پدیده‌ای به نام پرخاش با داور

باشگاه های ما به دلیل عدم توجه کافی به بحث های روانشناسی در بازیکنان فوتبالیست را در زمان فشار زیاد در شرایطی قرار می دهند که با مواجه شدن با نتایج ضعیف بازیکنان تیم مقابل و به خصوص داوران را مورد هجمه قرار می دهند رفتاریی که به هیچ عنوان درست نیست و باشگاه ها باید به ریشه یابی آن بپردازند.

عصر خبر به نقل ازشبكه مجازي آستان: فوتبال ورزشی تاکتیکی با هدف سرگرم کردن جوانان و آموزش اخلاق و رفتار درست به خصوص خوی جوانمردی به جامعه در شرایط مختلف است اما همین ورزش بعضا به دلیل رفتارهای پرخاشگرایانه و نادرست به هنجاری برای جامعه تبدیل می شود. رفتارهای بازیکنان و مربیان در طول هفته های گذشته با داوران نمونه این مدعاست، برخوردهای پرخاشگرایانه و استفاده از الفاظ رکیک آن هم به بهانه قضاوت نادرست داوری – به زعم آن تیم – و حتی حمله و یورش به داور تنها این سوال را در ذهن به وجود می آورد که مگر فوتبال سرگرمی برای جوانان این مرز و بوم نیست؟ پس چه شده است که اخلاق و جوانمردی به عنوان رکن اصلی فوتبال کم کم به فراموشی سپرده شده و فقط منیت ها به جای مانده است.
نادر جعفریکارشناس داوری و کمک داور سابق بین‌المللیپس از کسب نتیجه ضعیف، همه‌چیز را سر داور خراب می‌کنند
اعتراض به داوری در تمامی دنیا وجود دارد، با این تفاوت که در کشورهایی با سطح بالای فوتبال به بازیکنان آموزش منظم برای تحمل شکست را می دهند که در زمان مواجه شدن با فشارهای زیاد تمامی خشمشان را سر داور خراب نکنند حال اینکه در کشور ما چنین آموزش هایی یا وجود ندارد یا خیلی کم است به طوری که تیم ها و بازیکنان پس از کسب نتیجه ضعیف همه چیز را سر داور خراب می کنند. از طرف دیگر فوتبال ما مشکلات بسیار و ریشه‌ای دارد که از جمله آن نگاه مدیران ارشد داوری است که برای داوران و آموزش آنان هزینه های لازم را نمی‌کنند و بعضا پشتیبانی های لازم از آن ها صورت نمی گیرد، مشکل دیگر آشنا نبودن مدیران و مربیان باشگاههای فوتبال است که همین موضوع باعث اعتراضات آن ها به داوری می شود. اعتراضات تماشاگران به داوری ها و به دنبال آن واکنش برخی بازیکنان و مربیان نیز از آن جا نشات می گیرئ که در حال حاضر کیفیفت فوتبال قابل قبول نیست و نمی تواند تماشگران راضی کنند به خاطر همین تمامی این مشکلات را بر سر داور خراب می کنند.
محمد پنجعلیبازیکن سابق تیم فوتبال پرسپولیسبا رفتارهای ناشایست علیه داور مخالفم
رفتارهای ناشایست بازیکنان و بعضا توام با خشونت و بی احترامی به داور به هیچ عنوان تایید نمی کنم و مخالف ان هستم چون بازیکنان و مربیان برای جامعه ما به خصوص جوانان الگو هستند و تمامی برخوردهای آن ها زیر ذره بین قرار دارد اما نباید این را فراموش کرد که چنین ناهنجاری ها و رفتارهایی در بین برخی از دولتمردان گذشته هم وجودداشت و کمترکسی از باب هنجارشناسی به آن نپرداخت و ودر مقابل تا فوتبالیستی کاری می کند اعتراض ها و فریادها بلند می شود. در فوتبال ما داوری به دلیل زد و بند محروم می شود ولی درنهایت برخی جدی با اودیده نمی شود در این شرایط وقتی تیمی همچون پرسپولیس که در طول سه بازی به خاطر داوری در سه بازی 9 امتیاز از دست داده است با دیدن تکرار اشتباهات داوری هر چند کوچک اعتراض می کند و حتی برخوردهایی انجام می شود من به هیچ عنوان این رفتارها را تایید نمیکنم ولی نباید فراموش کنیم که در طول 35 سال گذشته این مشکلات وجود داشته و برای رفع آن راهکاری دیده نشده است.
حسین گروسیلیسانس / نماینده ی مردم شهریار در مجلس شورای اسلامیآموزش‌های لازم برای رعایت اخلاق وجود ندارد
متاسفانه در ورزش ما به خصوص فوتبال آموزش های لازم برای رعایت اخلاق صورت نمی گیرد که به همین دلیل چنین برخوردهایی در زمین فوتبال دیده می شود آن هم از سو ی بازیکنان و مربیان که الگوی جوانان و جامعه محسوب می شوند و هر حرکت آن ها ممکن است تبعاتی برای بخشی از جامعه داشته باشد. ورزشکاران ما نباید فراموش کنند که می توانند علاوه بر الگو بودن برای جوانان این کشور به الگویی برای کشورهای اسلامی تبدیل شوندکه این منوط به داشتن آموزش لازم برای رعایت اخلاق است. با توجه به این موضوع برخوردهای قهری و انضباطی با این فوتبالیست ها به تنهایی کافی نیست و  باید در کنا ر بحث های فنی حتما بحث آموزش و پرورش در دستور کار قرار گیرد.
بیژن ذوالفقارنسبدکتری/ مربي و كارشناس فوتبالبه روانشناسی ورزشکاران اهمیت نمی‌دهیم
علم روانشناسی ثابت کرده که رفتارهای پرخاشگرایانه و نابه‌هنجار در فوتبالیست هایی بروز می کند که بازیشان مشکلات فنی دارد و نمی توانند در جریان مسابقه مهارت های لازم را انجام دهند آن ها برای جبران ناکامی هایشان دست به این اعمال خشونت آمیز و نیمه ورزشی می زنند و در نهایت فکر می کنند با چنین رفتارهایی می توانند ناکامی های خود را به گردن داور بی اندازند. چنین رفتارهای پرخاشگرایانه ای در تمامی دنیا و حتی باشگاه های مطرح نیز وجود دارد با این تفاوت که درآن باشگاه ها آموز کنترل خشم را می دهند تا بازیکنان خود را مقصر شکست ها و به اصطلاح شریک جرم ندادند آموزش هایی که در باشگاه های ما وجود ندارد. باشگاه های ما به دلیل عدم توجه کافی به بحث های روانشناسی در بازیکنان فوتبالیست را در زمان فشار زیاد در شرایطی قرار می دهند که با مواجه شدن با نتایج ضعیف بازیکنان تیم مقابل و به خصوص داوران را مورد هجمه قرار می دهند رفتاریی که به هیچ عنوان درست نیست و باشگاه ها باید به ریشه یابی آن بپردازند.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک