بیمه سوختگی لوازم برقی
امروزه پیشرفت علم و فناوری باعث شده تا لوازم برقی و الکترونیک نقش مهمی در زندگی ما ایفا کنند؛ به طوری که اکثر افراد، بیشتر کارهای روزانه خود را به وسیله این لوازم انجام داده و یا اطلاعات مهم و شخصی خود را به روی آنها ذخیره و به طور مکرر از آنها استفاده میکنند.
همین استفاده متعدد از این وسایل باعث شده تا سالم ماندن آنها به دغدغهای بزرگ برای همه تبدیل شده و برای آن حداکثر تلاش خود را انجام دهند. اما تصور کنید که روزی تلفن همراهتان که نقش بسیار پررنگی در زندگی و شاید شغل شما دارد، به دلیل اتصالی و یا نوسان برق بسوزد و یا دچار آسیب سختافزاری شود؛ و یا تلویزیون خانه هنگام تماشای فیلم مورد علاقهتان، به دلیل عمل نکردن محافظ در برابر نوسانات و یا قطعی مکرر برق، دچار سوختگی و یا آسیبدیدگی قطعات مهم و حیاتی شود.
چنین شرایطی قطعا برای تمام کسانی که بطور روزمره از این لوازم استفاده میکنند بسیار سخت و اذیتکننده خواهد بود.
سوختگی لوازم برقی، کابوس اهالی هر خانه!
حتما برایتان پیش آمده که تلفن همراه خود را به برق بزنید و علی رغم سالم بودن باتری و سیم شارژر دستگاهتان، متوجه شارژ نشدن آن بشوید؛ و یا به علت قطع شدن برق کلی ساختمان به دفعات بسیار، متوجه تغییر در تنظیمات یخچال و یا لوازم برقی آشپزخانه خود شده باشید.
به طور کلی این دسته از اشکالات و آسیبها ریشه در منبع اصلی برق ساختمان دارند و در صورت تکرار، میتوانند بسیار مخرب و آسیبزننده باشند. البته گاهی نیز وجود این نوع اختلالات برقی دلیلی علاوه بر دلایل گفته شده دارند. برای مثال، اگر از یک سه راهی برای گرفتن برق از پریز آشپزخانه خود استفاده میکنید، ممکن است که مشکل از سیمهای خود این دستگاه باشد.
در ادامه، درباره علل متعدد سوختن و یا آسیب دیدن لوازم برقی صحبت خواهیم کرد.
علت سوختن لوازم برقی
همانطور که گفتیم، قطع و وصل شدن برق به صورت مکرر میتواند آسیبهای جدی و جبرانناپذیری به لوازم برقی خانهتان وارد کند. گاهی اوقات نیز اشکال در شبکه برق داخلی یک ساختمان و یا مشکل در سیمکشی میتواند باعث از بین رفتن لوازم ارزشمند یک خانه شود.
برای مثال، ممکن است تلویزیون خانه شما به دلیل بالا و پایین رفتن ولتاژ برق دچار اختلال و آسیبدیدگی شود، و یا جارو برقیتان به دلیل مشکل در موتور و یا اتصالی سیم خود که بر اثر دلایلی همچون ضربه و یا گذر زمان و عمر دستگاه ایجاد شدهاند، از بین برود. با توجه به قیمتهای سرسامآور وسایل الکترونیک، امکان تعویض آنها برای بسیاری از افراد و خانوادهها امری نسبتا دشوار است و همواره تلاش میکنند تا جلوی آسیب دیدن لوازم برقی خود را بگیرند.
از سوی دیگر، کمبود قطعات اوریجینال و با کیفیت برای تعویض موارد آسیب دیده باعث شده تا تعمیرکاران نیز از تعمیر این وسایل سر باز بزنند و یا آنان را با قیمتهایی بالاتر از مبلغ عادی و اصلیشان تعمیر و یا تعویض کنند. اما اگر ایجاد نوسان به دلیل قطعی برق از سوی اداره مربوطه منجر به آسیب وسایلمان شود، چه اتفاقی میافتد؟
شرکت توانیر مسئول پرداخت خسارت
شرکت توانیر، متولی ثبت مشترکین برق در کشور است و مسئولیت رسیدگی به مشکلات و شکایات مربوط به برق و حوادث پیش آمده برای لوازم الکترونیکی را بر عهده دارد. این شرکت برای رفع خسارات وارده، ردیفی به عنوان حق بیمه را در قبض برق مشترکین خود قرار داده است، که مبالغ دریافتی تحت این عنوان، به عنوان یک بیمه برای لوازم آسیب دیده از نوسانات برق مورد استفاده قرار میگیرند.
لازم به ذکر است که لوازم برقی خسارت دیده تنها در صورت ایجاد نوسان و تغییرات ناگهانی در برق خانه مانند سوسو زدن، عدم کار کردن کلید برق، افت فشار برق و… مشمول این بیمه میشوند و خساراتی که به دلیل وجود اختلال در شبکه داخلی برق منزل اتفاق میافتند، تحت پوشش بیمه شرکت توانیر قرار نمیگیرند.
به بیان دیگر، تنها مشکلات و آسیبهایی که منشا آنها برقی باشد که از طرف اداره برق به منازل ارسال میشود، تحت پوشش بیمه شرکت توانیر قرار میگیرند.
البته این را هم در نظر داشته باشید که از طرفی، ثبت شکایات و دریافت خسارت از شرکت توانیر، علی رغم ایجاد یک درگاه مشخص توسط این شرکت، میتواند کمی وقتگیر و دشوار باشد و از طرف دیگر، کالاهایی مانند تلفن همراه، لپ تاپ و… که جزء تجهیزات خانگی نیستند، تحت پوشش این بیمه قرار نمیگیرند و شما باید پیش از ثبت شکایت و خسارت خود، لیست وسایل تحت پوشش بیمه توانیر را مورد بررسی قرار دهید و از پوشش وسیله آسیبدیده خود اطمینان حاصل کنید.
بیمه لوازم الکترونیک
با توجه به محدود بودن لوازم الکترونیک تحت پوشش بیمه توانیر، نیاز به راهی برای جبران خسارات وارده به مابقی وسایل بسیار حس میشود. چرا که امروزه تلفن همراه، تبلت، لپ تاپ و وسایلی از این قبیل، بسیار مورد استفاده قرار میگیرند و سوختگی و یا آسیبدیدگی آنان میتواند خسارات مالی سنگینی را به بار آورده و یا باعث از بین رفتن مشخصات و اطلاعات مهم شخصی و یا کاری افراد شود.
به همین دلیل، شرکتهای بیمهگری همچون بیمه ایران، البرز، دی، سامان و… پوششهایی را علاوه بر گارانتی موجود بر روی این کالاها، ایجاد کردهاند تا راهی برای جبران خسارات وارده از مواردی غیر از نوسانات برق وجود داشته باشد. همچنین خرید بیمه برای این وسایل، با توجه به وجود انواع پوشش با شرایط گوناگون بیشتر از بسنده کردن به بیمه شرکت توانیر توصیه میشود.
سخن پایانی
امروزه، پیشرفت تکنولوژی باعث شده تا از لوازم برقی مختلف برای سهولت انجام کارها در زندگیمان، بیشتر از قبل استفاده کنیم؛ چرا که مصرف این لوازم به صرفه جویی در زمان و میزان انرژی مورد نیاز برای انجام کارهایمان، کمک فراوانی کرده است. همچنین، از بین رفتن و یا آسیب دیدن لوازم برقی اتفاقی است که یکبار در زندگی همه ما رخ میدهد و تجربه این حادثه خساراتی را به جای میگذارد که برخی از آنان قابل جبران و بازگشت نیستند.
از این رو، بهتر است که پیش از هرچیزی، نسبت به خرید محافظ برای لوازم برقی خود اقدام کرده و از سالم بودن و کارکرد صحیح آنان اطمینان حاصل کنیم. در قدم بعدی، خوب است که برای جبران خسارات احتمالی در آینده، برای لوازم برقی ارزشمند و با ارزش خود، بیمه تهیه کنیم.
انتهاي رپرتاژ آگهي