تدوین نظامهای بازنشستگی با شرایط متفاوت
همچنین در این جلسه مدیران صندوق بازنشستگی کشوری گزارشی از برنامه ها و موانع موجود صندوق بازنشستگی کشوری را به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارایه دادند.
عصر خبر: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه با مدیر عامل و مدیران صندوق بازنشستگی کشوری گفت : صندوق بازنشستگی کشوری در دوره مدیریت جدید روزهای پویاتری خواهد داشت ، به طوری که بتواند گامهای ارزشمندی در جهت ارایه خدمات بهتر به بازنشستگان بردارد.
وی تاکید کرد: تفاوت دولت یازدهم با دولتهای دیگر آن است که این دولت بر اساس استراتژی رفاهی حرکت میکند که بخشی از این رفاه ایجاد تحول در گروههای آسیبپذیر است.
دکتر ربیعی یکی دیگر از مسائل رفاهی را که دولت پیگیری میکند ارایه خدمات بهتر به بازنشستگان عنوان و اضافه کرد: باید بیش از گذشته در خصوص بهبود وضعیت این قشر تلاش کنیم.
دکتر ربیعی اهتمام به ابعاد اجتماعی و فرهنگی بازنشستگان به ویژه خانواده های آنان را از سوی مدیران صندوق بازنشستگی مورد تاکید قرار داد و گفت : توجه به مسایل اجتماعی و فرهنگی نیازمند اعتبارات کلان نیست، بلکه نیازمند باز تعریف کارکردهای صندوق بازنشستگی کشوری در ابعاد اجتماعی و فرهنگی است .
وی افزود : کارکردهای صندوق بازنشستگی، اجتماعی است، چراکه صندوقها مسئول تامین آرامش کارمندان هستند و برای این کارکرد اجتماعی کارکردهای اقتصادی تعریف شده است و باید در این دو حوزه در آینده ای نه چندان دور تحولات ساختاری علمی صورت پذیرد تا بتوانیم به اهداف مورد نظر دست یابیم .
وی اصلاح و بهبود روشها در ارایه خدمات به بازنشستگان و استفاده از بسترهای دولت الکترونیک را از برنامه های مهم صندوق بازنشستگی عنوان کرد افزود : با اینکه مدیریت جدید صندوق برنامه های مهمی را در فرآیند اصلاح ساختار تدوین کرده است ، امیدوارم با اجرایی شدن آن ارایه خدمات به بازنشستگان بیش از پیش تسهیل شود .
دکتر ربیعی همچنین به برنامه های مدیریت صندوق بازنشستگی در روند اصلاح ساختار بخش های اقتصادی صندوق اشاره کرد و با تقدیر از اقدامات صورت گرفته دراین حوزه آن را یک اقدام بنیادین برای ارتقای توان اقتصادی صندوق برشمرد و یادآور شد : علاوه بر توجه به این موارد سازمان بازنشستگی باید فرآیندهایی را تعریف کند که آثار هرگونه تصمیم سازی و تصمیم گیری در مجامع مختلف کشور در سطوح ملی بر منابع و مصارف صندوق مورد واکاوی قرار گیرد تا از رهگذر این بررسیها بتوان تصمیمات بهینه تری را برای ارایه خدمت اتخاذ کرد.
وی تدوین نظامهای بازنشستگی با شرایط متفاوت را یکی از این طرحها عنوان کرد که می تواند مورد مطالعه قرار گیرد گفت: در حوزه تامین اجتماعی ارایه سبد تامین اجتماعی در سطوح مختلف برای اقشار مختلف جامعه در دست تدوین است و صندوق بازنشستگی می تواند با بهره گیری از این تجربیات می تواند به سمت طراحی این نظام پیش برود .
وی به مدیران سازمان بازنشستگی پیشنهاد کرد مطالعات علمی لازم برای طراحی سبدی از نظامهای بازنشستگی را در دستور کار قرار دهند و شرایط لازم برای اجرای آن نیز متناسب با شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه طراحی نمایند .
وی همچنین همکاری با سایر دستگاهها و استفاده از ظرفیتهای آنان برای ارایه خدمات رفاهی به بازنشستگان را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت : می توان برنامه های رفاهی مناسب تری را در حد توان اقتصادی موجود صندوق بازنشستگی طراحی کرد .
دکتر اسلامیان مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری نیز در گزارشی از برنامه های تدوین شده این سازمان برای انجام اصلاحات ساختاری در بخشهای اقتصادی و ضرورت نظارت علمی تر بر کارکردهای شرکتهای وابسته خبر داد و تاکید کرد: با برنامه های اصلاحات ساختاری در حوزه صندوق بازنشستگی و بخشهای اقتصادی آن می توانیم بهره وری در این حوزه را ارتقا دهیم .
دکتر اسلامیان ضرورت توجه به آثار تصمیمات اقتصادی و اجتماعی به ویژه در فرآیند تدوین بودجه های سنواتی را بر کارکردهای صندوق بازنشستگی بسیار با اهمیت ارزیابی کرد و گفت: امیدواریم با همکاری جدی تر با مراجع قانون گذاری و تصمیم گیری و با توجه به واقعیتهای موجود به ویژه در شرایطی که دولت شرایط لازم را برای خروج اقتصاد کشور از رکود تمهید می کند تصمیماتی اتخاذ شود تا شرایط اقتصادی صندوقهای بیمه ای مد نظر قرار گیرد و در یک رابطه همکاری تنکانگ بین بخشهای اجرایی و قانون گذاری مشکلات موجود را پشت سر بگذاریم .
همچنین در این جلسه مدیران صندوق بازنشستگی کشوری گزارشی از برنامه ها و موانع موجود صندوق بازنشستگی کشوری را به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارایه دادند.