عوارض دیابت بالای 400 چیست
دیابت نوعی بیماری خطرناک است که با تغییر میزان قند خون سلامت افراد را با خطراتی مواجه میکند. قند خون 400 میلی لیتر در دسی بل، عددی خطرناک برای قند خون است که میتواند ضمن بروز علائم سرگیجه، حالت تهوع، خستگی مفرط و تکرر ادرار و تشنگی یا سر حد بروز آسیبهای یدنی یا ورود به عارضه کتواسیدوز دیابتی، بیماران را تحت فشار قرار دهد. در چنین شرایطی برای جلوگیری از بروز آسیبهای خطرناک، مراجعه به پزشک متخصص را در دستور کار خود قرار دهید. ضمنا آمار بالای دیابت در مازندران، نیازمند تلاش بیماران در یافتن بهترین دکتر ساری برای درمان دیابت است.
بیماری دیابت که طبق آمارهای وزارت بهداشت تا پایان سال 1402، دست کم 7 میلیون جوان بالای 24 سال را مبتلای خود کرده است، بیماری مزمن و در عین حال خطرناکی است که واسطه عدم بروز علائم و مخفی بودن آن، 27 درصد مبتلایان را از بیماری خود مطلع نمیکند. این بیماری که با اندازه گیری سطح گلوکز خون در حالت ناشتا اندازه گیری میشود، باید عددی بین 70 تا 100 را به خود اختصاص دهند. در چنین شرایطی، قند خون بالای 400، رقم زیادی است که در بدن بیمار در قالب سردرد، تکرر ادرار، تشنگی، دید نامناسب و ایجاد احساس گرسنگی بروز میکند.
قبل از هر چیز، توجه داشته باشید که قند خون بالا در شرایط خاص میتواند احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی، نارسایی کلیه، ایجاد زخم با عمق مختلف و حتی کما و بیهوشی را در بیمار به همراه داشته باشد. علائم قند خون بالا، معمولا در پی عدم توجه بیمار به میزان قند خون و کنترل آن ایجاد میشوند که در صورت مدیریت و مراجعه به پزشک قابل کنترل است.
میتوان گفت، اولین نشانه قند خون بالای 400، تکرر ادرار و تشنگی بیش از اندازه است. در واقع این حالت حاصل عدم تجزیه قند در بدن به واحدهای کوچکتر و قابل استفاده است. کم آبی بدن تاثیر مستقیمی بر سلامت سلولهای پوستی دارد. به همین دلیل افرادی که قند خون بالای 400 دارند، تا قبل از مراجعه به پزشک و کنترل بیماری خود علاوه بر خشکی پوست، دچار آسیبهای پوستی مانند بریدگی، زخم یا عفونتهایی میشوند که معمولا به راحتی بهبود پیدا نمیکنند. ضمنا این سطح قند خون که معمولا انرژی بدن را دچار اختلال میکند، بدن را با اختلالاتی مانند احساس خستگی همیشگی رو به رو میکند. مشکلات گوارشی و آسیب به سلامت چشم که میتواند خطراتی کم بینایی یا نابینایی را به همراه داشته باشد، از دیگر عوارض دیابت بالای 400 به حساب میآِید.
آمار دیابت شدید در مازندران
در حال حاضر از جمعیت شهر پر جمعیت مازندران، حداقل 20 درصد جمعیت بالای 25 سال به صورت بالقوه دارای دیابت هستند و 29 درصد دیگر علائم پیش دیابتی بودن را به دوش میکشند. این پتانسیل 45 درصدی مبتلا به قند خون، زنگ خطری است که طبق آمار وزارت بهداشت، مازندران را به شهر نخست دیابتیها تبدیل میکند.
طبق آخرین اخبار موجود، معاون علوم پزشکی مازندران با بیان آمارهای ابتلا به دیابت در این شهر، مازندران را با جمعیت سه میلیون و 400 هزار نفر را رتبه اول مبتلایان و رتبه ششم شیوع پیش دیابتی بودن دانست و از جمله دلایل تاثیر گذار بر این احتمالات را، کم تحرکی و ازدیاد وزن و چاقی معرفی کرد. اگر شما هم با هدف پیشگیری و درمان قند خون به دنبال بهترین دکتر ساری هستید، از مراجع آنلاین معتبر کمک بگیرید.
بررسی عوامل مختلف سطوح قند خون و خطرات ناشی از آن
همانطور که توضیح دادیم، به طور کلی قند خون 70 تا 100 میلی گرم در دسی لیتر برای افراد در حالت استاندارد و ناشتا، بازهای مطلوب به شمار میرود. یدیهی است که مقدار بیشتر این قند خون با ادامه وضعیت، شما را دچار بیماری و بروز علائم خطرناک میکند. به طور کلی عدد بالای 126 به عنوان دیابت در حالت ناشتا و بالای 200 پس از صرف وعده غذایی دیابت شناخته میشود. در این میان نام دو دیابت یک و دو را بیشتر میشنویم.
در واقع دیابت نوع یک با وابستگی به مقدار انسولین، بدن را دچار ضعف میکند و بیماران متناسب با تجویز دکتر نیازمند استفاده از انسولین هستند. این نوع دیابت میتواند حاصل سوابق خانوادگی باشند. در مقابل دیابت نوع 2 بیشتر در بزرگسالان با چاقی مفرط مشاهده میشود. در هر صورت سبک زندگی لازم، تاثیر به سزایی در شرایط بهبود بیمار میگذارد. البته، نوعی دیابت تحت عنوان دیابت دوران بارداری هم وجود دارد که معمولا علائم آن پس از زایمان از بین میرود.
توجه داشته باشید که عواملی مانند تغدیه، وضعیت بدنی، میزان فعالیت فیزیکی، عوامل ژنتیکی، عادات خواب و مصرف الکل تاثیر مستقیمی بر بیماری قند خون دارند. به همین منظور است که ایجاد سبک زندگی سالم را یکی از عوامل موثر در کنترل و پایین آوردن سطح قند خون معرفی میکنند.
در مقایسه میزان خطر دو نوع دیابت، باید گفت که عدم تشخیص درست و مدیریت بیماری دیابت در نوع یک و دو، به یک میزان عوارض جانبی به همراه دارد. بنابراین باید نسبت به کنترل بیماری خود اقدام کنید تا خطرات و آُسیبهای ناشی از دیابت گردن گیرتان نشود.
برای کنترل و درمان دیابت در ساری به چه کسی مراجعه کنیم؟
دیابت خاموش که معمولا در بدن افراد به طور گسترده و با علائم مختلف خود را نشان نمیدهد، نیازمند رسیدگی است. بنابراین، اگر بر اساس سوابق پزشکی موروثی یا برخی علائم پراکنده حدس میزنید که دچار دیابت هستید به دکتر متخصص در شاخههای غدد یا داخلی مراجعه کنید.
از طرفی اگر نسبت به بیماری خود آگاه هستید و میخواهید با ایجاد سبک زندگی سالم خطرات آن را به حداقل برسانید، مراجعه به متخصص تغذیه شما را یاری میکند. ضمنا در صورتی که میخواهید از بروز بیماری دیابت پیش از بارداری جلوگیری کنید، مراجعه به پزشک متخصص زنان را در اولویت خود قرار دهید. توجه داشته باشید که به طور کلی کنترل و درمان بیماری، نیازمند مراجعه به پزشک متخصص است و نمیتوان بدون دانش تخصصی مصرف دارویی را در برنامه خود قرار داد. صرفا میتوانید برای شناخت بیشتر علائم یا داروهای این حوزه از مشاورین آنلاین یا حضوری کمک بگیرید.
ضمنا، انتخاب پزشک مناسب اولین فاکتوری است که میتواند موجب سهولت روند پیشگیری و درمان بیماری شود. بنابراین سعی کنید، وبسایتهای مختلف خدمات پزشکی را مورد بررسی قرار دهید تا ضمن آشنایی بیشتر با پزشکان متخصص از نظرات کاربران، میزان رضایت مراجعین و سابقه فعالیت دکتر انتخابی خود آشنا شوید.
انتهای رپرتاژ آگهی