سالاري نظام ارجاع تامين اجتماعي را با كمك رئيس جمهور به سرانجام مي رساند؟
تحقق نظام ارجاع در سازمان تامين اجتماعي میتواند بخشی از مشکلات درمان اين سازمان 45 ميليون نفري را حل کند و افزایش کیفیت همراه با اثربخشی خدمات و هزینهها را به دنبال داشته باشد.
سازمان تامین اجتماعی بعد از وزارت بهداشت، بزرگ ترین ارایه کننده خدمات درمانی در سطح کشور است.بنابراين بهبود عملكرد معاونت درمان اين سازمان در دولت دكتر پزشكيان مي بايد در الويت هاي برنامه هاي مسئولان دولت باشد.
به گزارش عصر خبر،درمان تامين اجتماعي از مشكلات عديده اي رنج مي برد. نبود نظام سطحبندی و ارجاع بیمار كه باعث سردرگمی بیماران، مراجعات بیرویه و به هدررفتن منابع میشود ازجمله مهمترين اين مشكلات است . تحقق نظام ارجاع در سازمان تامين اجتماعي میتواند بخشی از مشکلات درمان اين سازمان 45 ميليون نفري را حل کند و افزایش کیفیت همراه با اثربخشی خدمات و هزینهها را به دنبال داشته باشد.
در صورت اجرای مناسب نظام ارجاع در معاونت درمان سازمان تامين جتماعي، بيماران در چرخه نظام ارجاع از خدمات مورد نياز برخوردار خواهند شد.
در بسیاری از تخصصهاي پزشكي شاهدیم که درصد قابل توجهی از بيماران که ظرفیتها را اشغال کردهاند کسانی هستند که نیاز به آن خدمات نداشته و در نتیجه دسترسی نیازمندان واقعی به خدمات را محدود کردهاند و نتیجه این واقعیت تلخی است که آن عدهای که نتوانستهاند به خدمات مورد نیاز خود دسترسی یابند یا چشم بر ادامه درمان بستهاند که عوارض و نتایج بسیاری را به وجود آورده است و یا اینکه گاها برای دریافت خدمات مورد نیاز خود مجبور به هزینههای بسیار شده و سبد خانوار خود را محدود کردهاند.
مير هاشم موسوي مدير عامل وقت سازمان تامين اجتماعي در دي ماه 1400 از طراحی برنامه عملیاتی به منظور استقرار نظام ارجاع خبر داد وگفته بود : ” این برنامه با مشارکت همه واحدهای سازمانی و هماهنگی با سایر نهادها طراحی شده و بهترین و موثرترین روشها نیز برای موفقیت و استقرار آن به کار گرفته خواهد شد”. اما اين اظهارات بالاترين مقام سازمان تامين اجتماعي در دولت گذشته نيز نتوانست نظام ارجاع اين سازمان را عملي كند و اين مهم آرزويي شده كه گويا بايد به دست مصطفي سالاري در تامين اجتماعي محقق شود.
قضيه وقتي مورد توجه مي باشد كه سالاري دو هفته بعد از انتصاب خود در تامين اجتماعي گفت: “ماموریتهای تازهای هم داریم که یکی از آنها پزشک خانواده و نظام ارجاع است که با هدف تحقق درمان رایگان، رئیس جمهور محترم نیز نسبت به آن مطالبه دارند. این بحث همواره در سازمان تامین اجتماعی مطرح بوده و پیگیری شده است اما امروز از پشتیبانی دولت و شخص رئیس جمهور محترم برخوردار است که امیدورایم با همکاری وزارت محترم بهداشت بتوانیم نتایج خوبی در این حوزه رقم بزنیم”.