صعود ترم نرخ اجارهبها در تهران
به اعتقاد کارشناسان، نرخ سود بانکی در تعیین اجاره بها نقش تعیینکنندهای ایفا میکند.
عصرخبر: طی سالهای 1390 تا 1394 اجاره بها در شهر تهران سالیانه 16 درصد افزایش داشته است.
به گزارش ایسنا، بررسی بازار اجاره مسکن شهر تهران از ابتدای سال 1390 تا بهار سال 1394 نشان میدهد که اجارهبها دارای شیب ملایم صعودی بوده و در هر فصل به طور متوسط 16 درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل افزایش داشته است. همچنین بررسی نوسانات فصلی سه سال اخیر نشان میدهد که عمدتاً در فصل بهار و تابستان (فصول جابهجایی بیشتر مستأجران)، اجارهبها افزایش مییابد و در فصول پاییز و زمستان اجارهبها با کاهش و یا ثبات مواجه میشود.
در فصل بهار 1394 نیز، بررسی آمارهای وزارت راه و شهرسازی نشان میدهد اجارهبها نسبت به فصل قبل و فصل مشابه قبل به ترتیب با افزایش 10.6 و 11.5 درصدی رسیده است که بیشترین اجارهبها به ترتیب متعلق به مناطق 1، 3، 2 و 6 و کمترین قیمت متعلق به مناطق 19، 18، 20 و 17 است.
به اعتقاد کارشناسان، نرخ سود بانکی در تعیین اجاره بها نقش تعیینکنندهای ایفا میکند.
همچنین تحلیلها درباره علت رکورد کاهشی هزینههای اجارهنشینی حاکی است روند کاهنده دو نرخ «تورم» و «رشد قیمت مسکن» بهعنوان متغیرهایی که به شدت بر رفتار بازار اجاره تاثیر میگذارد، باعث مهار نوسانات «اجارهبها» شده که این وضعیت امسال نیز میتواند ادامه یابد.
اما یک کارشناس مسکن معتقد به افزایش اجاره بها در سالهای آینده است. محمدمهدی مافی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: بعد از جهش یکباره قیمت واحدهای مسکونی در سال 1391 اجاره بها متناسب با آن بالا نرفت و شیب افزایش اجاره بها ملایمتر بود. به همین دلیل انتظار میرود بخش اجاره طی سالهای آینده این عقبماندگی را جبران کند.
وی افزود: در حال حاضر در نقاط مختلف، شیب مثبت افزایش اجاره بها حس میشود که به اعتقاد من در سالهای آینده نیز ادامه دارد؛ چرا که بخش اجاره بها میخواهد اختلاف بازدهی اجاره و قیمت مسکن را به حالت تعادل برساند.