مشارکت وزارت بهداشت با صدا و سیما برای خرج هزینه درمان مردم!
وی یادآور شد: وزارت خانه تا کنون برای برآورده کردن این انتظارات، گام های زیادی برنداشته است. این نوع حرکتهایی که به تازگی وزارت خانه انجام داده و مردم را در خصوص درمان تا حدودی راحت کرده، به دلیل این است که بودجه وزارت بهداشت بالا رفته؛ اما این دلیل نمیشود که وزارت خانه بودجه درمان و سلامت خود را حیف و میل کند.
عصر خبر: در حالی که صدا و سیما باید بابت تبلیغات ـ که مضر سلامت جامعه است ـ هم جریمه پرداخت کند و هم پاسخگو باشد، یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه از اختصاص کمک مالی وزارت بهداشت، معادل سی برابر سال گذشته به این سازمان خبر داد.
به گزارش «تابناک»، حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس میگوید: کمک به صدا و سیما از رقم بودجه وزارت بهداشت نبوده، ولی غلامعلی جعفرزاده تأکید میکند، این رقم دقیقا از ردیف بودجههای وزارت بهداشت است و کمک این وزارت خانه به صدا و سیما نسبت به سال گذشته، سی برابر شده است.
شهریاری درباره کمک ۸ میلیاردی وزارت بهداشت به صدا و سیما گفت: «این بودجه برای کمک به شبکه سلامت صدا و سیما اختصاص یافته و ارتباطی به بودجه وزارت بهداشت ندارد.
از سوی دیگر، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در واکنش به گفتههای رئیس کمیسیون بهداشت مجلس ـ که گفته بود کمک ۸ میلیاردی به صدا و سیما، ارتباطی به بودجه وزارت بهداشت ندارد ـ گفت: «این رقم دقیقا از ردیف بودجههای وزارت بهداشت است. ۸ میلیارد تومان به عنوان کمک به برنامههای سلامت به صدا و سیما در لایحه بودجه آمده بود که کمیسیون تلفیق هم آن را تصویب کرد، حال آنکه صدا و سیما باید از بابت تبلیغاتی که به ضرر سلامت کشور پخش میکند جریمه بپردازد. دولت این کمک را به صدا و سیما رد نمیکند؛ اما نمیدانم چطور همکاران ما در مجلس این مسأله را رد میکنند».
همچنین دکتر عابد فتاحی در گفتوگو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: جالب است که تا کنون در کمیسیون بهداشت چنین چیزی مطرح نشده است. فکر میکنم این کار درست نباشد که ما از بودجه سلامت برداشته و به صدا و سیما بدهیم. این ارگان میتواند با بودجه وسیعی که در اختیار صدا و سیماست، در خصوص سلامت و بهداشت برنامه تهیه کند.
این عضو کمیسیون بهداشت مجلس افزود: اگر ما امروز به عنوان وزارت بهداشت و درمان بخواهیم چنین کاری کنیم، این عمل به یک بدعت تبدیل میشود و فضا برای صدا و سیما باز خواهد شد. اگر در آینده صدا و سیما بخواهد در حوزههای دیگری از جمله مسائل اجتماعی، کشاورزی و یا اقتصاد برنامه تولید کند باید از وزارت کشور و کشاورزی و همچنین وزارت اقتصاد و دارایی پول دریافت کند.
این نماینده گفت: یکی از وظایف اصلی این سازمان، آموزش و فرهنگ سازی همراه با تولید برنامههای سرگرم کننده برای مردم است؛ بنابراین، نباید این گونه باشد که سازمان برای تولید برنامههای خود و پر کردن برنامههایش به سراغ وزارت خانهها برود و از آنها پول مطالبه کند.
این نماینده مجلس همچنین خاطرنشان ساخت: امروز کار صدا و سیما تولید برنامههای صرفا سرگرم کننده با محتوای ضعیف و عموما غیر قابل استفاده برای عموم است و به جای کمک به مردم برای ایجاد فرهنگ مناسب، الگوهای نادرست را افزایش میدهد. صدا و سیمای ما به جای اینکه از درآمد تبلیغات ناسالم در تلویزیون اعتباراتی در اختیار حوزه سلامت گذارد، از این وزارت خانه مطالباتی نیز دارد.
هرچند مبالغ بسیار چشمگیر است، مسأله پول اولویت دوم است؛ مسأله است سیاسی که پشت این قضیه پنهان شده است. این رسمی که در حال شکل گیری است، موضوع خطرناکی است و انجام این کار یک فرهنگ سازی را به دنبال خواهد داشت و پس از آن صدا و سیما برای تولید هر برنامهای از مردم مطالباتی خواهد داشت.
نماینده مردم ارومیه گفت: نکته جالب توجه در این موضوع آنکه وزارت بهداشت در این باره سکوت کرده است. مجلس از این وزارت خانه انتظارات زیادی دارد، تا کنون بودجه هیچ وزارت خانهای به اندازه وزارت بهداشت رشد نداشته و این انتظارات مردم و مسئولان را بالا برده است.
وی یادآور شد: وزارت خانه تا کنون برای برآورده کردن این انتظارات، گام های زیادی برنداشته است. این نوع حرکتهایی که به تازگی وزارت خانه انجام داده و مردم را در خصوص درمان تا حدودی راحت کرده، به دلیل این است که بودجه وزارت بهداشت بالا رفته؛ اما این دلیل نمیشود که وزارت خانه بودجه درمان و سلامت خود را حیف و میل کند.
وی در پایان می افزاید: اگر این نوع رفتارها ادامه پیدا کند، مجلس مجبور می شود مقابل آن موضع بگیرد، و ادامه این روند باعث اقدامات انقباضی نمایندگان مجلس خواهد شد؛ بنابراین، وزارت بهداشت باید بیش از هر وزارت دیگری در این باره دقت عمل داشته باشد.
–