شیوع بیماری سالک در لرستان

عصر خبر:هرچند در زمینه پزشکی پیشرفت‎های زیادی داشته‎ایم اما هر سال شمار زیادی از افراد بر اثر بیماری‎های واگیردار در سرتاسر جهان فوت می‎کنند.

به گزارش ایسنا منطقه لرستان، چندوقت پیش نیز وزیر بهداشت از شیوع بیماری سالک در بیشتر استان‎های کشور خبر داد و ما را برآن داشت که وضعیت استان را جویا شویم.

طهماسب نظری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در این باره گفت: بیماری سالک به صورت موارد انگشت شماری در جنوب استان وجود دارد.

وی با بیان اینکه بیماری سالک سال‎های سال است که در استان‎های جنوب و جنوب غربی کشور است، بیان کرد: شیوع این بیماری آنقدر زیاد نیست که بگوییم افزایش چشمگیری داشته است.

این مقام مسئول افزود: روند این بیماری مانند سال‎های قبل است و افزایش پیدا نکرده که به عنوان یکی از چالش‎های بهداشتی و سلامت محسوب شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اظهار امیدواری از برنامه‎های مناسب این دانشگاه در بحث کنترل بیماری سالک، اظهار کرد: چون یکی از عوامل بیماری پشه خاکی است درجاهایی مانند پلدختر که احساس می‎شود این بیماری وجود داشته باشد اقدام به سم‎پاشی و آموزش لازم به مردم این منطقه داده می‎شود.

نظری به سالک وارداتی به استان اشاره و تصریح کرد: بیشتر سالک وارداتی از طریق رانندگان مناطق پلدختر و رومشکان که به خوزستان و استان‎های عامل سالک تردد می‎کنند به لرستان وارد می‎شود.

وی اضافه کرد: تاکنون هیچ سالک شهری گزارش نشده و همه سالکی که در استان هستند از نوع روستایی هستند.

درباره عوارض این بیماری یک پزشک به ایسنا گفت: محل زندگی پشه خاکی(لیشمانا) در طول روز بیشتر در پناهگاه‎های گرم، تاریک و مرطوب و بیشتر فعالیت این پشه در شب است.

دکتر نیلوفر اکبرزاده با بیان اینکه لیشمانیاز به دو شکل خشک یا شهری یا مرطوب روستایی وجود دارد، افزود: معمولا شیوع سالک در مناطق روستایی نسبت به مناطق شهری بیشتر است.

وی اضافه کرد: مخزن بیماری سالک در ایران افراد بیمار هستند ولی سگ‎های آلوده عامل این بیماری نیز هستند.

این پزشک به عوارض سالک اشاره کرد و یادآور شد: زخم سالک پس از اینکه درمان شود شکل بدی مخصوصا در خود ایجاد می‎کند که علاوه بر این در بعضی مواقع در جاهای حساس بدن مثل گوش، بینی موجب سوراخ شدگی و تغییر شکل که مورد توجه است، می‎شود.

اکبرزاده یادآورشد: برای پیشگیری در صورت مسافرت در مناطق اندمیک لیشمانیاز از پوشش کافی(مانند عدم استفاده ازلباس‎های آستین کوتاه) استفاده از پشه‎بند هنگام خواب و استفاده موضعی مواد دفع کننده حشرات توصیه می‎شود.

عضویت در تلگرام عصر خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک