دکتر سمیه گلپور ،رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران در گفتگوی ویژه خبری :

دچار ابتذال مزدی شده ایم/ پیمانکاران به کارگران ظلم مي كنند/ کارگران باید سالها منتظر تصمیم مجمع تشخیص مصلحت و شورای نگهبان باشند

برای مثال در سالی که گذشت ، عدد سبد معیشت کارگران ۲۵ میلیون در شورای عالی کار مصوب می شود و بعد در همان شورا ،مزد کارگر با ۴۵ درصد افزایش کمتر از ۱۲ میلیون تومان است و این یعنی ابتذال مزدی.

دکتر سمیه گلپور ،رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران در گفتگوی ویژه خبری شبكه 6 سيما گفت: با عنایت به فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند اگر حال کارگر خوب باشد حال نیمی از جامعه خوب می‌شود،گفت چطور از نیود آمار دقیق کارگری سخن می گویید در حالی که کافیست یک کارگر برای تامین ودیعه مسکن خود ۵۰ یا ۱۰۰ میلیون تومان در حسابش جابجا شود همانا و حذف کالابرگ الکترونی و یارانه همانا؟! چطور این زیرساخت آنلاین و لحظه ای برای رصد کارگران و اقشار محروم وجود دارد ولی آمار تعداد دقیقشان در دسترس نیست؟

به گزارش عصرخبر، دکتر گلپور تاکید کرد:متاسفانه بیشتر از ۹۸ درصد قراردادهای کار موقت از کمتر از ۳۰ روز تا در بهترین حالت یکساله است و این یعنی عدم امنیت شغلی کارگران .

رئیس کانون عالی انجمن صنفی کارگران ایران با انتقاد از پایین بودن دستمزد کارگران در پاسخ به سوال مجری که چرا فقط یکبار در سال حداقل دستمزد تعیین می‌شود ،گفت: متاسفانه ما دچار ابتذال مزدی شده ایم چون در همان یکبار تعیین حداقل دستمزد نیز که براساس تورم بهمن ماه سال قبلش تعیین می‌شود برای مثال در سالی که گذشت ، عدد سبد معیشت کارگران ۲۵ میلیون در شورای عالی کار مصوب می شود و بعد در همان شورا ،مزد کارگر با ۴۵ درصد افزایش کمتر از ۱۲ میلیون تومان است و این یعنی ابتذال مزدی.

دچار ابتذال مزدی شده ایم/ پیمانکاران به کارگران ظلم مي كنند/ کارگران باید سالها منتظر تصمیم مجمع تشخیص مصلحت و شورای نگهبان باشند

دکتر گلپور ادامه داد : در برنامه چهارم توسعه بنا بود موضوع لزوم یک انقلاب در روابط کار، دولت بر مبنای سه جانبه گرایی لایحه ای را تنظیم کند و مجلس به عنوان یک نهاد تصویب کننده در این موضوع به تکلیف خود عمل کند که متاسفانه الان كه در برنامه هفتم توسعه كشور هستیم هیچ اقدامی در حوزه صورت نگرفته است.

اين مقام ارشد كارگري تصريح كرد:بحق سند ملی کار شایسته که منطبق با استانداردهای بین المللی در حوزه کار می باشد که ایران هم عضو از آن است یعنی داشتن درآمد منصفانه ،جایگاه و حمایت های اجتماعی محیط ایمن کار و….

گلپور با انتقاد از ظلم پیمانکاران به کارگرها گفت :چرا حق کارگران در نهادهای دولتی و غیر دولتی توسط پیمانکاران تضییع می شود و این حق مسلم کارگری مورد مناقشه در مجمع تشخیص مصلحت نظام هست و هنوز کارگران باید سالها منتظر تصمیم مجمع تشخیص مصلحت و شورای نگهبان باشند در حالی که نمایندگان مردم در مجلس در کمیسیون اجتماعی به لزوم حذف پیمانکاران صحه گذاشته اند.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک