سرانجام شکایت از مدیران منطقه آزاد قشم

شوکت تصریح کرد: رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی قشم را به بهانه اخذ حق عضویت از کارگران ساختمانی تحت فشار گذاشته‌اند، در حالی که اخذ حق عضویت از اعضا طبق اساسنامه و با مصوبه وزارت کار و رای جمعی کارگران تصویب می‌شود.

عصر خبر :رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور گفت «ابراهیم صادقی»، نماینده کارگران ساختمانی قشم، به دلیل پیگیری شکایت از دو مدیر ارشد سازمان منطقه آزاد این جزیره تحت فشار قرار گرفته است.
«اکبر شوکت» در این باره به ایلنا گفت: آقای صادقی در شهریور ماه امسال از دو مدیر سازمان منطقه آزاد قشم به دلیل خودداری این سازمان از پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی کارگران ساختمانی به سازمان تامین اجتماعی شکایت کرده بود.
او افزود: در دوران احمدی‌نژاد، مصوبه خلاف قانونی در منطقه آزاد قشم نوشته شد که سازمان این منطقه را به جای سازمان تامین اجتماعی ملزم می‌کرد کارگران ساختمانی را بیمه کند.
این فعال کارگری گفت: ادامه این تخلف در دوره مدیریت حال حاضر سازمان منطقه آزاد قشم باعث خواهد شد کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور، شکایت از این سازمان را پیگیری کند.
شوکت تصریح کرد: رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی قشم را به بهانه اخذ حق عضویت از کارگران ساختمانی تحت فشار گذاشته‌اند، در حالی که اخذ حق عضویت از اعضا طبق اساسنامه و با مصوبه وزارت کار و رای جمعی کارگران تصویب می‌شود.
او بیان کرد: آقای صادقی را به همین خاطر حدود ۲۴ ساعت بازداشت کرده بودند و او در پی تشدید فشارها ترجیح داده است سکوت کند.
رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور در پایان گفت: در شرایطی که همه استان‌ها به دنبال دریافت سهمیه بیمه بیشتر هستند، سهمیه بیمه‌های استان هرمزگان بخاطر این کارشکنی‌ها برگشت می‌خورد و حق کارگران ساختمانی این استان پایمال می‌شود.
پیشینه
روز ۲۳ مهر ماه بود که آقای صادقی، رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی قشم، نسبت به دور جدید تلاش‌های مدیران سازمان منطقه آزاد این جزیره برای راه اندازی یک صندوق بیمه‌گر کارگران ساختمانی به جای سازمان تامین اجتماعی هشدار داد. او تاکید کرد این تلاش‌ها در صورتی که به ثمر برسد به منزله بازگشت به سیاست‌های بیمه‌ای دولت احمدی‌نژاد در جزیره قشم است.
این هشدار‌ها در شرایطی داده می‌شد که سازمان منطقه آزاد قشم از تاریخ ۱۵ شهریور سال ۹۰ تا ۲۰ بهمن سال ۹۱ بیمه کارگران ساختمانی را قطع کرده بود. مدیران این سازمان‌‌‌ همان زمان در جلسه‌ای با نمایندگان کارگران وعده داده بودند کارگران ساختمانی را با تمام شرایطی که سازمان تامین اجتماعی آن‌ها را بیمه می‌کرد، در صندوق دیگری بیمه کنند.
سازمان منطقه آزاد قشم در آن برهه زمانی یک کارگر ساختمانی را نیز بیمه نکرد، آنهم در حالی که فقط در آن برهه حدود ۱۷۸ کارگر حادثه دیدند و ۱۱ کارگر فوت شدند، بدون آنکه تحت پوشش بیمه قرار داشته باشند.
بر اساس یک روایت، درآمد سازمان منطقه آزاد قشم از سهم کارفرمایی حق بیمه کارگران ساختمانی در یک سال و نیم یاد شده بالغ بر ۱۸ میلیارد تومان بوده است. بر اساس روایت دیگری، مدیران سازمان منطقه آزاد قشم در حال حاضر از حق بیمه سهم کارفرمایی کارگران ساختمانی روزانه بین ۷۰ تا ۹۰ میلیون تومان درآمد دارند.
آقای صادقی در ماه‌های گذشته به ایلنا گفته بود: یک سال و نیم از تغییر دولت می‌گذرد اما آقای ترکان، دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد برای رسیدگی به این موضوع هیچ اقدامی نکرده است و تمامی نامه‌های ما را بی‌پاسخ گذاشته‌ است.
گفتنی است ایلنا روز یازدهم آبان ماه گزارش داده بود قاضی در دومین جلسه رسیدگی به شکایت کارگران ساختمانی از دو مدیر سازمان منطقه آزاد قشم، به مدیران این سازمان مهلت داده است در مدت یک هفته، پوشش بیمه‌ای کارگران ساختمانی را از سر بگیرند.
به نظر می‌رسد جلسات بعدی رسیدگی به این شکایت شکل دیگری پیدا کرده است و جای متهم و شاکی عوض شده است.
لازم به ذکر است نزدیک به ۳۵۰۰ کارگر ساختمانی در جزیره قشم تحت پوشش بیمه سازمان تامین اجتماعی قرار ندارند.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک