مشکلات جامعه معلولان

جامعه معلولان که بنابر امار رسمی سالانه 20 الی 30 درصد به جمعیت شان اضافه می شود با مشکلات بسیار و حتی ابتدایی در جوامع پیشرفته دست و پنجه نرم می کنند و انگار کسی نیست که برای حل این مشکلات گامی بردارد.

عصر خبر به نقل از شبكه مجازي آستان: «خدمت به معلولین خدمت به نبی اکرم(ص)است». این جمله‌ای گهربار از بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی است که نشان‌دهنده اهمیت خدمت به این قشر جامعه است و از این منظر باید سرلوحه کار تمامی مسئولان قرار گیرد ولی این طور نیست؛ جامعه معلولان که بنابر امار رسمی سالانه 20 الی 30 درصد به جمعیت شان اضافه می شود با مشکلات بسیار و حتی ابتدایی در جوامع پیشرفته دست و پنجه نرم می کنند و انگار کسی نیست که برای حل این مشکلات گامی بردارد. وجود فضای مناسب رفت و آمد، امکانات تفریحی و ورزشی و تسهیل شرایط آموزشی از حداقل امکانات برای زندگی است که بیشتر معلولان از آن بی بهره اند. در گفت‌وگوی شبکه مجازی آستان با کارشناسان، مشکلات جامعه معلولان مورد بررسی قرار گرفته است که در زیر می خوانید.
محسن علیمردانینایب رییس کمیسییون اجتماعی مجلس بزرگترین مشکل جامعه معلولان اشتغال است
بزرگترین مشکل جامعه معلولان همچون سایر اقشار جامعه به خصوص جوانان اشتغال است که در صورت حل آن پشتوانه رفاهی زندگی شان تامین و سایر مسایل حل می شود. بر این اساس دولت باید با اولویت قرارد دادن حل مشکل اشتغال، گام بلندی در این حوزه بردارد. البته طبق قانون باید 30 درصد زمینه اشتغال زایی به معلولان داده شده است که این مهم در سال های گذشته عملیاتی نشده و حق معلولان ادا نشده است امید است دولت تدبیر و امید به دنبال حل مشکل اشتغال باشد. مناسب سازی فضا برای رفت و آمد معلولان و توجه به درمان آنان از دیگر مشکلات جامعه معلولان است که باید نگاه ویژه ای نسبت به آن باشد البته دولت تلاش کرده در حوزه درمان تا حدی مشکلات را حل کند.
مجید انتظاریعضو هیات مدیره جامعه معلولینتکلیف قانون جامع حمایت از معلولان روشن شود
معلولان مشکلات بسیاری در حوزه آموزشی، تحصیلی، معیشتی و فرهنگی دارند که به نظر نمی رسد اهتمام ویژه برای توجه و حل آن حتی در سطح رسانه ها وجود داشته باشد؛ عمده ترین مشکل، بیکاری معلولان است که طبق آمار غیر رسمی 60 درصد از معلولان بیکار هستند. علاوه بر این مشکل دغدغه امروز قشر عظیمی از جامعه معلولان، تعیین تکلیف قانون جامع حمایت از معلولان است قانون 66 ماده ای که قرار بود دولت به صورت لایحه به مجلس ارائه کند اما سال گذشته آن را به دوقسمت تقسیم کرد، بخش اول را به نام برنامه 66 ماده ای برای حمایت از حقوق معلولان رونمایی کرد و قرار است بخش دیگر را به مجلس برای تصویب ارائه کند.در این شرایط این اتفاق می افتد که با تغییر دولت دیگر این برنامه ضمانت اجرایی ندارد حال اینکه با قانون شدن آن تمامی دولت‌ها ملزم به اجرای آن هستند.
امیر غفوریانمعلول جسمی – حرکتیاماکن و معابر برای عبور و حضور معلولان مناسب نیست
نبود سطح دسترسی و مناسب نبودن اماکن و معابر از مشکلات جامعه معلولان است که به همین دلیل آن ها امکان تردد در مراکز اداری و تفریحی را به راحتی و بدون دردسر ندارند. مشکل دیکر اشتغال است که طبق قانون دولت تسهیلات 15 میلیون تومانی را برای کارفرمایانی که معلول استخدام می کنند در نظر گرفته میزانی که در دنیا حداقل 35 میلون تومان است اما بار هم با این تسهیلات کارفرمایان رغبتی به استخدام ندارند یا این که برایگرفتن وام معلول را استخدام کرده و در نهایت به بهانه ای او را بیکار می کنند. مشکل دیگر، تامین هزینه های درمان است که بیمه ها متقبل نمی شوند و در نهایت هزینه به دوش خانواده‌ها می‌افتد.
انوشیروان محسنی بندپیدکتری/ پزشک و رئیس سازمان بهزیستیدولت گام‌های موثری برای اشتغال‌ معلولان برداشته است
در حال حاضر از یک میلیون و 100 معلول سطح کشور 400 هزارنفر در روستاها ساکن هستند؛ همچنین براساس آمارها سالانه ۲۰ الی ۳۰ درصد به جمعیت معلولان و ۴۰ هزار معلول شدید به معلولان کشور افزوده می شود. از طرف دیگر درحال حاضر بیش از 5 میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش سازمان بهزیستی که اصلی‌ترین و تخصصی‌ترین سازمان حمایتی است، قرار دارند که از این تعداد یک میلیون و 100 هزارنفر معلول هستند. در این شرایط طبق قانون جدید حمایت از معلولان دولت مکلف است برای معلولان شدید که قادر به کار نیستند، حداقل حقوق را بپردازد که امیدواریم در دولت یازدهم با شعار عدالت‌محوری این مهم عملیاتی شود. البته دولت گام‌های موثری برای اشتغال‌ معلولان برداشته است؛ موضوعی که تا قبل از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تحت عنوان استخدام در سازمانهای دولتی متوقف شده بود، اما اکنون سازمان مدیریت و برنامه ریزی درصدد ارایه مجوز استخدام است. برنامه استخدامی به صورت متمرکز است و سازمان مدیریت وبرنامه ریزی و سازمان سنجش کشور آزمونهای آن را برگزار می کنند. معلولانی که ویژگی های لازم را برای شرکت در این آزمون داشته باشند، مورد توجه قرار می گیرند.(ایرنا)
ایرج عبدیعضو فراکسیون معلولان و عضو کمیسیون اجتماعی مجلسقانون مجلس برای رفع مشکلات معلولان، درست اجرا نمی‌شود
در حال حاضر قانون مصوب مجلس برای رفع مشکلات معلولان به درستی اجرایی نمی شود که یکی از این مشکلات استخدام این قشر از جامعه است؛ طبق قانون 30 درصد از اشتغال کشورباید به معلولان اختصاص داده شود که به راحتی این قانون زیرپا گذاشته می شود. در این بین تسهیلات بانکی نیز به سختی به معلولان برای ایجاد شغل داده می شود. مشکل مسکن و نبود امکانات رفاهی از دیگر مشکلات معلولان است حال این که این قشر از جامعه به دلیل شرایط زندگی اش به راحتی از عهده مخارج زندگی بر نمی آیند و باید دولت برنامه مشخصی برای سامان دادن آن ها به خصوص تامین مسکن داشته باشد. درمان این قشر از جامعه همچون افراد عادی است و برای آن‌ها تسهیلات ویژه‌ای در نظر گرفته نشده است این در حالی است که باید مراکز درمانی خاصی برای معلولان وجود داشته باشد که امید است دولت کمک های لازم حداقل در بعد تامین دارو و وسایل بهداشتی و درمانی آن ها انجام دهد.
حسین نحوی‌نژادمعاون امور توانبخشی سازمان بهزیستیاصلاحیه قانون جامع حمایت از حقوق معلولان به مجلس ارائه شده است
اصلاحیه قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، در دولت به تصویب رسیده و به مجلس ارائه شده است. اجرای این قانون جامع در کشور با گذشت 10 سال از تصویب آن با مشکلاتی مواجه بوده است. با تصویب این اصلاحیه و اجرایی شدن آن از سال آینده بخش اعظم مشکلات معلولان رفع می‌شود. در قانون قبلی حمایت از افراد دارای معلولیت دارای ۱۶ماده بود و بعد از بازنگری و بررسی در بهزیستی و وزارت کار و کمیسیون اجتماعی مجلس با ۶۳ ماده به هیأت دولت ارسال شد. در هر صورت، باید این قشر در همه عرصه های علمی، ورزشی، هنری و تحصیلی توانمند شوند. (باشگاه خبرنگاران)

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک