بهمن آقا جای سیاساکتی را گرفت
بهرام عظیمی که با انیمیشن های راهنمایی و رانندگی و خلق شخصیت های سیاساکتی و داوودخطر مورد توجه مردم قرار گرفت این روزها با تولید مجموعه «سالم و ناسالم» برای انتقال پیام های سلامتی خبرساز است.
عصرخبر به نقل از مهر: بهرام عظیمی نویسنده و کارگردان انیمیشن درباره ساخت مجموعه «سالم و ناسالم» گفت: چهار قسمت از مجموعه انیمیشن های «سالم و ناسالم» برای پخش در شبکه های سراسری تولید شده و در زمان های متفاوت روی آنتن شبکه نسیم رفته است.
این کارگردان و نویسنده سینمایی با تاکید بر اینکه انیمیشن هایی از این دست برای دیده شدن ساخته می شوند و زمان و شبکه پخش کننده نقش مهمی در انتقال تاثیر محتوایی آن دارد، بیان کرد: به همین دلیل این آثار اگر بین برنامه های ورزشی یا سریال های پربیننده که افراد بیشتری مخاطب تلویزیون هستند روی آنتن بروند مناسب تر است. طی این سال ها هم اغلب انیمیشن هایی که تاثیرگذاری بالایی داشتند علاوه بر تکنیک خوب به خاطر تعداد پخش بالایشان موفق بوده اند.
وی افزود: انگیزه تولید این انیمیشن به همایشی برمی گردد که سال گذشته در وزارت بهداشت برگزار شد و در کنار دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، جمعی از پزشکان و هنرمندان و ورزشکارانی چون رضا کیانیان، داریوش ارجمند، مرضیه برومند، خانواده مرتضی پاشایی، احسان حدادی، پرویز مظلومی، عادل فردوسی پور و … حضور داشتند. این جلسه در حقیقت برای آشنایی با چگونگی پیشگیری از بروز بیماری های خطرناکی چون سرطان که منجر به مرگ می شود برگزار شد و اغلب افراد حاضر هم به نوعی با این مسایل آشنا و بعضا درگیر بودند.
عظیمی درباره چگونگی شکل گیری این اثر اظهار کرد: من به دعوت دکتر محمدهادی ایازی قائم مقام وزیر در امور مشارکت های اجتماعی، سازمان های مردم نهاد و خیریههای حوزه سلامت کشور در این همایش حضور داشتم و به واسطه سابقه آشنایی پانزده ساله و همکاری های گذشته در نیروی انتظامی و شهرداری تهران، دکتر ایازی پیشنهاد داد اگر ایده ای در رابطه با موضوع همایش در ذهن دارم مطرح کنم.
وی با اشاره به اینکه در نتیجه گفتگوی آن روز مجموعه انیمیشن «سالم و ناسالم» شکل گرفت، عنوان کرد: این آثار ابتدا با نظارت دکتر شهرام رفیعی فر مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت و بعد از طریق موسسه آوای هنر سلامت که باهدف تولید کارهای سینمایی و تلویزیونی برای بالابردن سطح دانش مردم درحوزه سلامت آغاز به کار کرد، تولید شد و در حال حاضر با نظارت دکتر ابراهیم داروغه زاده ۳ قسمت جدید آن در حال تولید است و فیلمنامه قسمت های بعد برای تولید باید به تایید کارشناسان موسسه آوای هنر سلامت برسد.
وی افزود: طبق دستور آنچه در کلیت کار باید لحاظ می شد این بود که مخاطبِ هدف ما همه گروه های سنی باشند. حال و هوای این انیمیشن، طنز و با چاشنی اغراق روایت می شود. یکی از شاخصه های این کار و وجه تمایزش با سایر آثاری از این جنس، طراحی دو کاراکتر به نام های سالم و ناسالم است که هر کدام با ویژگی های شخصیتی خاص همیشه روی شانه های کاراکتر محوری داستان به نام بهمن آقا می نشینند و بر اساس تمایلات شان به او راهکار می دهند.
بهرام عظیمی بیان کرد: بهمن آقا پدر خانواده ای ۵ نفره، نماینده طیف گسترده مردانی است که معمولا توجه چندانی به تغذیه ندارند. در مقابل او، همسرش نمادی از زنان ایرانی است که به شدت سلامت و تغذیه را جدی می گیرد. آنها ۳ فرزند دارند که یکی خلق و خوی پدر را بیشتر به ارث برد. داستان هایی که برای این خانواده و شخصیت های دیگر مجموعه اتفاق می افتد ارتباط مستقیم با نوع زندگی همه ما دارد.
این کارگردان گفت: ۴ قسمت اول «سالم و ناسالم» درباره مضرات مصرف نمک، چربی ها و نوشابه بود و با توجه به اینکه معرفی شخصیت ها هم بخشی از کار محسوب می شد قسمت اول و دوم هرکدام در ۴ دقیقه ساخته شد و قسمت سوم و چهارم آن که کاملا موزیکال است با زمان ۱۵۰ ثانیه تولید شد و قرار است ۳ قسمت جدید «سالم و ناسالم» به مدت ۱۲۰ ثانیه به مصرف فست فودها و مضرات آن بپردازد.
عظیمی در پایان گفت: طبق قرارداد، تولید ۲۰ قسمت از کار قطعی شده و امیدواریم بتوانیم ادامه را هم تهیه کنیم. این انیمیشن مشکلات شایعی که بیشتر به خاطر رعایت نکردن ملاحظات در تغذیه و سلامت برای اکثر افراد جامعه پیش می آید مطرح می کند و ما در موسسه آوای هنر سلامت سعی داریم همه نکات را در آن بگنجانیم تا راه های پیشگیری را بهتر نشان داده و فرهنگسازی درستی را به خانواده ها انتقال دهیم.