برای حفظ سلامت چشم چه بخوریم؟
آب مروارید و لکه زرد از شایعترین مشکلات چشمی هستند که در افراد بزرگسال دیده میشود و نارسایی بینایی و نابینایی را به دنبال دارد.
به گزارش ایسنا، درحالی که آب مروارید موجب تار شدن عدسی چشم میشود، لکه زرد (دژنراسیون ماکولا) به شبکیه چشم آسیب میزند.
هر دو عارضه اغلب در افراد بالای 55 سال رخ میدهد هرچند مشکل دژنراسیون ماکولا دلیل اصلی نابینایی در این رده سنی است.
در جهان بیش از 25 میلیون انسان به عارضه لکه زرد دچار هستند.
پزشکان معتقدند : دنبال کردن یک رژیم غذایی مغذی و متعادل برای بدن فوائد بسیاری به همراه دارد که علاوه بر پیشگیری از اضافه وزن، دیابت نوع 2 و سرطان، میتواند به سلامت چشمها نیز کمک کرده و قدرت بینایی را در طول زندگی فرد حفظ کند.
نتایج برخی مطالعات نیز حاکی از آن است مصرف مواد غذایی مناسب میتواند به بهبود نارسایی بینایی ناشی از بیماریهای چشمی کمک کند.
سایت مدیکال دیلی به برخی از خوراکیها و مواد مغذی که لازم است برای سلامت چشم در رژیم غذایی گنجانده شود، اشاره کردهاست:
آنتی اکسیدانها: رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدانها یکی از موثرترین شیوهها برای مقابله با تاثیرات ناشی از رادیکالهای آزاد در بدن به حساب میآید. این مواد همچنین توسط بدن و هنگام تبدیل غذا به انرژی و در مواقعی که در معرض نور خورشید قرار داریم در چشمها و پوست تولید میشود.
آنتی اکسیدانها همچون ویتامین C، E، بتاکاروتن و روی برای مقابله با آسیبهای رادیکالهای آزاد ضروری هستند. همچنین ویتامین E با کاهش خطر شکل گیری آب مروارید و لکه زرد مرتبط است.
خوراکیهای سبوسدار: غذاهای سرشار از فیبر خوراکی نه تنها فرد را برای مدت زمان بیشتری سیر نگه میدارد بلکه میتواند با بالاتر رفتن سن از بروز عارضه چشمی لکه زرد در فرد جلوگیری کند. وجود قند و آرد تصفیه شده در بیشتر غذاهای فراوری شده علت افزایش خطر ابتلا به این عارضه چشمی است.
اسیدهای چرب امگا 3: اسیدهای چرب امگا 3 در برخی مولکولهای چربی پیدا میشوند که برای برخورداری از قدرت بینایی خوب ضروری است. همچنین گونههایی از این اسیدها هستند که چشم را در برابر این عارضه چشمی بخصوص در افرادی که در خطر ابتلا به این بیماری هستند، حفظ میکند.
لوتئین و زیگزانتین: این دو کاروتنوئید آنتی اکسیدانهای طبیعی هستند که در چشم وجود دارند همچنین گنجاندن آنها در رژیم غذایی میتواند اکسید شدن در سلولهای چشم را کاهش دهد و از بین رفتن شبکیه و عدسی چشم پیشگیری کند.
به گفته پزشکان افزایش میزان مواد لبنی دریافتی و سبزیجاتی همچون اسفناج، کلم بروکلی و کلم که سرشار از لوتئین و زیگزانتین هستند در پیشگیری از بروز این عارضههای چشمی موثر است.