وزیر دارایی آلمان کمیسیون اروپا را زیر سوال برد
وزیر دارایی آلمان از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا که پس از خروج انگلیس در این بلوک خواهند ماند خواست تا برای مقابله با مشکلات که کمیسیون اروپا خودش را درگیر آنها نمیکند، یک رویکرد بین دولتی اتخاذ کنند.
عصرخبر به نقل از خبرگزاری ایسنا: به نقل از خبرگزاری رویترز، در فراندوم ۲۳ ژوئن سال جاری میلادی ۴۸ درصد از مردم انگلیس به ماندن این کشور در اتحادیه اروپا و ۵۲ درصد به خروج رای دادند؛ تصمیمی که بازارهای مالی جهانی را به لرزه انداخته، سیاست انگلیس را دچار آشوب کرده و نگرانیهایی را نسبت به دورنماهای آتی اتحادیه اروپا به وجود آورده است.
وولفگانگ شویبله، وزیر دارایی آلمان در مصاحبه با روزنامه ولت آم زونتاگ گفت: الآن زمان مصلحتگرایی است. اگر کمیسیون اروپا بیتوجه است و خودش را درگیر نمیکند پس ما باید سرنوشتمان را خودمان به دست بگیریم و مشکلات را بین دولتها حل کنیم. این رویکرد بین دولتی در جریان بحران منطقه یورو ثابت کرده که موفقیت آمیز است.
وی در پاسخ به سوالات مربوط به اینکه آیا نهادهای اروپایی باید اصلاح شوند یا خیر، گفت: این مساله زمان زیادی میبرد و تغییر سریع و فوری معاهدههای اروپایی غیرممکن است. اقدامات باید به صورت فوری و اورژانسی صورت گیرند و چهارچوب زمانی معمول بروکسل بسیار طولانی و کند است.
شویبله افزود: به زودی خواهند فهمید که یا کمیسیون اروپا چیزی را مدیریت نمیکند و یا ما در شورای اروپا با مانع مواجه شدهایم و آن زمان است که دولتها باید مسئولیت پذیر شوند. من سال گذشته نیز از اینکه سیاستمداران در بروکسل برای واکنش نشان دادن به بحران مهاجرت تعلل کردند، بسیار ناراحت و اذیت شدم.
وزیر دارایی آلمان در پاسخ به این سوال که آیا از نظرش کمیسیون اروپا ضعیف است، گفت: به هیچ وجه من فقط میگویم که کمیسیون و ما باید سریعتر و مصلحت گراتر باشیم. من به طور کلی با الحاق بیشتر اتحادیه اروپا موافقم اما الان به خاطر افزایش عوام فریبی و تردید نسبت به اروپا زمان این کار نیست.
شویبله درباره اینکه آیا بروکسل باید مجددا برخی از مسئولیتها را به کشورهای عضو اتحادیه اروپا محول کند یا خیر گفت: مشکلات مبرم باید هر چه سریعتر حل شوند در نتیجه اروپا نمیتواند به این سرعت تغییراتی را که نیازمند توافق دسته جمعی است در معاهدههای پیچیده اعمال کند. اروپا معاهده لیسبون را که در واقع قانون اساسی اتحادیه اروپا است فراموش نکرده اما در موارد شک و تردید، تاکید بیشتر باید بر روابط بین دولتی گذاشته شود. اروپا باید فورا ثابت کند که قادر به فعالیت و حل مشکلات اصلی است تا مجددا اعتماد مردم را جلب کند.
وی افزود: مذاکرات میان اتحادیه اروپا و انگلیس حول محور خروجش از این بلوک ساده نیست اما همانند زمان خروج گرین لند که هفت سال به طول انجامید نیز نخواهد بود.