افشای هزینه های انتخاباتی نمایندگان /نماینده آمل کولاک کرد /کدام نماینده زیر ۲۰ میلیون تومان هزینه کرد؟
به گفته دبیر ستاد انتخابات، اموال و داراییهای کاندیدا بههمراه کمکی که از احزاب و گروههای سیاسی و اشخاص حقیقی میگیرد طبق قانون باید به منظور «برپایی ستاد انتخاباتی»، «تبلیغات مجاز»، «برپایی تجمعات» و همچنین «هزینه حقالزحمه عوامل اجرایی» مصرف کند.
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی (۱۱ اسفندماه) سال گذشته برگزار شد که انتخابات در ۲۲ حوزه به دور دوم کشیده شد و ۲۱ اردیبهشت ماه سال جاری این مرحله نیز برگزار و با تایید انتخابات از سوی شورای نگهبان، پرونده دوازدهمین دوره انتخابات مجلس بسته شد.
آنگونه که تسنیم روایت کرده، از آنجایی که شفافیت همواره یکی از مطالبات مردم و شعارهای منتخبان مجلس شورای اسلامی است، از این رو در این دوره «قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیتهای انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی» مصوب سال ۱۳۹۸ اجرایی شد.
محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره سامانه شفافیت مالی انتخابات و نحوه کارکرد آن، گفته بود: امسال برای اولینبار قانون شفافیت و تأمین منابع مالی تبلیغات انتخابات مجلس مصوب سال ۱۳۹۸ اجرایی میشود. ما بر اساس تکلیف قانونی، سامانه مالی انتخابات را رونمایی کردیم که پایگاهی است که نامزدها اطلاعات مالیشان را ثبت میکنند.
وی در همین باره اضافه کرد: طبق این قانون، نامزدها موظفند منابع أخذ شده و داراییهایشان که برای تبلیغات استفاده میکنند را در این سامانه وارد کنند؛ بر اساس قانون چهار هزینه برای نامزدها متصور شده که باید منابعشان را مصروف کنند.
به گفته دبیر ستاد انتخابات، اموال و داراییهای کاندیدا بههمراه کمکی که از احزاب و گروههای سیاسی و اشخاص حقیقی میگیرد طبق قانون باید به منظور «برپایی ستاد انتخاباتی»، «تبلیغات مجاز»، «برپایی تجمعات» و همچنین «هزینه حقالزحمه عوامل اجرایی» مصرف کند.
اسلامی با بیان اینکه موارد مذکور باید در سامانه شفافیت ثبت شود، اظهار داشت: همچنین یک سقف برای تبلیغات و یا گردش مالی تبلیغات انتخاباتی نامزدها در نظر گرفته شده که متناسب با جمعیت، پراکندگی جغرافیایی و تعداد کرسی نمایندگی در حوزه انتخابیه تعریف شده است.
بنابراین گزارش، تمامی هزینه کردهای انتخاباتی باید به اسناد مالی مستند باشد و باید منابع مالی و هزینهها از طریق شماره حسابی که از نامزدها در دوران ثبتنام اخذ شده، انجام شود.
در ادامه هزینه کردهای انتخاباتی چند تن از منتخبان مجلس دوازدهم را میخوانیم، لازم به ذکر است که برخی از اعداد حدودی و به میلیون تومان است:
– جعفر قادری نماینده شیراز حدود ۵۰۰ میلیون
– ابوالفضل ابوترابی نماینده نجفآباد حدود ۴۰۰ میلیون
– محمدصالح جوکار نماینده یزد ۵۶۷۸۹۵۱۹۴ میلیون تومان
– حجتالاسلام موسی غضنفرآبادی نماینده بم ۴۰۰ میلیون
– غلامرضا نوری قزلجه نماینده بستان آباد حدود ۶۰۰ میلیون
– احمد راستینه نماینده شهرکرد حدود ۷۴۰ میلیون
– بیژن نوباوهوطن نماینده تهران ۵۰ میلیون
– سید جلیل میرمحمدی نماینده تفت و میبد حدود ۴۸۰ میلیون
– حجتالاسلام احد آزادیخواه نماینده ملایر حدود ۷۵۰ میلیون
– حجتالاسلام جواد نیکبین نماینده کاشمر ۵۶۰ میلیون
– آرا شاوردیان نماینده مسیحیان ارمنی شمال ۲۵۰ میلیون
– رضا حاجیپور نماینده آمل حدود ۸۵۰ میلیون
– سلمان اسحاقی نماینده قائنات حدود ۲۳۰ میلیون تومان
همچنین برخی از منتخبان مجلس دوازدهم از جمله علیرضا عباسی منتخب مردم کرج و عضو فعلی کمیسیون کشاورزی مجلس درباره هزینه کردهای انتخاباتی خود گفت که در این دوره ۴۷ میلیون و هفتصد هزار تومان هزینه انتخاباتی کرده که این هزینه کرد طبق حسابی که باید بر اساس قانون معرفی میکردیم انجام شده است.
نماینده کرج عنوان کرد برای دوره یازدهم نیز ۱۳ میلیون هزینه انتخاباتی داشتم که این نیز اعلام عمومی شده بود و اموال و دارایی خود را در این دوره و دوره قبل نیز به قوه قضائیه اعلام کردم و همه این موارد رسانهای هم شده تا رأیدهندگان و مردم هم در جریان آن قرار گیرند.
روحالله متفکر آزاد منتخب مردم تبریز و عضو هیئت رئیسه مجلس نیز عنوان کرد که در دوره دوازدهم ۳۷۴ میلیون و چهارصد و هفتاد و یک هزار تومان برای تبلیغات انتخابات هزینه کردم و در دوره قبل نیز ۱۵۸ میلیون تومان هزینه شد که از محل پساندازها شخصی و خانوادگی و کمکهای مردمی بود و اسپانسری نداشتم.
منتخب مردم تبریز در مجلس دوازدهم، گفت: علاوه بر اینکه باید هزینه کردهای انتخاباتی و میزان اموال و داراییها در اول و آخر دوره نمایندگی طبق قانون به قوه قضائیه اعلام شود، در راستای شفافیت به رأی دهندگان و مردم نیز اعلام شود که این موضوع به سالم سازی انتخابات کمک میکند.
همچنین میثم ظهوریان منتخب مردم مشهد و کلات نیز عنوان کرد که برای انتخابات ۲۵۰ میلیون هزینه کرده که آن را به صورت شفاف اعلام کرده است.
علاوه بر این روح الله نجابت نماینده و منتخب مردم فارس در مجلس نیز در صفحه شخصی خود در فضای مجازی از هزینهکرد ۲۶۰ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان خبر داده بود و علی اصغر نخعی منتخب مردم مشهد و کلات نیز هزینههای انتخاباتی خود را اعلام عمومی کرده است