واکنش عجیب بورس تهران به توافق هستهای
کارشناسان معتقدند که رفتار امروز بورس تهران به دلیل نزدیک شدن به زمان برگزاری مجامع شرکتهای بزرگ در 31 تیر ماه و بسته شدن نماد آنها در کنار پیش خور شدن قیمت ها قبل از توافق هسته ای و نیاز برخی سهامداران به تامین نقدینگی بوده و به زودی بازار به روند صعودی بر می گردد.
بورس تهران که از ابتدای سال تا کنون با ابهام ناشی از مذاکرات هسته ای دست و پنجه نرم کرد و بی صبرانه در انتظار فرا رسیدن 10 تیر ماه و آغاز دور بعدی مذاکرات بود، یک روز بعد از انتشار خبر توافق هسته ای، واکنش عجیبی از خود نشان داد و یک دست قرمز شد.
به گزارش ایسنا، بورس تهران که یک هفته قبل از توافق تاریخی ایران با قدرت های جهانی، خود را برای جهشی بزرگ آماده کرده و با افزایش مجدد قیمت و تقاضا خوشحالی سهامداران را رقم زده بود، یک روز بعد از اعلام نتیجه مذاکرات هسته ای و در میان ناباوری سهامداران روند نزولی در پیش گرفت و قرمز پوش شد.
بر این اساس سهامداران بورس تهران که از دی ماه 92 گرفتار رکود شده و زیان های شدیدی را متحمل شده بودند، در هفته گذشته و در ساعت های پایانی مذاکرات در صدد خرید سهام شرکتها به ویژه شرکتهای بانکی و خودرویی برآمدند تا بعد از لغو تحریم ها بتوانند اندکی بازدهی کسب کنند اما در عین ناباوری یک روز بعد از توافق هسته ای با افت قیمت و افزایش فشار فروش به خصوص در نمادهای بانکی و خودرویی مواجه شدند.
بر این اساس از همان دقایق ابتدایی معاملات، شاخص بورس به رنگ قرمز درآمد و علی رغم انتشار اخبار مثبت در خصوص لغو تحریم ها رفته رفته بر فشار فروش بازار افزوده شد تا در نهایت شاخص بورس با ریزش 605 واحدی و قرار گرفتن در کانال 68 هزار و 827 واحد به کار خود پایان داد.
بنابراین امروز بورس تهران واکنشی عجیبی به توافق هسته ای نشان داد و بدون توجه به اخبار منتشر شده از این توافق بر ادامه روند نزولی تاکید کرد به طوری که در معاملات امروز میل سهامداران به فروش سهم افزایش پیدا کرد و سهامداران خواهان فروش سهام خود در گروه های مختلف شدند.
البته کارشناسان معتقدند که رفتار امروز بورس تهران به دلیل نزدیک شدن به زمان برگزاری مجامع شرکتهای بزرگ در 31 تیر ماه و بسته شدن نماد آنها در کنار پیش خور شدن قیمت ها قبل از توافق هسته ای و نیاز برخی سهامداران به تامین نقدینگی بوده و به زودی بازار به روند صعودی بر می گردد.
بر این اساس در بازر امروز بر خلاف انتظار صف های فروش در بازار تشکیل شد و عرصه های سنگین سهم توسط حقوقی ها در بسیاری از نمادها به این روند شدت داد و درحالی که همگان انتظار داشتند با انعکاس خبرهای مثبت، شاهد تشکیل صفهای خرید در بازار شکل بگیرد اما شرکتهای مطرح بازار با فشار فروش مواجه شدند.
بنابراین در معاملات امروز شرکتهایی همچون بانک ملت، پالایشگاه بندرعباس، بانک پاسارگاد،بانک صادرات،بانک تجارت، فولاد، نفت و گاز پارسیان، پالایشگاه اصفهان، مخبرات، غدیر، بانک انصار و سایپا بیشترین تاثیر را در ریزش امروز شاخص بورس گذاشتند.همچنین شرکتهای بیمه ما، آذرآب و کارت اعتباری کیش از بیشترین تقاضای خرید برخوردار شدند و شرکتهای بانکی و خودرویی همچون پارس خودرو، سایپا و بانک ملت بیشترین تقاضای فروش را از آن خود کردند.
با این حال در بازار منفی امروز بیش از یک میلیارد سهم به ارزش 217 میلیارد تومان داد و ستد شد و ارزش بازار سرمایه تا سطح 298 هزار میلیارد تومان افت کرد.