۵ حالت نامناسب بدن که سلامتتان را به خطر می‌اندازند

آیا وقتی پشت میز نشسته‌اید خم می‌شوید یا حین راه رفتن قوز می‌کنید؟ باید بدانید که نحوه ایستادن و راه رفتن شما تاثیر قابل‌توجهی بر سلامت شما دارد.

 
آیا وقتی پشت میز نشسته‌اید خم می‌شوید یا حین راه رفتن قوز می‌کنید؟ باید بدانید که نحوه ایستادن و راه رفتن شما تاثیر قابل‌توجهی بر سلامت شما دارد. وقتی خواسته یا ناخواسته هر روز در یک وضعیت بد می‌نشینید یا راه می‌روید، حالت بدن‌تان به آرامی تغییر می‌کند. البته بسیاری از شما به صورت ناخواسته مرتکب این اشتباهات می‌شوید. اما باید بدانید که چند حرکت اشتباه می‌تواند به قیمت سلامتی شما تمام شود. در این مطلب، به معرفی 5 مورد می‌‌پردازیم.
1.قوز کردن
 این وضعیت زمانی شکل می‌گیرد که ستون فقرات شما به شکل حرف C در بیاید. ستون فقرات شما باید راست باشد، اما در وضعیت قوز کرده، خمیده می‌شود.
علت: نشستن طولانی‌مدت در یک وضعیت بد. مثلا، نشسته پشت کامپیوتر در حالت قوز کرده.
علائم: درد گردن، شانه و کمر.
عوارض: این وضعیت می‌تواند بر ماهیچه‌های قفسه سینه نیز اثر بگذارد؛ چون با خمیده شدن کمر، قفسه سینه به حالت منحنی در می‌آید، عضلات بالای کمر شل شده و در نهایت ضعیف می‌شوند.
راه‌حل: از فوم رولر برای افزایش تحرک عضلات پشتی استفاده کنید. روی فوم به پشت دراز بکشید و کمرتان را روی آن به حرکت درآورید. صورت خود را به سمت بالا نگه دارید و دست‌ها را در پشت سر خم نمایید. سعی کنید 5 بار یا بیشتر روی فوم غلت بخورید. شما می‌توانید این حرکت را برای تمام عضلات کمر تکرار کنید.
2. شانه‌های گرد شده
علت: نشستن در وضعیت بد در حین تایپ کردن، یا داشتن برنامه ورزشی نامتوازن که در آن بیش از حد به عضلات قفسه سینه پرداخته شده است.
علائم: درد گردن، شانه و کمر
عوارض: نشستن در این وضعیت باعث می‌شود که عضلات قفسه سینه سفت شده و شانه‌ها به سمت جلو حرکت کنند. به علاوه، عضلات فوقانی کمر نیز شل می‌شوند.
راه‌حل: از حرکات کششی برای شل کردن عضلات قفسه سینه استفاده کنید: دستتان را در مقابل دیوار کنار درگاهی در موقعیت های‌فایو قرار دهید. آرنج خود را 90 درجه خم کنید. یک گام رو به درگاهی بردارید. خواهید دید که عضلات قفسه سینه‌تان دچار کشش شده است. سعی کنید 30 ثانیه در این موقعیت بمانید. این تمرین را 4 بار در روز در ست‌های 2 تایی و 3 تایی تکرار کنید.
3.صافی کف پا
این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که قوس کف پاهای شما تخت باشد. این وضعیت باعث می‌شود که مچ پای شما کمی به سمت داخل یا خارج خم شود.
علت: بارداری، چاقی و پوشیدن کفش نامناسب در صاف شدن کف پا موثرند.
علائم: درد زانو، لگن و کمر.
عوارض: وارد شدن فشار مضاعف به پا، سفت شدن عضلات ساق و جابه‌جایی زانو از جمله عوارض احتمالی این عارضه هستند. این عارضه اغلب به درد جلوی پا یا متاتارسالژیا، خار پاشنه، التهاب پلانتار فاسیا و بیرون‌زدگی قاعده انگشت شست پا منجر می‌شود.
راه‌حل: بهترین راه برای درمان این عوارض استفاده از ارتز است؛ این وسیله به هم‌تراز شدن پاها کمک می‌کند، به خصوص اگر قوس کف پا کاهش یافته باشد. اگر کف پایتان صاف است، سعی کنید با پای برهنه راه بروید تا قوس پایتان تقویت شود. با این حال، ارتز بهترین گزینه است، اما قبل از استفاده با پزشک مشورت کنید.
4.چرخش قدامی لگن
در این وضعیت، لگن فرد به سمت جلو می‌چرخد ونیم‌تنه در وضعیت عجیبی قرار می‌گیرد.
علت: نشستن طولانی‌مدت بدون کش آوردن عضلات باعث سفت شدن عضلات نرم ران شده و فرم نیم‌تنه شما را تغییر می‌دهد.
علائم: درد در نقاط تحتانی کمر
عوارض: سفت شدن عضلات نرم ران و ضعیف شدن عضلات باسن.
راه‌حل: به بدن‌تان کشش بدهید تا عضلات نرم ران استراحت کنند. روی زمین زانو بزنید و عضلات گلوتئال (عضلات باسن) خود را سفت کنید؛ باید در قسمت جلوی ران خود احساس کشش کنید. حالا بازوی همسو با زانویتان را بالا ببرید و در جهت مخالف کش بیاورید. 30 ثانیه در این وضعیت بمانید، استراحت کنید و دوباره تکرار کنید.
5. سر به جلو افتاده
نشستن پشت میز در حالت قوز کرده برای ساعات متوالی و خیره شدن به مانیتور باعث بروز این ناهنجاری می‌شود.
علائم: درد گردن
عوارض: سفت شدن عضلات پشت گردن و عضلات فوقانی کمر (لواتور و تراپزیوس فوقانی).
راه‌حل: به بدن‌تان کشش بدهید تا عضلات پشت گردن نرم شوند. سرتان را حرکت دهید. چانه را به سمت پایین و داخل گردن ببرید. با این کار، عضلات پشت گردن کش می‌آیند. 5 ثانیه در این وضعیت بمانید و این تمرین را 10 بار تکرار کنید.
منبع: thehealthsite

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک