ارسال نیرو به سوریه نمایشی است
رئیس مرکز تحلیلی «راهحلهای عاقلانه» گفت: عربستان و ترکیه توان مداخله نظامی در سوریه را ندارند و انتقال نیروهای نظامی به «اینجرلیک» در واقع نمایشی برای بالا بردن روحیه شبهنظامیان است.
عصرخبر به نقل از خبرگزاری فارس: «اسن اوسوب علیف» رئیس مرکز تحلیلی «راهحلهای عاقلانه» با اشاره به انتقال نیروهای مسلح ویژه و واحدهای هوایی عربستان به یک فرودگاه در خاک ترکیه اظهار داشت: به احتمال زیاد این اقدامات مشترک 2 کشور مذکور به رویارویی مستقیم در سوریه است زیرا این عمل آنها با واکنشی از سوی روسیه و غرب مواجه نمیشود ضمن آنکه حضور ارتشهای ترکیه و عربستان در سوریه به نفع هیچ یک از بازیگران در منطقه نیست.
وی ادامه داد: عربستان سعودی و ترکیه در آستانه شروع حمله نظامی به سوریه هستند و اهداف احتمالی کشورهای مذکور از این اقدام مداخلهجویانه درگیری پوششی و حمایت از شبهنظامیان گروههای مختلف در داخل سوریه در جهت سرنگونی دولت قانونی سوریه است.
اوسوب علیف تصریح کرد: حضور نیروهای هوایی روسیه و عملیات نظامی در مقابل تروریستها در خاورمیانه به نوبه خود، نقشههای ترکیه و عربستان را در جهت پشتیبانی از گروههای تروریستی نقش بر آب کرده و تلاشها برای سرنگونی بشار اسد را به حداقل سطح رسانده است؛ با وجود چنین وضعیتی این 2 کشور تنها 2 راه پیش رو دارند: اول ساماندهی عملیات نظامی مشترک با تمام قوا و یا انجام اقدامات نظامی با استفاده از حمایت گروههای کوچک در سراسر خاک سوریه.
رئیس مرکز تحلیلی «راهحلهای عاقلانه» افزود: روشن است که با انتقال جنگندهها و نیروهای مسلح ویژه به «اینجرلیک» فرودگاه نظامی در ترکیه، این کشور با همراهی السعود نقشی جدی در تهاجم به قلمرو سوریه نخواهد داشت چرا که چنین اقداماتی به عواقب تلخی در جهان با توجه به موضعگیریهای روسیه و یک سری کشورهای غربی که بتازگی در شهر «میونهن» آلمان، مذاکراتی در خصوص توافق برای آتش بس را امضا کردند، منجر میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به این عوامل انتظار میرود عربستان سعودی از واحدهای نظامی ویژه برای انجام عملیات جرابکارانه و اقدامات پوششی و پشتیبانی از تروریستهای واقعی در سوریه استفاده خواهد کرد ضمن آنکه انتقال نیروهای نظامی هوایی بیشتر به نقش نمایشی برای بالا بردن روحیه شبهنظامیان برای شدت بخشیدن به تهاجم در این درگیری میماند.
اوسوب علیف خاطرنشان کرد: دلیل دیگر ضعیف بودن احتمال شرکت عربستان در این درگیری، وضعیت این کشور در یمن است زیرا ارتش السعود حتی در این کشور با وجود عملیات نظامی به نظر شکست خورده است جدا از این که مشارکت در 2 جبهه حتی با توانایی بالای مالی سخت است چه رسد به این که عربستان با وجود قیمتهای پایین نفت هماکنون با عواقب بسیار تلخی در داخل کشورش روبروست.
وی عنوان کرد: همچنین، احتمال دخالت گروهی کمتعداد از نیروهای ویژه سعودی در عملیاتی در استان «آلپپا» همراه با نظامیان ترکیه نیز برای تشدید وضعیت در برخی مناطق سوریه بیشتر است اما با این رویه باز هم در تحولات سوری هیچ تغییری نمیتوانند ایجاد کنند.
رئیس مرکز پژوهشی راهحلهای عاقلانه اظهار داشت: ارتش سوریه وقتی بتواند با کمک حزبالله، کردها و دیگر سربازان با پشتیبانی روسیه که حریم هوایی سوریه در تحت کنترل خود نگه دارد، بیشترین شانس را برای پیروزی از آن خود کرده است.
وی افزود: پیشبینی تحولات بعدی در سوریه بسیار دشوار است اما انتظار میرود بین روسیه و کشورهای غربی حداقل توافقات غیررسمی وجود داشته باشد چرا که حضور عربستان و ترکیه به نفع هیج یک از 2 طرف نیست و حتی اگر چنین اتفاقی هم رخ بدهد 2 طرف مذکور میتوانند از ابرازهای مختلف از جمله راه حل دیپلماتیک و یا حضور نظامی در جهت اخراج آنان از منطقه استفاده کنند.
وی گفت: در این مورد باید پیمان «دوستی و همکاری بین شوروی سابق و سوریه» که در هشتم اکتبر سال 1980 با شش توافقنامه به امضا رسیده بود در مواردی مانند ایجاد وضعیت اضطراری طبق یکی از بندهای آن در صورت تهدیدات برای صلح در جهان، 2 کشور مذکور بلافاصله برای کمک به یکدیگر می҅توانند با آن مشکل مبارزه کنند.
اسن اسوب علیف در پایان تصریح کرد: بتازگی «دمیتری مدودیف» نخست وزیر روسیه درباره خطر ایجاد جنگ تمام عیار نه تنها در منطقه بلکه در مقیاس جهانی در صورت تهاجم مسلحانه هشدار داده بود و از طرفی باید ذکر کرد که البته، عملیات روسیه در سوریه در چارچوب توافقنامههایی در گذشته تصویب شده است و مسکو میتواند تحت پوشش این پیمان، عملیات نظامی خود در این کشور عربی را پیش ببرد.