جوابيه هادي ابوي به احسان سهرابي
بحث بعدی این است که آقای سهرابی عنوان کردهاند که در سال ۱۴۰۲ نیز بنده در جلسات شرکت میکردم، من در آن جلسه نماینده یک تشکل صنفی با نام کانون انجمنهای صنفی کارگران کشور بودم.
در روز پانزدهم فروردین، روزنامه هممیهن گزارشی با عنوان «پروژه سرکوب دستمزد» منتشر کرد که در آن گفتوگویی با احسان سهرابی مشاور حقوقی سابق شورای عالی کار صورت گرفته بود که در آن گفتگو به آقای هادی ابوی اشاره شده بود.
همینطور که از اسم آن نیز پیدا است و قانون و آیین نامه مربوطه مشخص کرده در آنجا قید شده که نمایندگان اصلی دارای رای سه نفر بامعرفی کانون عالی شوراهای اسلامی کار هستند که این افراد میتوانند مشاورهایی را با خود همراه داشته باشند، اما بنا به تدبیر دوران گذشته وزارت کار یعنی از همان سال ۱۳۸۱ و 1382به بعد، یک نماینده از تشکل کانون عالی انجمنهای صنفی و یک نماینده از تشکل مجمع نمایندگان در این شورا حضور داشتند که بهعنوان نماینده تشکل کارگری خود بودند نه نماینده رسمی و صاحب امضا زمانی که آقای خدایی بنا به مطلبی که وزارت کار ایراد گرفت از حضور منع شدند کانون عالی شوراها طی نامهای اعلام داشتند به دلیل اینکه عضو علیالبدل جلسات بوده عدم حضور آقای خدایی غیبت محسوب نمیشد و عنوان کرد ایشان در جلسات حضور ندارد، کانون عالی شورای اسلامی نامهای نوشت چراکه همزمان نفر جایگزین یا جانشین آقای خدایی را در شورا داشتیم و از نظر آنها بنده و آقای تاجیک از مجمع نمایندگان قبلا بهعنوان عضو علی البدل در آنجا حضور داشتند که در این زمینه هیچ مکاتبهای تحت عنوان معرفی عضو علی البدل انجام نشده و نمایندگان تشکل از خود تشکل مربوطه و باعنوان نماینده معرفی نامه صادر میشده و شورای عالی کار نیز دعوت میکرده است.
ضمن اینکه شاید افرادی بهعنوان نماینده در جلساتی یا محافلی شرکت نمایند اما طبیعتا و قانونا فردی که بازنشسته باشد نمیتواند بهعنوان نماینده کارگران در هیچ مرجعی حضور داشته باشد. هرچند که این نیز با قوانین بینالملل و سازمان جهانی کار متضاد است چون در آنجا گفته شده که کارگران میتوانند برای خود نماینده و وکیل اختیار نمایند فارغ از اینها بنده هیچگاه نماینده شورای عالی کار که عضو رسمی یا جایگزین یا علیالبدل باشم نبودهام و فقط نماینده تشکل صنفی متبوع خود بودم.
زمانی که آقایان اعلام کردند که ایشان عضو علیالبدل ما در جلسات بوده، وزارت کار عنوان کرد که ایشان نیز نماینده تشکل خود بوده است و فرد بازنشسته نمیتواند بهعنوان عضو اصلی باشد بحث بعدی این است که آقای سهرابی عنوان کردهاند که در سال ۱۴۰۲ نیز بنده در جلسات شرکت میکردم، من در آن جلسه نماینده یک تشکل صنفی با نام کانون انجمنهای صنفی کارگران کشور بودم.
ایشان همچنین عنوان کردند که با بنده بهعنوان رئیس اتاق تعاون خراسان رضوی مصاحبه شده، باید اعلام کنم بنده در حوزه تعاونیهای کارگری بهعنوان یک کارگر عضو شرکت تعاونی کارگری خودم بوده و هستم و با رای مستقیم اعضاء بهعنوان هیات مدیره انتخاب شدهام. در اجتماع تعاونیها که اتحادیه شکل میگیرد نیز بهعنوان عضو هیات مدیره اتحادیه تعاونیهای مسکن کارگری انتخاب شدم.
بعد از آن، برای تعیین اعضای هیات رییسه اتاقهای تعاون، این اتحادیهها هستند که اعمال رای میکنند و از بین آنها هر تعاونگر اعم از اینکه عضو هیات مدیره تعاونی باشد یا عضویت در تعاون داشته باشد، میتواند در مجموعه اتاقهای تعاون کاندیدا شود و بنده نیز بهعنوان عضو هیات مدیره کارگری در اتاق تعاون منتخب مجمع هستم و بعد از آن نیز هیات رئیسه محترم از بین هفت نفری که بودیم یک نفر را به عنوان رئیس اتاق انتخاب مینمایند.در اینجا هیچ بحث کارگری کارفرمایی وجود ندارد.