فعال بازنشستگان تامین اجتماعی: بانک رفاه کارگران را از شمول فروش سهام خارج کنید

علیرضا امیری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، افزود: متأسفانه مجلس و دولت بدون هیچ بینش و حجت شرعی و توجیه منطقی و قانونی دست در دست هم داده‌اند و این بانک را به بخش دولتی واگذار کرده‌اند. این موضوع بر خلاف بند 3 سیاست‌های کلی و ابلاغی تأمین اجتماعی است که توسط رهبر معظم انقلاب در تاریخ 21 فروردین ماه سال 1401 ابلاغ شده است و باید پذیرفت با آن کاملاً در تضاد است.

وی ادامه داد: سازمان تأمین اجتماعی حق‌الناس بوده و ذخایر و اندوخته‌های بیمه‌ای این سازمان اموال متعلق به مردم است و حفظ و ارتقاء ارزش ذخایر آن باید مورد توجه قرار گیرد. این سازمان یک نهاد عمومی غیردولتی است. این سازمان بر حسب ضرورت و خدمت به جامعه کارگران بیمه‌پرداز و بازنشستگان و همچنین حفاظت از منابع و سرمایه آنان و با تأمین سرمایه اولیه بیمه‌شدگان صندوق تأمین اجتماعی در سال 1337 به عنوان نهاد عمومی غیرولتی و بین‌النسلی تأسیس شده است.

رئیس کانون کارگران بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی استان مرکزی اظهار داشت: سرمایه‌ و دارایی‌های سازمان تأمین اجتماعی متعلق به 57 میلیون نفر است که تحت پوشش قانون تأمین اجتماعی قرار دارند. بانک رفاه کارگران نیز در زمره همین سرمایه‌ها‌ و دارایی‌های سازمان تأمین اجتماعی قرار دارد و بر این اساس مسئولین ذی‌ربط بایستی هر چه سریع‌تر تغییر مسیر داده و تدبیر کنند و مدیریت بانک رفاه کارگران را به تأمین اجتماعی بازگردانند.

امیری تصریح کرد: بنابراین سهام بانک رفاه کارگران دولتی نیست و اجرای اصل 44 قانون اساسی در مورد این بانک مصداق ندارد. چنانچه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در دادنامه شماره 684 مورخه 13 آبان ماه سال 1386 بر غیردولتی بودن بانک رفاه کارگران تأکید کرده و مالکیت سازمان اجتماعی بر بانک رفاه کارگران را مشخص کرده است. دیوان عدالت اداری صرفاً دخالت دولت در این بانک را محدود به نظارت بانک مرکزی مشابه سایر بانک‌ها دانسته است.

وی بیان داشت: با عنایت به اینکه بانک رفاه کارگران متعلق به 57 میلیون نفر بیمه‌شده و بازنشستگان و خانواده آنان بوده و مالکیت آن غیردولتی و گستره مردمی و خصوصی واقعی است، باید پذیرفت که دولتی نبوده و نخواهد بود. این بانک ماه‌حصل دسترنج عرق جبین میلیون‌ها نفر بیمه‌شده و مستمری‌بگیر نسل‌های پیشین و حال حاضر است. بر این اساس مخالفت شدید خود را با فروش سهام بانک رفاه کارگران با صراحت اعلام می‌کنیم و با دلیل و بینش و مستندات کامل، خواهان بازگشت هرچه سریع‌تر مدیریت و مالکیت تمامی سهام این بانک به تأمین اجتماعی هستیم.

رئیس کانون کارگران بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی استان مرکزی تأکید کرد: انتظار داریم مسئولان و نمایندگان مجلس همان گونه که صاحبان سرمایه این بانک تاکنون به خاطر شرایط خاص کشور و عدم سوءاستفاده دشمنان نظام، صبوری و خویشتن‌داری کرده‌اند، هرچه سریع‌تر با درایت عمل کرده و بانک رفاه کارگران را از شمول فروش سهام خارج کنند و مشخصاً مدیریت و مالکیت تمام سهام و مایملک این بانک را به سازمان تأمین اجتماعی بازگردانند.

امیری ابراز داشت: به هر ترتیب به عنوان شرکای اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی در استان مرکزی که دوام و قوام بانک رفاه کارگران از محل ذخایر و اندوخته‌های بیمه‌ای شکل گرفته است، تقاضا داریم که صرفاً و منحصراً این بانک از حدود مالکیتی مندرج در قوانین و مقررات مستثنی گردد. در غیر این صورت به مسئولان امر و متولیان مربوطه هشدار می‌دهیم که به‌رغم میل باطنی، حساب‌ها و مستمری‌های خود را از بانک رفاه کارگران خارج کرده و به بانک دیگری انتقال خواهیم داد.

وی اضافه کرد: قطعاً خروج حساب‌ها و مستمری‌های مذکور از بانک رفاه کارگران، این بانک را با ورشکستگی مواجه خواهد کرد. در این راستا انتظار داریم مسئولان بانک رفاه کارگران نیز این هشدار و اتمام حجت را واقعاً جدی بگیرند و با صاحبان سرمایه و دارایی‌های بانک نیز همسو و همکاری کنند، چرا که مطمئنا سایر استان‌ها نیز با این استان همسو شده و این اقدام می‌تواند بانک رفاه را با شرایط بسیار بدی مواجه کند.

رئیس کانون کارگران بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی استان مرکزی گفت: با توجه به هماهنگی‌های اولیه‌ای که انجام شده است قطعاً سایر بانک‌ها، حداقل در این استان که گردش مالی شرکای اجتماعی آن ماهانه بیش از 30 هزار میلیارد ریال است، از این اقدام استقبال خواهند کرد. بر این اساس با شرایط و ارائه تسهیلات بهتر و روان‌تر و … نسبت به بانک رفاه کارگران، به ذیحسابان خود شامل کارگران، کارفرمایان، شعبات تأمین اجتماعی و شرکت‌های بیمه و مراکز طرف قرارداد با آنها و … مواجه خواهیم شد. بر این اساس بازنشستگان و مستمری‌بگیران حق دارند، حقوق و مستمری خود را به سایر بانک‌ها انتقال دهند.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک