فایننشال‌تایمز: سخت‌ترین نبرد زلنسکی آغاز شده است

نشریه انگلیسی معتقد است زلنسکی با گذشته سه سال از شروع جنگ اوکراین حالا با چشم‌انداز بزرگترین ترس خود یعنی «جنگ بدون حمایت آمریکا» مواجه شده است.

به گزارش عصر خبر رسانه انگلیسی در تحلیل وضعیت فعلی «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین با گذشت سه سال از شروع جنگ و در پی تصمیم «دونالد ترامپ»،‌ رئیس جمهور آمریکا برای باز کردن باب مذاکرات با «ولادیمر پوتین همتای روس خود برای پایان دادن به این جنگ بدون مشارکت کی‌یف نوشته است: «سه سال پیش ولودیمیر زلنسکی بیرون از مجتمع ریاست جمهوری خود در شهر کی‌یف همچنان که بمب‌های روسی فرو می‌ریختند ایستاده بود و سخنرانی‌های زمان جنگ خود را با تلفن همراه خود ضبط می‌کرد؛ چیزی که او را به سمبل مقاومت تبدیل کرد. او همچنان که با بزرگترین تهاجم در اروپا از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون مواجه شد، با بهره‌گیری از مهارت‌هایی که در زمان شغل قبلی خود به عنوان یک کمدین تلویزیونی کسب کرد خیلی سریع بر این هنر که حمایت‌های جهانی برای کی‌یف جلب کند مسلط شد.»

به گزارش ایسنا، «اولکساندر مرژکو» رئیس کمیته امور خارجی پارلمان اوکراین و عضو حزب حاکم متعلق به زلنسکی گفت: «او در صحنه بین المللی تبدیل به یک برند برای اوکراین شده است.»

روزنامه فایننشال‌تایمز در ادامه این تحلیل با پیش‌بینی دشوارترین روزها برای زلنسکی در ماه‌های آینده تصریح داشته است: «۱۰۹۷ روز بعد از شروع جنگ عملیات‌های جنگی اوکراین به بن‌بست شدیدی خورده‌اند. ترامپ برای توافق کردن اوکراین با روسیه فشار می‌آورد، در حالی که کی‌یف را در حاشیه قرار داده و رهبر اوکراین را تحقیر می‌کند.

در ادامه این مطلب آمده است: «رهبری زلنسکی در هفته‌های آینده پر مخاطره‌ترین مرحله‌ای که تاکنون تجربه کرده خواهد شد. سخت‌ترین مبارزه سیاسی او فرا رسیده است. چالش او دیگر این نیست که چطور کشورهای جهان را برای جلب حمایت ترغیب کند بله این است که چطور تعامل با آن‌ها و طرفداری آنها از اوکراین را حتی در حالی که ستاره بختش کمرنگ شده، حفظ کند».

«آلکساندر رودنیانسکی» تهیه‌کننده اوکراینی و موسس شبکه تلویزیونی ۱+۱ که زلنسکی را به عنوان یک کمدین مشهور ساخت گفت: «موفقیت او همچون هر نقش دیگری محدود بوده و با گذشته زمان فرسایش یافته است».

اکنون و در حالی که آینده اوکراین نامعلوم است این رئیس‌جمهور سابقا بازیگر خودش را در حال اجرای نوع متفاوتی از نمایش یافته است – اجرایی که نمایشنامه آن را ترامپ که بار دیگر احیا شده نوشته است.

رودیانسکی اظهار کرد: «دنیا عوض شده و زمانه عوض شده اما من احساس می‌کنم که او هنوز این را درک نکرده است.»

جلسه پرتنش

به نوشته فایننشال تایمز، مبارزه زلنسکی برای حفظ حمایت‌های متحدانش از خود در جریان نشست رو در روی اخیرش با یک فرستاده ترامپ در پشت درهای سنگین زر اندود دفترش در شهر کی‌یف به طور تمام کمال نمایان شد.

فایننشال تایمز تصریح کرد: «در این نشست تنش‌ها بر سر آینده مهم‌ترین ائتلاف استراتژیک اوکراین بالا گرفت. به شکل کاملا محرزی می‌شد صدای فریادهای زمخت را از داخل دفتر او شنید».

یکی از اشخاص حاضر در آنجا در خصوص رئیس جمهور اوکراین گفت: «او بسیار خشمگین بود».

طبق این گزارش زلنسکی با «اسکات بسنت» وزیر خزانه‌داری آمریکا بر سر جزئیات طرح پیشنهادی دولت ترامپ که خواستار حق بهره‌برداری از ۵۰ درصد منابع معدنی حیاتی و کمیاب اوکراین و دریافت غرامت ۵۰۰ میلیارد دلاری(قیمتی که به نظر می‌رسد ترامپ از خودش درآورده باشد) از بابت کمک‌های نظامی ارسالی در طول جنگ شده، نزاع پیدا کرد.

منابع بلندپایه اوکراینی به فایننشال تایمز گفتند بسنت همچنین از زلنسکی خواسته که این معامله را فورا در همانجا امضا کند اما رئیس‌جمهور اوکراین که از پذیرش این معامله امتناع کرد، بعد از این نشست در حالی که دستانش می‌لرزید و بسنت با حالتی به وضوح برافروخته در کنارش بود، به خبرنگاران گفت کی‌یف چند روز بعد در ضمن کنفرانس امنیتی مونیخ این معامله را مجددا با جی‌دی ونس، معاون رئیس جمهور و مقام‌های آمریکایی دیگر مورد بحث قرار خواهد داد.»

فایننشال تایمز تصریح کرد: «با وجود آنکه مذاکرات فرسایشی طرفین چند روز حتی تا پاسی از شب ادامه یافت اما تا همین یکشنبه هفته جاری نیز توافقی بر سر معامله حاصل نشد. مقام‌های اوکراینی تاکنون در برابر فشار ایالات متحده برای امضای یک معامله که در آن وعده تداوم کمک‌های نظامی و ارائه تضمین های امنیتی گنجانده نشده مقاومت کرده‌اند اما واشنگتن دارد تلاش‌ها و فشارهای خود را برای واداشتن اوکراین به توافق تشدید می کند.

حباب اطلاعات غلط

برخی در کی‌یف جنگ لفظی اخیر ترامپ با زلنسکی را تلاشی برای واداشتن اوکراین با قلدری به پذیرش معامله مواد معدنی دانسته‌اند. در جریان این جنگ لفظی رئیس‌جمهور ایالات متحده همتای اوکراینی خود را «دیکتاتوری بدون انتخابات» به این دلیل که کی‌یف به‌طور قانونی نمی‌تواند در شرایط حکومت نظامی انتخابات برگزار کند خوانده و او را به مقصر شروع جنگ دانست.

ترامپ همچنین پایین بودن محبوبیت زلنسکی را هم مورد انتقاد قرار داد و اظهار کرد که محبوبیت رئیس جمهور اوکراین به سطح تنها چهار درصد تنزل یافته است.

فایننشال تایمز ادعای ترامپ درباره تنزل شدید محبوبیت زلنسکی را مردود دانسته و بسیار بالاتر از رقمی که رئیس جمهور آمریکا مطرح ساخت دانسته است. به نوشته این نشریه، یک نظرسنجی اخیر انستیتوی مستقل بین‌المللی جامعه شناسی کی‌یف (KIIS) نشان داد ۵۷ درصد اوکراینی‌ها هنوز به رئیس جمهور این کشور اعتماد دارند.

زلنسکی که طبق گفته تیم مقام‌های نزدیک به خود، مثل ترامپ زودرنج بوده و معمولا به انتقادات علیه خود واکنش‌های نامناسبی نشان دهد در پاسخ به حرف‌های ترامپ علیه خود به او حمله کرد و ادعا کرد این رئیس‌جمهور آمریکا در «حباب اطلاعات غلط» روسیه زندگی می‌کند.

مرژکو استدلال می‌کند که زلنسکی با این انتقاد به دنبال هدف گرفتن شخصیت ترامپ نبوده بلکه «یک حقیقت را از نقطه نظر خود بیان کرده است.» او مدعی است که «زلنسکی صرفا می‌خواسته بگوید برخی افراد در حلقه نزدیک به ترامپ دارند به او اطلاعات بد که احتمالا از روی پروپاگاندای روسیه گردآوری شده می‌دهند.»

مرژکو گفت: «گاهی اوقات ما نباید فقط چیزی را که خودمان می خواهیم بگوییم بلکه باید اینکه حرف ما چطور توسط طرف مقابل برداشت شده یا حتی اینکه چطور ممکن است تحریف شود را هم در نظر بگیریم.»

به نوشته این روزنامه انگلیسی، یک مقام ارشد سابق اوکراینی که سابقه همکاری نزدیک با رئیس‌جمهور اوکراین را داشته گفت: «زلنسکی به احساس خودش اجازه داد که تصمیمات او را تعیین کنند و این اتفاق هر از چند وقتی رخ می‌دهد. او به دردسر افتاد چون یک جواب فوری و صادقانه را داد.»

به گفته مرژکو همچنین یک مشکل مهم زلنسکی این است ارتباطات نزدیک و منظمی بین تیم او و دولت ترامپ برقرار نیست.

او عنوان کرد: «در این زمینه یک شکاف ارتباطی وجود دارد.»

چالش کی‌یف و واشنگتن

به نوشته فایننشال تایمز، همچنان که نشست زلنسکی و بسنت پشت درهای بسته برقرار بود، «آندری یرماک» رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین به فایننشال تایمز گفت ایجاد پیوندهای نزدیک با دولت جدید آمریکا «چالش برانگیز» است.

یرماک بیان کرد که با «مایک والتز» مشاور امنیت ملی و «کیت کلاگ» فرستاده ویژه دولت ترامپ برای اوکراین در ارتباط بوده است.

طبق تحلیل این روزنامه روابط تیم زلنسکی و تیم ترامپ همچنان تازه بوده و خیلی با پیوندهای قدرتمندی که یرماک با «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی «جو بایدن» رئیس جمهور اسبق آمریکا برقرار کرده بود فاصله دارند، در حالی که این مقام اوکراینی معمولا از سالیوان به عنوان «دوست نزدیک» خود یاد می‌کرد.

مقام ارشد سابق اوکراینی به فایننشال تایمز تصریح کرد برخلاف آن دوران «به نظر نمی‌رسد گفت‌وگوی واقعی بین زلنسکی و افراد ترامپ وجود داشته بشد.»

او می‌گوید «یرماک در روابطش با مایک پامپئو، وزیر امور خارجه اسبق آمریکا در دولت اول ترامپ «همه چیز را سرمایه‌گذاری کرد» و زلنسکی حرف‌های «لیندسی گراهام»، سناتور جمهوریخواه آمریکایی را گوش می‌کند «اما نفوذ او بیش از حد اغراق شده است.»

عضویت در تلگرام عصر خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک