قیمت خرید برق افزایش یافت
همزمان با مصوبه شورای عالی اقتصاد و افزایش قیمت خرید تضمینی برق از سرمایه گذاران خصوصی تولید کننده برق حرارتی و تجدید پذیر، آئین نامه تعرفههای مشترکان برق کشور در وزارت نیرو تصویب و پیش بینی میشود این تعرفههای برق از ابتدای سال آینده اعمال شود.
عصرخبر به نقل از مهر: با ثبت رکوردهای جدید مصرف برق در تابستان سال جاری وزارت نیرو طرح جریمه مشترکان پر مصرف برق را در دستور کار قرار داده است.بر این اساس با آغاز نصب کنتورهای سه تعرفهای، قرار است قبوض برق مشترکانی که در ساعات پیک خارج از الگو برق و انرژی مصرف میکنند به صورت ویژه محاسبه احتمالا مشمول جرایم شوند.
از این رو آئین نامه تعرفههای جدید مشترکان برق کشور در هیات مدیره توانیر به عنوان متولی تولید، انتقال و توزیع برق کشور تصویب شده است و پیش بینی می شود این تعرفه های جدید از ابتدای سال 1394 در کل کشور اجرایی و عملیاتی شود.
وزارت نیرو با انتشار گزارش کوتاهی، اعلام کرده است: مطابق این آییننامه به شرکتهای برق منطقهای و توزیع نیروی برق اجازه داده میشود که با هدف مشتریمداری و جلب مشارکت مصرفکنندگان بزرگ برق در برنامههای مدیریت بار، افزونبر گزینههای موجود در آییننامه کنونی تعرفهها، گزینههای جدیدی را به مشترکان موثر در برنامههای مدیریت بار پیشنهاد ارائه کنند.
در همین حال معاونت برق و انرژی وزارت نیرو هم از افزایش قیمت تضمینی خرید برق توسط دولت از سرمایه گذاران بخش خصوصی خبر داده است.
هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو از افزایش نرخ خرید برق از نیروگاههای تجدیدپذیر بهمنظور حمایت از سرمایهگذاران این بخش خبر داد و گفت: سال گذشته هر کیلووات ساعت برق تجدیدپذیر چهارهزار و 430 ریال خریداری میشد٬ امسال این رقم با موافقت وزیر نیرو به حدود چهارهزار و 630 ریال بهازای هر کیلووات ساعت افزایش یافته است.
این مقام مسئول افزود: با افزایش نرخ خرید برق از نیروگاههای تجدیدپذیر٬ توجیهپذیری فنی و اقتصادی طرحهای این بخش بیشتر از گذشته شده و در نتیجه انگیزه بیشتری برای جلب مشارکتهای بخش خصوصی ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه با گزارشهای به معاونت نظارت و راهبردی رییس جمهوری تهیه شد و با مجوز این شورا اقتصاد برای خرید تضمینی برق از نیروگاههای سیکل ترکیبی صادر شد، تصریح کرد: مقرر شده که برق نیروگاههای سیکل ترکیبی جدید در سالجاری بهازای هرکیلووات ساعت 70 تومان با بازده 50 درصد خریداری شود و چنانچه بازده بیش از 50 درصد باشد، بیش از 70 تومان و چنانچه بازده کمتر از 50 درصد باشد، نرخ خرید از این نیروگاهها بهازای هرکیلووات ساعت کمتر از 70 تومان خواهد بود.
فلاحتیان با اعلام اینکه هدف از اینگونه فرمولگذاری نرخ خرید برق٬ افزایش انگیزه سرمایهگذاران برای نصب نیروگاهها با بازده بیشتر است، تبیین کرد: در آینده دیگر نیروگاه گازی صرف نخواهیم ساخت و از ابتدا بهصورت سیکل ترکیبی برنامهریزی میشود و کسانی که به احداث واحد گازی اقدام کنند، حداکثر بهمدت دو سال میتوانند به شبکه برق بفروشند و باید در دو سال واحد بخار را راهاندازی کنند.
معاون وزیر نیرو یادآور شد: نرخ خرید برق را باید بهگونهای تنظیم کنیم که از نظر بانکها که تسهیلات بانکی در اختیار سرمایهگذاران قرار میدهند٬ در یک دوره 5 تا 6 ساله سرمایه آنها به شبکه بانکی بازگردد.