از 500 صفحه دارد.
تمامی ارقام ارائه شده در سال 94 جدید است
وی با تاکید بر این که تمامی ارقام مطرح شده در بودجه 94 جدید بوده و هیچ کدام عدد گذشته نیست،اظهار داشت: با همه محاسباتی که در ابتدا با این مسئله صورت گرفته ما باید خود را برای امسال با اعداد حدود 70، 80 دلار نفتی که تا پایان سال خواهیم داشت اداره کنیم چنان که تا الان اداره کردیم.
نوبخت تصریح کرد: مکانیزم تخصیص ،این امکان را به ما می دهد؛اما در اینجا ممکن است سوال رخ دهد و شما بگویید که بودجه دولت را که براساس نفت 70 دلاری بسته اید اگر بیشتر از این شود ،چه می شود؟ باید بگویم که خوشبختانه در بودجه تبصره گذاشتیم و پیشنهاد دهنده آن خود رئیس جمهور بود و طرح های مشخصی را بیان کردیم که اگر بالای 70 دلار بشود طرح های مهم عملیاتی خواهند شد و پول را به آنجا بدهیم.
سخنگوی دولت اضافه کرد: می توانیم با مکانیزم تخصیص این مسئله را مدیریت کرده و هم به صورت تخصیصی به این نسبت کمتر دهیم البته این طور نیست که ما همه را یکسان کم کنیم و در کاهش هم سعی می کنیم با ضابطه عمل کنیم.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: طرح هایی که امسال می خواهد آماده شود در هر شرایطی اعتبارات آن ها باید صد درصد باشد؛ چرا که امکان دارد طرحی به میزان 5 درصد پیشرفت داشته باشد و ما باید هزینه ای به آن اختصاص دهیم و در آینده به میزان 10 درصد افزایش دهیم و این چه تاثیری می تواند برای مردم داشته باشد؛مردم باید از آثار کارهایی که فراهم می شود استفاده کنند.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور افزود: در اسفندماه سال جاری شاهد تمامی طرح هایی باشید که ما قول داده ایم که امسال پول را به سمتی ببریم که این پروژه ها آماده شوند بنابراین اگر کمتر شود این گونه نیست که ما ضربه ببینیم .
اختصاص بودجه مناسب به طرح هایی که به توازن منطقه ای کمک می کنند
وی اضافه کرد: در این راستا اولویت با طرح های اساسی است برای سال آینده ما علاوه بر پیشرفت فیزیکی بالای 80 درصد به طرح هایی که به توازن منطقه ای کمک می کنند پول خواهیم داد و به پروژه و طرحی که به طور محوری اگر بتواند فعالیت کند و یک برنامه چند محوری را راه بیندازد؛کمک خواهیم کرد و اگر قدرت مان به طرح ها نرسد موردی را انتخاب می کنیم که بهره برداری داشته باشد و در این مسیر با تدبیر و تعقل حرکت می کنیم .
نوبخت تصریح کرد: در این مسیر این گونه نیست که اگر درآمدمان کم باشد به همه بگوییم از کوچک تا بزرگ بیست درصد کم می کنیم در حال حاضر کتاب بودجه مان که بیش از هزار صفحه دارد وهزاران ردیف است دانه دانه این ردیف ها در سازمان مدیریت و برنامه ریزی مطالعه شده و پیشنهاداتی مطرح شده است.
سخنگوی دولت ضمن قدردانی از تلاش شبانه روزی همکارانش در سازمان مدیریت و برنامه ریزی اظهارداشت: این سازمان یک نهادی مقتدر، قوی، کارشناس و خدمتگزار مردم است و برای پیشرفت کشور برنامه ریزی می کند.
معاون رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که در حال حاضر نرخ تورم 17 درصد است و در بودجه 94، 14 درصد اعلام شده ارزیابی شما از میزان تورم در آینده چیست،گفت: سال گذشته نرخ تورم بالای 38 درصد بود و اعلام کردیم که سال آینده بین 21 تا 24 درصد است و امروز هم به رسانه ها گفتم که اگر به آرشیوشان مراجعه کنند در آن زمان تورم 40 درصد بود و با ناباوری به ما نگاه می کردند و فکر می کردند که ما خوشبینانه حرف می زنیم چرا که ما می گفتیم 25 درصد؛ در حال حاضر تورم نقطه به نقطه 13.2 درصد است و سالانه اش 17.8 درصد است و تا پایان سال انتظار داریم که میزان تورم تقلیل پیدا کند.
بودجه کل کشور 837 هزار میلیارد تومان است
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ما همچنان مهار تورم در بودجه سال 94 را دنبال می کنیم تصریح کرد: بودجه کل کشور 837 هزار میلیارد تومان است که از این میان 596 هزار میلیارد تومان سهم بودجه شرکت هاست که 133 هزار میلیارد تومان آن مربوط به شرکت های دولتی است که در طرح های عمرانی سرمایه گذاری می کنند.
وی اضافه کرد: در طرح های عمرانی عدد دیگرمان بودجه عمومی است؛چرا که بودجه کشور مجموعه دو است که در عدد بودجه شرکت ها 596 هزار میلیارد تومان است و بودجه عمومی 267 هزار میلیارد تومان است که در بودجه عمومی این مقدار رقم مورد توجه نیست چون 43 هزار میلیارد تومانش به دستگاه های دیگر اختصاص می یابد که این دستگاه ها در جاهای دیگر مصرف می کنند.
نوبخت افزود: آن چه که ما باید برای آن کار کنیم این است که 240 هزار میلیارد تومان سهم بودجه طرح های عمرانی را باید به کارهای جاری اختصاص دهیم که به آن منابع عمومی بودجه عمومی می گوییم که منابع اختصاصی هم به آن اضافه می شود که البته ما وارد 43 هزار میلیارد تومان نمی شویم چون سیاست هایش در دست ما نیست اما از آن چیزی که ما می خواهیم 224 هزار میلیارد تومانش را در سال آینده منابع عمومی که کمتر از یک سوم از محل درآمد نفتی است،اختصاص به پروژه های عمرانی دهیم باید قبول کنیم که فشار اقتصادی و وابستگی به نفت را باید کاهش دهیم.
بودجه سال آینده در راستای اجرایی شدن سیاست های اقتصاد مقاومتی
سخنگوی دولت تصریح کرد: بودجه سال آینده در راستای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی است که می خواهیم اجرایی شود و بر روی دانش بنیان بودن اقتصاد فعالیت کند که بیش از 800 هزار میلیارد تومان بودجه را برای امور فناوری نو اختصاص دادیم و با همه این اوصاف به دنبال مهار تورم هستیم و از 224 هزار میلیارد تومان 166 هزار میلیارد تومانش را برای امور جاری گذاشته ایم که هزینه نام دارد 47 هزار و 700 میلیارد تومانش برای طرح های عمرانی اختصاص پیدا کرده است و میزان رشدی که ما برای هزینه های جاری گذاشتیم 6.2 درصد است اما رشدی که برای طرح های عمرانی در نظر گرفته ایم امسال 48 هزار میلیارد توان افزایش داریم.
دو هزار میلیارد تومان بودجه برای آب های مرزی اختصاص یافته است
معاون رئیس جمهور افزود: ما برای سال آینده از محل دوهزار میلیارد تومانی که برای آب های مرزی در نظر گرفتیم 7 هزار میلیارد تومان را نیز بر روی طرح های عمرانی کار خواهیم کرد؛چرا که سال آینده سرمایه گذاری دولت روی طرح های عمرانی بالغ بر 55 هزار میلیارد تومان است و این به 133 هزار میلیارد تومانی که شرکت های دولتی سرمایه گذاری می کنند اضافه می شود و برای سال آینده بیش از 158 هزار میلیارد تومان روی طرح عمرانی سرمایه گذاری خواهیم کرد.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور تاکید کرد: سرمایه گذاری در طرح های عمرانی رشد تولید و اقتصاد را به همراه دارد و از سوی دیگر اشتغال فراهم خواهد شد و از این 153 هزار میلیارد تومانی که در طرح های عمرانی هزینه می شود بیمه پیمانکاران را می دهیم و بنگاه ها را فعال می کنیم و در این راستا برای خروج از رکود رشد اقتصادی داریم و سرمایه گذاری تحقق می یابد.
وی با تاکید بر این که سرمایه گذاری ما 20 درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده اظهار داشت: اقدام دیگری که در سال آینده انجام خواهیم داد این است که دو هدف دیگر به هدف اصلی مان اضافه می شود که یکی از آن ها اشتغال جوانان است .
نوبخت افزود: پیش جوانان شرمنده ایم که سال ها زحمت می کشند و می خواهند به کشور خدمت کنند اما شغل مناسبی ندارند.
در بودجه 94 ،یکهزار میلیارد تومان به صورت مجزا برای اشتغال جوانان اختصاص یافته است
سخنگوی دولت افزود: شورای عالی اشتغال و وزارت کار و رفاه اجتماعی جلسات فراوانی را گذاشتند و معاونت وزارت تعاون اعلام کرده است که طرح های بسیاری دارد اما بودجه ما محدود است و ما هزار میلیارد تومان به صورت مجزا برای کمک به برنامه اشتغال جوانان و فارغ التحصیلان اختصاص داده ایم که امیدواریم این بودجه بتواند کمک شایانی به جوانانمان کند.
معاون رئیس جمهور افزود: ما علاوه بر کارهایی که به صورت عادی انجام می دهیم در سال آینده به دنبال افزایش رشد اقتصادی و به فکر زوج های جوان نیز بوده ایم ؛چرا که همواره به جوانان پیشنهاد می کنیم که هرچه سریع تر ازدواج کنند؛ اما مسکنی ندارند .بنابراین ما بیش از 1300 هزار میلیارد تومان را فقط برای پرداخت وام های ارزان قیمت اختصاص داده ایم و در این راستا با وزیر راه و شهرسازی نیز جلساتی داشتیم که به میزان 50 میلیون تومان به جوانان جویای مسکن وام بدهند؛البته ما در این راستا به دنبال انبوه سازی نیستیم و همین طور نمی خواهیم که قیمت مسکن افزایش پیدا کند و باید به قدرت خرید اقشار کم درآمد جامعه و زوج های جوان توجه کنیم والبته در بازسازی های آپارتمان ها نیز باید فرهنگ آن نیز مطرح شود.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با اشاره به این که 222 هزار میلیارد تومان منابع عمومی را فقط دولت در اختیار دارد ادامه داد: ما بسته مناسبی را فراهم کردیم که امیدواریم بخش خصوصی هم در این رابطه هم چون گذشته اقدام کند.
اختصاص 5 هزار و 200 میلیارد تومان برای طرح های تولیدی
وی با اشاره به لایحه بودجه عمومی دولت خاطر نشان کرد: برای طرح های تولیدی 5 هزار و 200 میلیارد تومان اختصاص داده ایم.
نوبخت با اشاره به این که قرار نیست 5 هزار و 200 میلیارد تومان را میان واحدهای تولید توزیع کنیم،افزود: شان واحد های تولیدی بالاتر از این است که آن ها از ما کمک این چنینی بخواهند.
سخنگوی دولت با بیان این که ما برای آن ها تسهلات ارزان قیمتی را در اختیار واحدهای تولیدی قرار خواهیم داد،افزود: به تمام وزرای جهاد کشاورزی،صنعت و معدن و راه و شهرسازی عرض می کنم که از نظر سیستم بانکی سازمان مدیریت و برنامه ریزی به دستور رئیس جمهور تضمین بانکی خواهد داد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به این که در هر سررسید مابالتفاوت ها را پرداخت خواهیم کرد،اظهار داشت: عده ای تصور می کنند که 5 هزار دوست میلیارد تومان را باید در جیب بگذاریم.
4 هزار و 800 میلیارد تومان برای خدمات بهداشتی و درمانی پرداخت کرده ایم
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با اشاره به این که امسال 4 هزار و 800 میلیارد تومان را برای ارزان کردن خدمات بهداشتی و درمانی پرداخت کرده ایم،افزود: در کنار این مسائل سال آینده 5 هزار و دویست میلیارد تومان را برای تولید اختصاص خواهیم داد.
وی با اشاره به این که 4 هزار و 800 میلیارد تومان به حوزه بهداشت و درمان اختصاص یافته است،افزود: این امر در راستای اجرای طرح تحول سلامت صورت گرفته است.
ضرورت تخصیص بهینه منابع
نوبخت با تاکید بر این که باید پول را با وزن های مناسب تقسیم کنیم تا کارهایمان به جلو پیش برود،ادامه تدبیر در تخصیص بهینه منابع است بنابراین باید دقت بیشتری در امور کنیم تا از این پول ها به نحو شایسته ای استفاده شود.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا سقف درآمدهای حاصل از هدفمندکردن یارانه ها ثابت مانده است یا خیر گفت: بله، ما باید از ظرفیت هایمان به خوبی استفاده کنیم به طوری که به دنبال افزایش قیمت ها نیستیم.
معاون رئیس جمهور اظهارداشت: بنده به صراحت می گویم ما آمادگی نداریم حتی یک درصد بر قیمت کالاها اضافه کنیم؛زیرا دولت اجازه این کار را ندارد.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید نظارت ها به خوبی صورت گیرد،ادامه داد: قیمت دستوری هیچ کجای دنیا جواب نداده است.
وی با اشاره به این که کارگران نانوایی در کنار تنورها با زحمت نان تهیه می کنند افزود: این نانوایان با زحمت نان را آماده می کنند .
نوبخت با اشاره به این که سه سال است که نانوایان به کارگران خود افزایش دستمزد را اعمال کرده اند گفت: دولت به استان ها اجازه داد تا افزایش قیمت نان صورت گیرد.
سخنگوی دولت با اشاره به فعالیت 70 هزار واحد نانوایی در کشور اضافه کرد: به دنبال این طرح عده ایی تلاش کردند تا بگویند دولت به نان مردم توجه نمی کند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به این که در سال 89 قیمت نان افزایش یافت گفت: این در حالی بود که یارانه نان 5 هزار تومان بود به طوری که این افزایش در زندگی عده ای از افراد تاثیرگذار بود.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با اشاره به این که امسال 42 هزار میلیارد تومان یارانه خواهیم داد بیان کرد: به خانواده های کم درآمد یارانه ویژه و مضاعف داده می شود به طوری که ما از طریق نهادهای حمایتی به این خانواده ها کمک ویژه می کنیم.
وی با اشاره به این که دولت به دنبال خدمت به مردم است گفت: با اقدامات دولت ان شا الله کیفیت نان افزایش خواهد یافت پس سال آینده هم نیز این سیاست ها را در پیش خواهیم گرفت.
تورم سال آینده کمتر از 14 درصد خواهد بود
نوبخت با تاکید بر این که سال آینده کمتر از 14 درصد خواهد بود،خاطرنشان کرد: برای افزایش قدرت خرید کارکنان دولت با وجود دوران کم پولی افزایش 14 درصدی را در نظر گرفته ایم؛ما باید به وظایف خود به خوبی عمل کنیم.
سخنگوی دولت با بیان این که از کارکنان دولت درخواست می کنیم که 14 درصد افزایش را از ما قبول کنند افزود: قرار نیست هر چه پول به دست می آوریم بین خودمان تقسیم کنیم بلکه به کارهای عمرانی هم نیز بپردازیم.
افزایش قدرت خرید مردم با کاهش نرخ تورم
معاون رئیس جمهور با تاکید بر این که یارانه ها را هدفمند کرده ایم ادامه داد: قدرت خرید با کاهش نرخ تورم افزایش یافته است.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با اشاره به توهم پولی در اقتصاد اظهار داشت: ما خدمتگزار مردم هستیم و چیزی را از مردم نخواهیم پوشاند.
وی با اشاره به این که مردم ما فهیم هستند و باید به آن ها مخلصانه خدمت کنیم افزود: از مردم به جهت مضایق مختلف عذر خواهی می کنم زیرا ما نتوانستیم اقتصاد را متناسب با شایستگی هایشان برای آن ها فراهم کنیم.
نوبخت با بیان این که از مردم می خواهیم تا به خدمتگزارانشان اعتماد کنند گفت: ما نمی خواهیم مردم را ناراضی کنیم.
سخنگوی دولت گفت: اگر اقدامی صورت می گیرد که مردم راضی نیستند،بهتر است آن ها بدانند که در شرایط بدتری بودیم که مجبور به اتخاذ آن تصمیم شده ایم.