همتی: مهمترین دغدغه من در دولت دستیابی به رشد اقتصادی است / رانت در همه ابعاد کشور ریشه دوانده، اما تلاش ما این است که شفاف سازی در معاملات صورت بگیرد و اقتصاد به سمت رقابتی شدن برود

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در این مدت کوتاه از عمر دولت چهاردهم هم شاهد جان گرفتن بازار سرمایه و بازگشت تدریجی اعتماد به آن هستیم و مطمئنیم با ثباتی که در روزهای آتی در وضعیت اقتصادی و مسائل عمومی کشور شاهد خواهیم بود، رونق این بازار (که ارتباط مستقیمی با مسائل ریسک دارد) به وجود می‌آید.

 «عبدالناصر همتی» عصر سه‌شنبه در آیین افتتاح معاملات شمش نقره در بورس کالا افزود: مهمترین دغدغه من در دولت دستیابی به رشد اقتصادی است که پایه پیشرفت کشور است و نمی‌توان از آن غفلت کرد.
وی با تاکید بر اینکه باید همه ابزارهای لازم برای تحقق رشد اقتصادی را به کار بگیریم، ادامه داد: این ابزارها می‌تواند در بازار پول یا بازار سرمایه باشد که تکیه اصلی ما بر بازار سرمایه است و به دنبال آن هستیم که بازار سرمایه بتواند جایگاه خود را در تامین مالی کشور به دست بیاورد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: خوشحالم در دوره‌ای که خود تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی کشور را بر عهده دارم شاهد شکل‌گیری این بازارها و گسترش بازارهای مشتقه در کشور هستم.
همتی خاطرنشان کرد: بازارهای مشتقه می‌تواند چند صد برابر دارایی‌هایی که تحت عنوان گواهی در آن منتشر می‌شود، اوراق مشتقه منتشر کند که خود به کاهش ریسک بازار، کاهش ریسک تولید کننده و کاهش ریسک معامله کننده می‌انجامد.
وی تصریح کرد: این مهم، کار بزرگ و مقدسی در کشور است که به‌ویژه به وضعیت تولید کنندگان کمک خواهد کرد.
این عضو کابینه دولت چهاردهم یادآور شد: زمانی که در بانک مرکزی مسئولیت بر عهده داشتم، یکی از دغدغه‌ها و مشکلات معادن طلای کشور این بود که چطور طلایشان را بفروشند؟ زیرا موضوع قیمتگذاری آن مساله مهمی بود و بانک مرکزی نیز از آنجایی که طلای خود را با عیار خاصی تامین می‌کرد مقررات و ارزیابی سفت و سختی در این زمینه داشت، اما امروز توانسته‌ایم در بخش طلا این مهم را به انجام برسانیم که تامین مالی خوبی نیز برای این صنعت به دنبال داشته است.
وی اظهار داشت: در ادامه می‌توان همین کار را برای نقره، مس، سایر فلزات، محصولات پتروشیمی و غیره انجام داد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی، این اقدام بازار سرمایه را مطلوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: وزارت اقتصاد آمادگی دارد برای افزایش عمق این بازار کمک‌های لازم را به عمل آورد و دیگر کسی نمی‌تواند ادعا کند در این معاملات پولشویی می‌شود یا این معاملات مشکل دارد.
وی، دو کار اخیر در ماه‌های گذشته را مهم دانست و افزود: هرچند ممکن است حجم این کارها کوچک باشد اما تازه شروع شده است، زیرا ما به نوع کار اهمیت می دهیم که همان تامین مالی برای رشد اقتصادی است. به طور مثال کارخانجات طلا، مس و نقره اگر مازاد تولید داشته باشند و به پول برای توسعه تولید نیاز داشته باشند، می‌توانند به راحتی در بازار سرمایه مردمی که ریسک تورم و نوسانات اقتصادی را از طریق کالاهای ارزشمند حفظ می‌کنند، به آنها کمک شود.
همتی درباره اوراق و سلف ارزی گفت: این موضوع مهمی است و باید این موضوع با بانک مرکزی هماهنگ شود، زیرا بحث حساسی بوده و ارز پشت آن است. این موضوع را باید مورد توجه قرار بدهیم تا گشایش‌ها صورت گیرد.
وی مبارزه با رانت را سخت دانست و گفت: رانت در همه ابعاد کشور ریشه دوانده، اما تلاش ما این است که شفاف سازی در معاملات صورت بگیرد و اقتصاد به سمت رقابتی شدن برود و از قیمت گذاری دستوری جلوگیری شود.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک