حبس از یک تا ۱۰ سال ؛ مجازات یادگاری نویسی و هر نوع آسیب به آثار تاریخی

نوشتن یادگاری یا هر اقدام آسیب‌زای دیگر به آثار تاریخی جرم است، در برخی مجموعه ها نیز بعضی گردشگران نیز از محل ممنوعه عبور کرده و با نشستن ، بالارفتن، ایستادن بر رو یا در کنار اثر آسیب‌های جدی به کالبد اثر وارد می‌کنند. این رفتارها نیز از مصادیق تخریب بوده و به مجازات ماده ۵۸۸ یعنی همان حبس از یک سال تا ده سال و جبران خسارت وارده منتهی خواهد شد.

یک جرم شناس تاکید کرد که نوشتن یادگاری بر روی آثار تاریخی و به‌طورکلی وارد کردن هرگونه آسیب خواسته یا ناخواسته به آثار تاریخی مشمول مجازات حبس از یک تا ۱۰ سال خواهد شد.
وحید سلطانی پاجی در گفت‌وگو با ایسنا، در این‌باره گفت: با شروع  سفر های نوروزی، شاهد افزایش سفر و حضور بیشتر گردشگران در موزه‌ها، بناهای تاریخی و مجموعه‌های فرهنگی تاریخی کشور هستیم و همین موضوع نیز ممکن است احتمال آسیب به برخی از این بناها و ابنیه از سوی معدود افراد هنجارشکن را افزایش دهد.
وی با تاکید بر اینکه همگی وظیفه صیانت و حفاظت از آثار تاریخی کشورمان را برعهده داریم، گفت:‌ همه ما در برابر حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی مسئولیم تا نسل های آینده نیز از آن بهره ببرند و با هویت ملی- اسلامی ما آشنا شوند و ضمن بالیدن به این میراث، آن را به نسل های پس خود نیز انتقال دهند.
این جرم شناس ادامه داد: یکی از موضوعاتی که بازدید کنندگان از اماکن تاریخی باید به آن آگاهی داشته باشند عدم اقداماتی است که به مجموعه خسارت وارد می‌کند. در مواردی مشاهده می شود برخی بازدیدکنندگان اقدام به نوشتن یادگاری بر روی آثار و بناهای مختلف کرده و برای این کار از ابزار مختلفی استفاده می‌کنند که حتی موجب تخریب تمام یا قسمتی از محل نیز می‌شود. این افراد باید بدانند که قانون مجازات اسلامی به موجب ماده ۵۸۸، این اقدام را که خرابی وارد آورده است جرم تشخیص داده و مرتکب آن به حبس از یک تا ۱۰ سال محکوم خواهد شد و باید خسارات وارده را نیز جبران کند.
سلطانی با بیان اینکه نوشتن یادگاری یا هر اقدام آسیب‌زای دیگر به آثار و میراث تاریخی جرم است، گفت: این رفتار نامناسب گرچه از سوی عده قلیل و انگشت‌ شماری انجام می‌شود، اما اثر آن تا مدت‌ها در برابر نظر دیگر بازدیدکنندگان باقی می‌ماند.
وی ادامه داد:‌ در برخی مجموعه ها نیز بعضی گردشگران نیز از محل ممنوعه عبور کرده و با نشستن ، بالارفتن، ایستادن بر رو یا در کنار اثر آسیب‌های جدی به کالبد اثر وارد می‌کنند. این رفتارها نیز از مصادیق تخریب بوده و به مجازات ماده ۵۸۸  یعنی همان حبس از یک سال تا ده سال و جبران خسارت وارده منتهی خواهد شد.
این جرم شناس با بیان اینکه برخی پس از دستگیری ادعا می‌کنند که انگیزه‌شان تخریب نبوده و قصد عکس انداختن و … را داشتند، گفت: انگیزه در ارتکاب این عمل مجرمانه تاثیری در تحقق جرم ندارد و به واسطه اهمیت حفظ میراث فرهنگی قانون گذار این مجازات را در نظر گرفته است. در این موارد پلیس هم می‌تواند با چنین جرائمی برخورد کند

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک