خبر ویژه کیهان از احمدینژاد و روحانی
روزنامه کیهان در ستون خبرهای ویژه خود نوشت؛ رژیم صهیونیستی نگران نفوذ ایران در منطقه به اعتبار شعار حمایت از مستضعفان است. مشاور امنیتی نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی در گفتوگو با شبکه تلویزیونی فرانس تاکید کرد راهبرد ایران برای نفوذ در منطقه؛ سر دادن شعار حمایت از مستضعفان و شیعیان است.
«یوخیم روناس» گفت: «به منظور فهم سیاست ایران باید به بررسی سیاست خارجی تهران پرداخت. هنگامی که مبانی سیاست خارجی ایران را مطالعه میکنیم میبینیم که از احترام به مرزها، احترام به کشورها و عدم مداخله در امور دیگر کشورها سخن به میان آمده است. اما مبانی دیگری هم وجود دارد به عنوان مثال حمایت از نیروهای آزادیبخش و حمایت از مستضعفان جزو این مبانی هستند. نظام ایران تلاش میکند با تمسک به این مبانی در منطقه نفوذ کند.
وی افزود: ایران با شعار یاری مستضعفان به دنبال آن است که نفوذ خود را در منطقه افزایش دهد. وقتی رهبر ایران سخن از همپیمانان ایران به میان میآورد منظورش حزبالله، اسد و حوثیها است.
وی ادامه داد: با پیروزی انقلاب ایران در سال 1979، تهران برای نفوذ در کشورهای منطقه درصدد صدور انقلاب برآمد و شعار یاری مستضعفان را سر داد. یکی از ابزارهای ایران برای نفوذ در کشورهای منطقه حمایت از شیعیان و مستضعفان است.
آمریکا به شرکتهای اروپایی مایل به همکاری با ایران حمله میکند
یک نشریه فرانسوی نوشت: آمریکا مانع ورود شرکتهای اروپایی به ایران است
نشریه فرانسوی «یورولیبرته» در گزارشی درباره موانع موجود در مسیر رفع تحریمها علیه ایران تاکید کرد آمریکا نمیخواهد شرکتهای اروپایی جلوتر از شرکتهای آمریکایی راهی بازار ایران شوند و آن را به دست گیرند.
در این گزارش آمده است: آمریکا درباره برقراری رابطه میان بانکهای اروپایی و ایرانی موانع زیادی ایجاد میکند در واقع باید گفت که عقاب سرسفید آمریکایی با چنگالهایی تیز آماده حمله به بانکهای اروپایی است که قصد سرمایهگذاری در ایران را دارند. از جمله این کشورها که از همان ابتدای توافق هستهای با ایران تلاش کرد رابطه تجاری اقتصادی خود را با ایران عادی کند، فرانسه بود.
این نشریه افزود: حسن روحانی رئیسجمهوری ایران بلافاصله بعد از انعقاد توافق هستهای راهی فرانسه شد و به شرکتها و بانکهای این کشور اطمینان داد ایران برای سرمایهگذاری آنها کاملا امن است. اما آمریکا قصد دارد با اعمال زور، نه تنها باعث دور کردن فرانسه از ایران شود، بلکه مانع از حضور سرمایهگذاران فرانسوی در ایران شود.
رنو ژرار خبرنگار با سابقه روزنامه لوفیگارو در مورد لغو تحریمهای آمریکا علیه ایران تاکید کرد تهران باید در مقابل دیکتاتوری مالی آمریکا مقاومت کند.
اسرائیل: روحانی و احمدینژاد ندارد/ایران خطرناک است
وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی گفت: داعش نباید ما را از خطر ایران دور نگاه دارد.
«یووال اشتاینیتس» به رادیو فرانسه گفت: «خطر داعش نباید ما را از تهدید ایران جاهطلب دور نگاه دارد. گرچه لحن رئیس جمهور روحانی با سخنان احمدینژاد متفاوت است اما هدف آنها یکی است. بلندپروازی ایران خطرناک است.»
بیبیسی: جنگ 33 روزه حزبالله را قدرتمندتر کرد
حزبالله لبنان پس از جنگ یک ماهه با اسرائیل در ژوئیه 2006 با بازسازی و تجدیدقوا به یکی از قدرتمندترین گروهها در خاورمیانه بدل شد.
وبسایت بیبیسی در تحلیلی نوشت: طی یک دهه گذشته گروه حزبالله نفوذ خود در لبنان را افزایش داده و علاوه بر این در جنگ داخلی سوریه نیز درگیر شده است. حزبالله از یک گروه سیاسی با قدرت محدود به یک بازیگر سیاسی نیرومند بدل شده است. در اواخر سال 2006 با رهبری مجموعهای از حرکات اعتراضی خواهان افزایش قدرت در کابینه دولت لبنان شد.
گروه حزبالله از نظر نظامی نیز دچار تحول مهمی شده و با دخالت در جنگ داخلی سوریه قابلیتهای جدیدی بدست آورده و صفوف خود را گسترش داده است. در نتیجه، تمرکز فعالیتهای این گروه دیگر صرفا روی لبنان و اسرائیل نیست.
تخمین زده میشود که زرادخانه سلاحهای سنگین این گروه از 33 هزار موشک و راکت قبل از جنگ 2006، اکنون به 150 هزار افزایش یافته است به همین ترتیب تخمین زده میشود نفرات این گروه که در سال 2006 چند هزار نفر بود، اکنون بالغ بر 20 هزار نفر است.
از سال 2011 به این سو در نتیجه حمایت حزبالله از حکومت مورد حمایت ایران در سوریه، که مسیر اصلی تامین تسلیحات حزبالله است، نیروهای این گروه تجارب رزمی چشمگیری کسب کرده و با طراحی نظامی روسیه نیز آشنا شدهاند. گروه حزبالله در عین حال شبه نظامیان طرفدار ایران در عراق و یمن را آموزش میدهد.
بیبیسی مینویسد: تنش بین حزبالله لبنان و حکومتهای عربی تشدید شده است. اکثر حکومتهای عربی این گروه را به خاطر «ماجراجویی» در جنگ سال 2006 با اسرائیل محکوم کردند. با این وجود هنوز هم به خاطر مبارزه با اسرائیل یا «دشمنمشترک» در افکار عمومی جهان عرب حمایت قابل توجهی دارد.
در سال 2016 یک دهه پس از جنگ 2006 جامعه عرب، شورای همکاری خلیجفارس و سازمان همکاری اسلامی حزبالله لبنان را یک سازمان «تروریستی» اعلام کردند.
روابط حکومت عربستان، که در لبنان از یک ائتلاف سیاسی مخالف حزبالله حمایت میکند، با این گروه بشدت تیره شده است.
حزبالله به استفاده از رسانهها به عنوان یک ابزار ادامه داده است. در ژوئیه 2006، حسن نصرالله رهبر حزبالله لبنان از بینندگان المنار، شبکه تلویزیونی این گروه، دعوت کرد صحنههای غرق شدن کشتی نظامی اسرائیلی در آبهای نزدیک به سواحل بیروت را تماشا کنند.
از آن زمان این گروه یک استراتژی همهجانبه برای پوشش خبری بحرانهای منطقهای به اجرا گذاشته و همزمان طرفداران آن در شبکههای اجتماعی به شدت فعال شدهاند.
این گروه با اجرای طرح موفقیتآمیز تاسیس موزهای مربوط به جنگ با اسرائیل در جنوب لبنان توانسته است توجه ساکنان منطقه و حتی توریستها را جلب کند.
عارف: در انتخابات از هویت خود عبور کردیم
اوضاع مدعیان اصلاحطلبی پس از انتخابات مجلس رو به آشفتگی شدید گذاشته است، چنان که عارف میگوید در انتخابات از هویت خود عبور کردیم و علی صوفی مدعی است «اصلاحطلبان خود را ارزان نفروشند»!
محمدرضا عارف، رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان که در جمع نمایندگان استانی این شورا صحبت میکرد، «تعصب به هویت» را مسئله مهم در جریان اصلاحطلب دانست و تاکید کرد در برخی مواقع ترجیح منافع ملی بر منافع جریانی به ویژه در جریان انتخابات مجلس دهم و به خاطر رد صلاحیتها باعث شد از هویت خودمان خوب دفاع نکنیم و گاها از آن عبور کنیم.
همزمان علی صوفی عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان به روزنامه وقایعاتفاقیه گفت: اصلاحطلبان خودشان را ارزان نفروشند(!) آنهایی که به خاطر ترس از رد صلاحیت از فراکسیون امید جدا شوند مورد حمایت اصلاحطلبان نخواهند بود.
وی درباره جدایی برخی اعضای فراکسیون امید و پیوستن به فراکسیون اعتدال گفت: ما با وضعیت رد صلاحیتها، کاندیداییکه بتوانیم به عنوان کاندیدای اصلاحطلب معرفی کنیم، نداشتیم؛ برای مثال در تهران سه یا چهار نفر بیشتر نداشتیم و در شهرستانها خیلی کم کسانی پیدا میشدند که بشود آنها را به صحنه انتخابات وارد کرد. بنابراین انتخابات از حالت رقابتی خارج شد و حالت مبارزاتی گرفت اما شورای عالی سیاستگذاری تصمیم گرفت هر طور شده وارد صحنه بماند و در این حالت ما سعی کردیم مبارزه را به مبارزه لیستها بکشانیم اما افراد مبارزه نداشتیم. افراد مبارز باید آرمان، ایمان، شجاعت، بینش و از خودگذشتگی داشته باشند، اما ما این افراد را نداشتیم و فقط سعیمان این بود که لیست ببندیم و این کار را هم کردیم؛ لیستی بستیم که در آن افراد شناخته شده نبودند، ما استراتژی تشکیل مجلس اصلاحطلب را کنار گذاشتیم و به دنبال کنار زدن مجلس تندرو بودیم و به همین دلیل حتی از اصولگرایان معتدل هم حمایت کردیم. هر چند میدانستیم این لیست، لیست شکنندهای خواهد بود. به همین خاطر شکننده بودن و البته همین ترس از رد صلاحیتهاست که اکنون شاهد میثاقشکنی عدهای از اعضای لیست امید هستیم.
وی در پاسخ این سؤال که «به دلیل همین شکنندگی است که حالا بعضی از چهرههای فراکسیون امید به فراکسیون مستقلان پیوستهاند؟» میگوید:
ما از این افرادی که اینگونه عمل کردهاند بیش از این هم انتظار نداریم؛ این افراد، افراد مبارزی نیستند. آنها وارد صحنه شدند و با قرار گرفتن در لیست امید شانس آوردند و مردم هم به آنها رأی دادند و اگر در لیست قرار نمیگرفتند به هیچوجه رأی نمیآوردند و خودشان هم این موضوع را میدانند وجه غیرمبارز بودن و غیرسیاسی بودن خیلی از این چهرهها غالب است و حتی شروع به معامله کردن میکنند.
اگر این افراد، افراد مبارزی نیستند و به خاطر ترس، فراکسیون امید را ترک کردهاند، قطعا در دور بعد مورد استقبال مردم قرار نخواهند گرفت؛ این طور نیست؟
قطعا این اتفاق خواهد افتاد. البته ما از این تجربه در دورهای آینده استقبال خواهیم کرد و این قدر باز عمل نخواهیم کرد.
فکر نمیکنید گنجاندن افراد اصولگرا در لیست امید موجب یک سری مبارزات و معاملات سیاسی در فراکسیون شد؟
بله، ما کسانی مانند لاریجانی، بهروز نعمتی و کاظم جلالی را وارد لیست امید کردیم تا بتوانیم چهرههای دیگر را از میدان به در کنیم ولی حضور همین افراد اصولگرا در لیست امید که تجربه کاری لازم را داشتند در مقابل دیگر اعضای لیست که نه ابراز قدرت داشت و نه تجربه کار سیاسی، موجب شد یک سری معاملات صورت بگیرد و ما هم انتظار پیروزی نداشته باشیم، اما توانستیم شکل مجلس را تغییر دهیم با اینکه هیچگاه نخواستیم و نمیتوانستیم حتی در رجزخوانیها هم دم از مجلس اصلاحطلب بزنیم.
جهنم که 90 نفر ریزش کردند /بگویید فراکسیون امید خالص شد!
عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم، 2 بار ریزش و وزن کردن فراکسیون اصلاحات در مجلس دهم را «خالصتر شدن فراکسیون امید» خواند.
دستاندرکاران فراکسیون موسوم به امید در آغاز تشکیل مجلس با تبلیغات فراوان تعداد اعضای آن را 159 تا 170 نفر میخواندند. اما در روز انتخابات ریاست مجلس فقط، 103 نفر به محمدرضا عارف رأی دادند و حدود 2 ماه بعد در جلسه تعیین هیئت رئیسه فراکسیون حدود 70 نفر شرکت کردند. گفته میشود برخی اعضای این فراکسیون به فراکسیون 40 نفره اعتدال پیوستهاند.
در پی این کاهش وزن شدید آن هم ظرف 2 ماه، علی تاجرنیا (عضو حزب منحله مشارکت) به روزنامه آفتاب یزد گفت: فراکسیون امید خالصتر میشود. من برخلاف بخشی از دوستان اصلاحطلب میاندیشم. آنها معتقد هستند ما باید روند خودمان را همانند آنچه در انتخابات در قالب لیست امید انجام دادیم و یک سری چهرههایی را از گروههای راست میانه و اعتدالی گذاشتیم ادامه دهیم و به همین شکل هم در فراکسیون پیش رویم. من بر این باورم که فراکسیون امید فقط هزینههای یک ائتلاف را با جناح اعتدالگرا و راست میانه پرداخت کرد و از فایدههای آن محروم ماند. دلیل آن هم این است که به هر حال تجربه نشان داده است که معمولاً دوستان نزدیک به جناح مقابل سعی میکنند برای منزه نگه داشتن خود، مشی و مسیر جداگانهای را اتخاذ کنند. من فکر میکنم آنچه در حال حاضر وجود دارد آن است که فراکسیون امید، فراکسیون اصلاحطلبان است. بسیاری از چهرههای اعتدالی با اصلاحطلبان همراهی نکردند.
وی میافزاید: من فکر میکنم باید فراکسیون اصلاحطلبان را به نوعی منزه کنیم و در آن در حوزه مواضع، شفافسازی صورت دهیم. همانطور که میدانید پس از اعلام نتایج انتخابات مجلس، اعلام شد که بیش از 160 نماینده از لیست امید رأی آوردند و صحت این خبر هم تأیید شد. اما بحثی که در این باره شد این بود که از این 160 نفر کمتر از 100 نفرشان اصلاحطلب هستند و بالغ بر 70، 60 نفر آنها از چهرههای راست میانه و اعتدالی بودهاند که بنابر مصلحتاندیشیهای سیاسی در لیست امید حضور داشتند.
اتفاقی که افتاد این بود که بعد از تشکیل مجلس این مصلحتاندیشی که از طرف دوستان اصلاحطلب در انتخابات به درستی رعایت شد از طرف چهرههای معتدل جناح راست و اعتدالیون به درستی رعایت نشد و ما دیدیم که در انتخابات ریاست مجلس و انتخابات ریاست کمیسیونها عملاً مشی دیگری طی شد. بنابراین من فکر میکنم بهتر است ما بپذیریم که در مجلس دهم چهرههای اصلاحطلب یک سوم مجلس را در اختیار دارند و بیشتر از آن هم نیست.
تاجرنیا میگوید: اینکه در مجلس پیش برویم و طرحهایی توسط مجموعه اصلاحطلبان داده و یا تصمیماتی گرفته شود و در ادامه نتواند آن رأی لازم را بیاورد، این مسئله موجب سرخوردگی میشود و در نهایت هم فضای مجلس از آن شفافیت خود دور میگردد. بنابراین من فکر میکنم در آینده فراکسیون امید کمی خالصتر خواهد شد و تعداد آن نسبت به آنچه در ابتدا مطرح بوده، کمتر خواهد شد. افرادی که در آن حضور دارند آدمهای معتقدتری به جریان اصلاحطلبی خواهند بود.
این پیشبینی را نمیکنید که افراد بیشتری از فراکسیون امید جذب فراکسیون اعتدال شوند؟
حقیقت این است که یک کانونی در مجموعه اصلاحطلبی وجود دارد که قطعاً یک بخشی از افراد در فراکسیون باقی خواهند ماند. اما اینکه با توجه به تشکیل فراکسیون جدید ممکن است که ریزشهایی را از طرف فراکسیون امید داشته باشیم، دور از انتظار نیست.