کلینتون هنوز آرام و قرار ندارد
تجربه انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 لحظهای وزیر امور خارجه سابق ایالات متحده آمریکا را آرام نمیگذارد.
عصرخب به نقل از تسنیم: وزیر امور خارجه سابق ایالات متحده آمریکا و یکی از نامزدهای حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 با اختلاف نسبتا زیادی از برنی ساندرز دیگر نامزد این حزب پیشی گرفته است.
نظرسنجی های عمومی نشان دهنده صعود بی دردسر هیلاری کلینتون به دور بعدی و نهایی رقابتهای انتخاباتی است. بر اساس این نظرسنجی ها، کلینتون نامزد نهایی حزب دموکرات در مقابل نامزد نهایی حزب جمهوریخواه خواهد بود. پس از کناره گیری جو بایدن از رقابتهای انتخاباتی حزب دموکرات، هیلاری کلینتون توانست فاصله خود را به صورت تصاعدی با ساندرز افزایش دهد. در حالی که تا آن زمان اختلاف کلینتون و ساندرز به حدود 6 درصد رسیده بود، اما اکنون این اختلاف حدود 25 درصد است.
با وجود همه این موارد، هیلاری کلینتون هنوز نمی تواند پیروزی خود در رقابتهای درون حزبی دموکراتها را تمام شده و قطعی بداند. تجربه انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 میلادی لحظه ای وزیر امور خارجه سابق ایالات متحده آمریکا را آرام نمی گذارد.
در رقابتهای انتخاباتی سال 2008 میلادی بهترین فرصت ممکن برای خانواده کلینتونها به وجود آمد تا بتوانند با صعود به دور نهایی رقابتهای انتخاباتی، راهی کاخ سفید شوند. بنا به دلایل عمده ای مانند نارضایتی عمیق شهروندان آمریکایی از جرج واکر بوش و نومحافظه کاران و همچنین وقوع بحران اقتصادی در ایالات متحده، هر نامزدی که در انتخابات درون حزبی دموکراتها موفق می شد عملا به رئیس جمهور بالقوه بعدی آمریکا تبدیل می شد.
تا قبل از آغاز رقابتهای انتخاباتی درون حزبی نامهای مختلفی ازجمله هیلاری کلینتونف جان ادواردز و باراک اوباما در این رقابتها مطرح بودند . در این میان هیلاری کلینتون توانسته بود در نظرسنجی ها اختلاف خود را با دیگر نامزدها از جمله باراک اوباما حدود 17 درصد افزایش دهد. در آخرین نظرسنجی هایی که قبل از رقابتهای انتخاباتی درون حزبی دموکراتها برگزار شده بود نیز هیلاری کلینتون لقب پیروز رقابتهای انتخاباتی را به خود اختصاص داده بود. حمایت اکثر اعضای ارشد حزب دموکرات از ریاست جمهوری هیلاری کلینتون این روند را به صورت خودکار تقویت می کرد. افرادی مانند مادلین آلبرایت و بیل کلینتون از حامیان اصلی هیلاری کلینتون بودند. با این حال معادله در فاصله زمانی اندکی به صورت کامل برعکس شد.
پس از آغاز رقابتهای انتخاباتی در ایالت آیووا، اوباما توانست در کمال ناباوری بر هیلاری کلینتون غلبه پیدا کند. پس از ان هیلاری کلینتون در دومین ایالت یعنی نیوهمشایر توانست شکست در آیووا را جبران کند اما در ایالات دیگر مانند وایومینگ و کارولینای جنوبی بازی به ضرر هیلاری کلینتون رقم خورد. حتی برای هیلاری کلینتون سخت بود که تا آخرین لحظات رقابتهای انتخاباتی شکست در مقابل اوباما را در رقابتهای درون حزبی دموکراتها بپذیرد اما در نهایت او ناچار شد پیروزی اوباما بر خود را بپذیرد.
در دورانی که هیلاری کلینتون تصور شکست در مقابل اوباما را نمی کرد، او بدون آنکه نسبت به نظرسنجی هایی که وی را پیشتاز رقابتهای انتخاباتی نشان می دادند کمترین شک و شبهه ای به خود راه دهد، بیشتر انتقادات خودئ را متوجه حزب جمهوریخواه و رقبایی مانند جان مک کین و رودی جولیانی می کرد. با این حال شکست هیلاری کلینتون در انتخابات درون حزبی دموکراتها آرزویهای خانواده کلینتونها را برای حضور دوباره در کاخ سفید بر باد داد.
هم اکنون هیلاری کلینتون در صدد است از آخرین بخت خود جهت راهیابی به کاخ سفید استفاده کند. با این حال او دیگر به مانند سال 2008 میلادی بر روی نظرسنجی های انتخاباتی متمرکز نشده است. وزیر امور خارجه سابق ایالات متحده آمریکا همچنان آرام و قرار ندارد.
او نگران است تا پیروزی برنی ساندرز رقیب وی در یک یا دو ایالت داخلی بتواند در دیگر ایالات نیزموج حمایتی نسبت به وی ایجاد کند، دقیقا مانند اتفاقاتی که در رقابتهای انتخاباتی سال 2008 میلادی و در قبال اوباما رخ داد.
هم اکنون هیلاری کلینتون تمام توان خود را بر روی رقابتهای انتخاباتی درون حزبی دموکراتها متمرکز ساخته است. او دیگر پیروزی خود در انتخابات درون حزبی دموکراتها را تضمین شده نمی داند. برخی اقدامات برنی ساندرز و یارگیری های درون حزبی وی، هیلاری کلینتون را نگران ساخته است.
بدیهی است که این نگرانی تا زمان مشخص شدن نتایج نهایی انتخابات درون حزبی دموکراتها به قوت خود باقی خواهد ماند. در چنین شرایطی هیلاری کلینتون سعی دارد فعلا کمتر به انتقاد از رقبای بالقوه جمهوریخواه خود مانند دونالد ترامپ و بن کارسون بپردازد.