پیام امنیتی – سیاسی سفر برادر ولیعهد عربستان به ایران از نگاه یک اصلاح طلب

سید محمدعلی ابطحی فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: هر زمان که ایران و عربستان در کنار یکدیگر بوده‌اند، منطقه شاهد موفقیت‌های چشمگیری بوده است و تیرگی روابط ایران و عربستان هیچ‌گاه به نفع هیچ‌کدام از این دو کشور نبوده است

به گزارش عصر خبر، سید محمدعلی ابطحی فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت و گویی در ارزیابی خود از سفر خالد بن‌سلمان به ایران و دیدار با مقامات کشورمان گفت: سفر وزیر دفاع عربستان به تهران از چند جهت حائز اهمیت است نخست اینکه، وزیر دفاع عربستان فردی کلیدی در تصمیم‌گیری‌های امنیتی کشورش است و می‌تواند در انعقاد پیمان‌های امنیتی نقش مهمی ایفا کند.

بنا بر روایت ایرنا، وی با بیان اینکه سفر وزیر دفاع عربستان به تهران نشان از تمایل این کشور به بهبود روابط امنیتی با ایران دارد اما اهمیت این سفر فراتر از این است، افزود: علاوه بر جنبه امنیتی، این سفر می‌تواند نشانگر گشایش در روابط دیپلماتیک دو کشور باشد و زمینه را برای همکاری‌های گسترده‌تر در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی فراهم کند.

خبرهای مرتبط
پزشکیان برای رفتن به مراسم تشییع پاپ فرانسیس تردید نکند/ پیشنهاد ویژه روحانی اصلاح طلب به رئیس جمهوری
ابطحی: اصلی‌ترین انتظار ایران رفع تحریم‌های هسته‌ای است/ هرچه گفتگوها مثبت پیش می‌رود احتمال مین‌گذاری بالاتر می رود
دیپلماسی در حال مین روبی است و اسرائیل، مین گذار اصلی/ واکنش ابطحی به سفر وزیر دفاع عربستان به تهران و حضور عراقچی در مسکو
عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز با بیان اینکه سفر خالد بن سلمان به ایران می‌تواند به کاهش تنش‌ها در منطقه و ایجاد ثبات بیشتر کمک کند، عنوان کرد: در نهایت، می‌توان گفت که سفر وزیر دفاع عربستان به تهران گامی مهم در جهت عادی‌سازی روابط دو کشور و آغاز فصل جدیدی در روابط ایران و عربستان است.

ابطحی با بیان اینکه عنوان «وزارت دفاع» به خودی خود بسیار مهم و قابل توجه است، ادامه داد: خالد بن سلمان «وزیر دفاع عربستان» برادر محمد بن سلمان ولیعهد رئیس قدرتمند و طراح آینده‌ عربستان سعودی است این موضوع نشان‌دهنده‌ اهمیت بالای این سفر در روابط با عربستان سعودی است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب عنوان کرد: هر زمان که ایران و عربستان در کنار یکدیگر بوده‌اند، منطقه شاهد موفقیت‌های چشمگیری بوده است و تیرگی روابط ایران و عربستان هیچ‌گاه به نفع هیچ‌کدام از این دو کشور نبوده است. این سفر همچنین، پیامی از سوی عربستان به ایران و دیگر بازیگران منطقه‌ای دارد، مبنی بر تمایل به گفت‌وگو و همکاری و می‌تواند به کاهش تنش‌ها و ایجاد ثبات در منطقه کمک کند.

ابطحی، سفر وزیر دفاع عربستان به تهران را فصل تازه‌ای در روابط دو کشور خواند و گفت: البته شرایط سیاسی منطقه و ایران نیز اقتضا می‌کند که این نوع رفتار، به مفهوم دیگر، دور کردن کشورهای منطقه از درگیری‌های احتمالی رژیم صهیونیستی یا آمریکا با ایران باشد و اثبات بی‌طرفی این کشورها می‌تواند به این موضوع کمک کند.

ابطحی با بیان اینکه فجایع غزه و جنایات رژیم صهیونیستی، شکاف میان کشورهای عربی خواهان نزدیکی به این رژیم غاصب را عمیق‌تر کرد، اظهار کرد: شدت جنایات رخ داده، این تفکر را در آن‌ها از بین برد.

عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز معتقد است در طول تاریخ، کشورهای حوزه خلیج‌فارس همواره نگران حاشیه‌نشینی خود بوده‌اند و همکاری ایران و عربستان به پایان یافتن حاشیه‌نشینی‌ها منجر خواهد شد و برای همه کشورها، از جمله ما و عربستان، مفید خواهد بود زیرا عربستان به دلیل سیطره، نفوذ و جایگاه ویژه‌ای که در منطقه خلیج‌فارس و کل منطقه دارد، از اهمیت بالایی برخوردار است.

ابطحی در ارزیابی خود از انتقاد وزیر دفاع عربستان از جنایات رژیم صهیونیستی در دیدارهای خود در تهران، گفت: پیشتر نیز کشورهای عربی همواره منتقد جنایت‌های رژیم‌صهیونیستی بوده‌اند، به‌ویژه در رابطه با جنایات سال گذشته که توجه جهانیان را به خود جلب کرد این موضع‌گیری عربستان در قبال جنایات رژیم صهیونیستی در همان راستا و البته بسیار مهم است.

این فعال سیاسی ادامه داد: با توجه به سوابق و جایگاه عربستان سعودی، مخالفت این کشور با جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، امری طبیعی و مورد انتظار بود و این موضع‌گیری، با توجه به حساسیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی نسبت به مسئله فلسطین، تعجب‌آور نبود و این موضع‌گیری در میان کشورهای جهان نیز یک موضوع مشترک بوده و بسیاری از کشورها، سازمان‌ها و افراد در سراسر جهان، جنایات در غزه را محکوم کرده و خواستار پایان دادن به خشونت و اشغال فلسطین شده‌اند.

ابطحی در تحلیل خود از بهبود روابط تهران- ریاض و تاثیر آن در برقراری صلح و آرامش در منطقه با اشاره به اینکه عربستان سعودی و ایران همیشه در دوره‌هایی که با یکدیگر همکاری داشته‌اند، منطقه آرامش بیشتری داشته است، عنوان کرد: این رفتار عربستان در حال حاضر قابل قدردانی است، به‌ویژه در شرایطی که رژیم‌صهیونیستی در حال بروز دادن قدرت نظامی خود است و دوران رئیس‌جمهوری ترامپ را تجربه می‌کنیم.

وی تاکید کرد: این گردش دیپلماسی در این سطح از سوی عربستان و استقبال ایران از آن درحالی که مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا در جریان است، یک نقطه قوت محسوب می‌شود که می‌تواند تأثیر مثبت و چشمگیری بر همه معادلات منطقه بگذارد و گامی به سوی ثبات و همکاری بیشتر میان کشورهای منطقه باشد.

«خالد بن سلمان» وزیر دفاع عربستان سعودی روز پنجشنبه ۲۸ فروردین در سفر به کشورمان پیام پادشاه این کشور را تقدیم حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی کرد.

رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار تاکید کردند: اعتقاد ما این است که ارتباط میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان برای هر دو کشور مفید خواهد بود و دو کشور می‌توانند تکمیل‌کننده یکدیگر باشند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تاکید بر اینکه گسترش روابط دو کشور دشمنانی دارد، خاطرنشان کردند: باید بر این انگیزه‌های خصمانه فائق آمد و ما در این خصوص آماده هستیم.

وزیر دفاع عربستان نیز با اظهار خرسندی فراوان از این دیدار گفت: من با دستور کارِ گسترش روابط با ایران و همکاری در تمام زمینه‌ها به تهران آمده‌ام و امیدواریم گفت وگوهای سازنده انجام شده، روابط قوی‌تر از گذشته میان عربستان و جمهوری اسلامی ایران را فراهم کند

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک