تأثیر قند مصرفی بر مغز انسان

پژوهشگران با استفاده از توموگرافی تابش پوزیترون ( تصویربرداری سه بعدی از عملکردهای بدن) توانسته‌اند نشان دهند که عملکرد هورمون‌هایی چون انسولین و لپتین باعث تنظیم قند مصرفی مغز می‌شوند.

دانشمندان آلمانی کشف کرده‌اند که مغز ما نقشی فعال در کنترل گرسنگی به عهده دارد و سلول‌های مغز که بیشترین میزان قند را نسبت به دیگر اعضای بدن مصرف می‌کنند، مسئول سوخت‌وساز و ایجاد حس گرسنگی در انسان هستند.

به گزارش عصرخبر به نقل از دویچه وله، پژوهش‌های اخیر دانشمندان آلمانی نشان می‌دهد که مغز قند مصرفی خود را از خون دریافت می‌کند. این امر می‌تواند به پیشرفت‌هایی در درمان دیابت و مقابله با چاقی بیانجامد.

بر اساس پژوهش‌های محققان دانشگاه مونیخ مغز انسان که بیش از هر عضو دیگری قند مصرف می‌کند، کنترل سوخت‌و‌ساز و ایجاد حس گرسنگی در بدن را به عهده دارد. پیش از این دانشمندان تصور می‌کردند که حرکت قند به سوی مغز فرایندی کاملا منفعل است.

پژوهش‌های تازه اما نشان می‌دهند که سلول‌های مغز نقش بسیار مهم‌تری از آنچه پیش از این تصور می‌شد، در تنظیم سوخت‌و‌ساز بدن دارند. این نتیجه ‌گیری می‌تواند راه درمان بسیاری از بیماری‌هایی را که به رژیم غذایی بستگی دارند، هموار سازد.

ماتیاس چوپ، رئیس بخش بیماری‌های متابولیک می‌گوید: «نتایج حاصله برای نخستین بار نشان می‌دهند که فرایندهای ضروری متابولیک و رفتاری فقط توسط سلول‌های عصبی تنظیم نمی‌شوند، بلکه سلول‌های دیگری در مغز چون استروسیست‌ها نقشی مهم در این فرایند ایفا می‌کنند.»

او می‌افزاید: «این یافته تصورات پیشین ذهنی را بی‌اعتبار می‌کند و می‌تواند پاسخی برای این پرسش باشد که چرا تا کنون یافتن درمان مناسب و بی‌خطری برای بیماری دیابت و چاقی تا این حد مشکل بوده است.»

پژوهشگران با استفاده از توموگرافی تابش پوزیترون ( تصویربرداری سه بعدی از عملکردهای بدن) توانسته‌اند نشان دهند که عملکرد هورمون‌هایی چون انسولین و لپتین باعث تنظیم قند مصرفی مغز می‌شوند.

محققان دریافته‌اند، فقدان گیرنده‌های انسولین روی سطح استروسیست‌ها که باعث کاهش فعالیت سلول‌های عصبی می‌شود، فرایند جذب غذا و سوخت‌و‌ساز توسط مغز را محدود می‌کند.

پژوهشگران معتقدند درک بهتر تاثیرات متقابل سلول‌های عصبی و آستروسیست‌ها ما را به کشف روش‌های جدیدی برای کنترل اعتیاد به قند سوق می‌دهد و در نتیجه درمان مناسب‌تری برای مشکل چاقی و دیابت فراهم می‌آورند.

بنا به گزارش سازمان بهداشت جهانی شمار مبتلایان به دیابت طی ۳۵ سال گذشته چهار برابر شده است. در راستای اهداف توسعه پایدار ۱۵۰ کشور جهان در نظر دارند تا سال ۲۰۳۰ بیماری‌های غیرواگیردار نظیر دیابت را تا یک سوم کاهش دهند.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک